AirPods Pro met rubberen oordopje.

Pasvormtest: zo kies je de juiste rubberen AirPods Pro oordopjes

Bij de AirPods Pro krijg je vier of drie verschillende maten oortips, maar hoe weet je nu welke het beste bij jou oren past? Apple heeft daar de pasvormtest voor bedacht en in deze tip laten we je zien hoe je de juiste oortips voor je AirPods Pro kiest.

Pasvormtest: zo kies je de juiste AirPods Pro oordopjes

De AirPods Pro hebben een in-ear-achtig design dankzij de extra rubberen oordopjes. Dit schuif je in je oren, waardoor onder andere ruisonderdrukking mogelijk is. Afhankelijk van de vorm van je oren, moet je het juiste oorkussentje kiezen om optimaal te genieten van je muziek. Zo kies je de juiste AirPods Pro oordopjes voor de beste pasvorm.

Welke oortips krijg je bij de AirPods Pro?

De eerste generatie AirPods Pro wordt standaard geleverd met drie maten oorkussentjes. Bij de AirPods Pro 2022 krijg je drie maten meegeleverd. Eén setje zit al standaard bevestigd aan de AirPods Pro, terwijl de andere er in een kleine verpakking bij zitten. Het zijn de maten: Extra Small (alleen AirPods Pro 2022), Small, Medium en Large.

AirPods Pro 2022 kleinere oortips

Om ze te verwisselen, trek je het rubberen dopje gewoon van de AirPod af en klik je één van de andere maten erop. Zorg ervoor dat het oordopje goed vast zit voordat je de AirPod Pro in je oor stopt. Je merkt vanzelf een klik zodra het oorkussentje goed bevestigd is.

Het juiste AirPods Pro oorkussentje kiezen

Hoe weet je nu welk oorkussentje het beste bij jouw oren past? Je kan dit natuurlijk gewoon proberen om te voelen wat lekker zit en goed klinkt, maar als je twijfelt heeft Apple daar de pasvormtest voor bedacht. Deze Ear Tip Test controleert of de muziek goed klinkt bij je huidige ingestelde oordopjes en of je oren volledig afgedicht zijn. Je doet dit als volgt:

  1. Zorg ervoor dat de oordopjes bevestigd zijn die je wil gebruiken. Doe dan je AirPods in.
  2. Ga op je iPhone naar Instellingen > Bluetooth en tik op de verbonden AirPods Pro op het blauwe i’tje.
  3. Scroll naar onderen en tik op de Pasvormtest.
  4. Lees de instructie en tik op Ga door.
  5. Zorg dat de AirPods Pro goed zitten en tik op de afspeelknop.
  6. Er wordt een geluidje afgespeeld die controleert of de oorkussentjes goed passen.

AirPods Pro pasvormtest: oorkussentjes testen

Je kan nu twee verschillende uitslagen zien. De groene tekst Goede afdichting geeft aan dat de kussentjes goed in je oren passen en het geluid optimaal is. Je hebt dan de goede pasvorm voor je AirPods Pro. De oranje tekst Pas aan of probeer een ander oorkussentje geeft aan dat je oren niet volledig afgesloten worden en je beter een ander kussentje kan proberen. De pasvormtest geeft voor elke AirPod Pro een apart resultaat. Omdat niet elk oor altijd gelijk is, kun je voor de ene AirPod Pro dus een ander kussentje gebruiken als voor het andere oor.

Pasvorm van AirPods Pro testen: kies de juiste oortips

AirPods Pro oorkussentjes vervangen

Je kunt de oorkussentjes die je niet gebruikt het beste in de extra verpakking doen waarin je ze ook krijgt en die vervolgens in de verpakking van de AirPods Pro bewaren. Mocht je ze toch kwijt zijn, dan kan je bij Apple voor een paar euro vervangende oorkussentjes aanschaffen. Hou er rekening mee dat voor de tweede generatie AirPods Pro andere oorkussentjes gekocht moeten worden dan voor de eerste generatie AirPods Pro. Ze zijn niet onderling uitwisselbaar.

Bekijk ook

Rubberen dopje van AirPods Pro kwijt? Zo kun je ze vervangen

Je past natuurlijk op dat je door oortjes van de AirPods Pro niet kwijtraakt. Maar wat je ook kunt kwijtraken is het rubberen dopje, de eartip. Gelukkig kun je het rubberen oordopje van de AirPods Pro makkelijk vervangen.

Lees ook onze andere AirPods tips. Voor meer tips over de AirPods Pro, kun je bij deze artikelen terecht:

Bekijk ook

De beste AirPods-tips: 30 manieren om meer uit je AirPods, AirPods Pro en AirPods Max te halen

Er zitten meer handigheidjes in de oordopjes van Apple dan je denkt en met deze 25+ AirPods tips haal je het maximale eruit. Bespaar batterijduur, luister samen, wijzig de naam van je AirPods en nog veel meer! Check ook de handige tips die alleen voor de AirPods Pro werken.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro