AirPods Pro doosje

AirPods (Pro) geoptimaliseerd opladen voor een langere levensduur

Je kan op de AirPods (Pro) gebruikmaken van geoptimaliseerd opladen. Hiermee wordt de slijtage van je batterij verminderd, wat zorgt voor een langere levensduur.

Levensduur AirPods batterij verlengen

De AirPods opladen doe je met de meegeleverde oplaadcase. Zodra je de AirPods in het doosje stopt, beginnen ze meteen met opladen zodat je ze zo snel mogelijk weer kunt gebruiken. Maar elke keer helemaal direct tot 100% bijladen terwijl je ze misschien nog helemaal niet nodig hebt, kan ervoor zorgen dat de levensduur van de AirPods batterij verminderd wordt. Daarom kun je gebruik maken van ‘geoptimaliseerd opladen’ met de AirPods. Hoe schakel je dit in en hoe werkt het precies? Bij welke modellen werkt geoptimaliseerd opladen met de AirPods?

Wat is geoptimaliseerd opladen op de AirPods?

Apple heeft geoptimaliseerd opladen bedacht om de levensduur van de AirPods-batterij te optimaliseren. Is deze functie ingeschakeld, dan wordt de batterij van je AirPods tot 80% opgeladen. Het resterende deel wordt opgeladen tot nét voordat je de AirPods gaat gebruiken. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw gewoontes en oplaadroutine. Hoe langer je de AirPods gebruikt, hoe beter ze leren van je gebruikelijke patroon, met als gevolg een betere inschatting wanneer de resterende 20% opgeladen moet worden. Volledig opladen gebeurt alleen als het nodig is. Apple gebruikt dezelfde techniek van geoptimaliseerd opladen ook bij de iPhone, Apple Watch en andere devices.

Welke AirPods zijn geschikt voor geoptimaliseerd opladen?

Niet alle modellen van AirPods zijn geschikt voor deze functionaliteit. Hieronder vind je de ondersteunde AirPods modellen:

Op je iPhone of iPad heb je minimaal iOS 14.2 of iPadOS 14.2 nodig; in eerdere versies is de functie niet aanwezig.

Geoptimaliseerd opladen op AirPods (Pro) instellen

Als de AirPods Pro gekoppeld zijn met een iPhone of iPad met iOS 14.2 of nieuwer, staat de functie standaard ingeschakeld. Je hoeft dus in principe niets te doen, want de functie leert vanzelf van je oplaadroutine. Wil je controleren of de functie ingeschakeld is of wil je het liever uitschakelen, dan doe je dat zo:

  1. Zorg ervoor dat de AirPods verbonden zijn met de iPhone of iPad.
  2. Open de case of stop de AirPods in je oren en ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Bluetooth.
  3. Tik op het i-symbool achter de desbetreffende AirPods.
  4. Scroll naar onderen naar het kopje Geoptimaliseerd opladen. Staat het op groen, dan is de functie ingeschakeld.

Geoptimaliseerd opladen AirPods inschakelen

Lees ook alles over het opladen van je AirPods en de batterijstatus controleren in onze andere tip.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods opladen en de batterijstatus opvragen

De AirPods opladen gaat eenvoudig via de oplaadcase die je erbij krijgt. In deze tip lees je meer over de AirPods opladen en gebruik van de oplaadcase, zowel de 'gewone' als de draadloze varianten.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro