AirPods Pro doosje

AirPods (Pro) geoptimaliseerd opladen voor een langere levensduur

Je kan op de AirPods (Pro) gebruikmaken van geoptimaliseerd opladen. Hiermee wordt de slijtage van je batterij verminderd, wat zorgt voor een langere levensduur.

Levensduur AirPods batterij verlengen

De AirPods opladen doe je met de meegeleverde oplaadcase. Zodra je de AirPods in het doosje stopt, beginnen ze meteen met opladen zodat ze klaar zijn om te gebruiken als je ze nodig hebt. Maar elke keer helemaal direct tot 100% bijladen terwijl je ze misschien nog helemaal niet nodig hebt, kan ervoor zorgen dat de levensduur van de AirPods batterij verminderd wordt. Daarom kun je ‘geoptimaliseerd opladen’ met de AirPods. Hoe schakel je dit in en hoe werkt het precies? Bij welke modellen werkt geoptimaliseerd opladen met de AirPods?

Wat is geoptimaliseerd opladen op de AirPods?

Apple heeft geoptimaliseerd opladen bedacht om ervoor te zorgen dat de levensduur van de AirPods batterij langer wordt. Is de functie ingeschakeld, dan wordt de batterij van je AirPods tot 80% opgeladen. Het resterende deel wordt opgeladen tot net voordat je de AirPods gaat gebruiken. De AirPods en je iPhone kijken naar hoe je de AirPods gebruikt en naar je gebruikelijke oplaadroutine. Hoe langer je de AirPods gebruikt, hoe beter ze leren van je gebruikelijke patroon, met als gevolg een betere inschatting wanneer de resterende 20% opgeladen moet worden.

Geoptimaliseerd opladen AirPods Pro

Hierdoor verkort Apple de tijd tot de AirPods volledig opgeladen zijn, omdat dit alleen gebeurt als het nodig is. Apple gebruikt dezelfde techniek ook bij de iPhone en bij de Apple Watch.

Welke AirPods zijn geschikt voor geoptimaliseerd opladen

Niet alle modellen van AirPods zijn geschikt voor deze functionaliteit. Hieronder vind je de ondersteunde AirPods modellen:

Op je iPhone of iPad dient minimaal iOS 14.2 of iPadOS 14.2 te staan. Sinds deze software-update bestaat de functionaliteit.

Geoptimaliseerd opladen op AirPods instellen

Als de AirPods Pro gekoppeld zijn met een iPhone of iPad met iOS 14.2 of nieuwer, staat de functie standaard ingeschakeld. Je hoeft dus in principe niets te doen, want de functie leert vanzelf van je oplaadroutine. Wil je controleren of de functie ingeschakeld is of wil je het liever uitschakelen, dan doe je dat zo:

  1. Zorg ervoor dat de AirPods verbonden zijn met de iPhone of iPad.
  2. Open de case of stop de AirPods in je oren en ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Bluetooth.
  3. Tik op het i-symbool achter de desbetreffende AirPods.
  4. Scroll naar onderen naar het kopje Geoptimaliseerd opladen. Staat het op groen, dan is de functie ingeschakeld.

Geoptimaliseerd opladen AirPods inschakelen

Lees ook alles over het opladen van je AirPods en de batterijstatus controleren in onze andere tip.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods opladen en de batterijstatus opvragen

De AirPods opladen gaat eenvoudig via de oplaadcase die je erbij krijgt. In deze tip lees je meer over de AirPods opladen en gebruik van de oplaadcase, zowel de 'gewone' als de draadloze varianten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro