Apple Watch Series 7 roestvrij staal

Dit is de Apple Watch Series 7 met groter scherm

De Apple Watch Series 7 is nu verkrijgbaar! Deze nieuwe smartwatch heeft een groter scherm en komt in twee nieuwe formaten. Lees snel verder om meer te lezen over de nieuwe functies, het design, de release en meer.

Apple Watch Series 7 review Prijs (vanaf €429,-)

De Apple Watch Series 7 is alweer de zevende generatie van Apple’s smartwatch. Hij werd onthuld tijdens het september 2021-event. Het leek er lange tijd op dat Apple voor een compleet nieuw design met platte zijkanten zou kiezen, maar dat is niet het geval. Toch is de smartwatch op diverse punten verbeterd en op deze pagina lopen we alle verbeteringen met je langs.

Apple Watch Series 7 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Apple Watch Series 7:

 • Licht aangepast design
 • Scherm is 20% groter voor meer inhoud en grotere wijzerplaten
 • Twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm
 • Horlogebandjes van eerdere generaties blijven bruikbaar
 • Materiaal: aluminium, roestvrij staal en titanium
 • Diverse gezondheidsfuncties: hartslagsensor, ECG, saturatiemeter en meer
 • Always-on scherm
 • S7-chip (identiek aan S6 met dezelfde performance)
 • Apple Watch 4G komt (mogelijk) naar Nederland
 • Pre-order vanaf 8 oktober 2021, beschikbaar vanaf 15 oktober 2021
 • Prijs: vanaf €429

Goed om te weten: er is nu bevestiging dat de Apple Watch 4G naar Nederland komt. T-Mobile heeft al aangekondigd de Apple Watch Cellular te gaan verkopen en heeft een webpagina met bevestiging online gezet. Ook KPN bevestigt ons dat de Apple Watch 4G verkocht gaat worden via deze provider, zodra dit mogelijk is.

Bekijk ook

Ook Apple start op 29 oktober met verkoop van Apple Watch 4G

Ook Apple gaat de 4G Apple Watch in Nederland verkopen. Vanaf 29 oktober is het model beschikbaar. Van de Apple Watch Series 7 komt zowel de aluminium als de roestvrij stalen versie te koop.

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch Series 7:

Bekijk bij andere winkels:

Apple Watch Series 7 in 41mm

Apple Watch Series 7 in 45mm

Design Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft nog steeds afgeronde zijkanten, dus niet de vlakke zijkanten die je kent van de recente iPhones en iPads. Qua ontwerp is de Apple Watch Series 7 dus nagenoeg gelijk aan de Apple Watch Series 6, maar dan met een groter scherm. Je kunt kiezen uit een aantal nieuwe kleuren: rood, blauw, groen en de nieuwe kleuren Midnight (bijna zwart) en Sterrenlicht (bijna wit). Ook zijn er deze keer weer verschillende materialen waar je uit kan kiezen. In Nederland zal de aluminium versie verkrijgbaar zijn, ook in een speciale Nike+ variant. Voor de modellen in roestvrij staal en titanium zul je in het buitenland moeten shoppen.

Scherm Apple Watch Series 7

De grootste verandering is het 20% grotere scherm. Apple gebruikt nog steeds een LTPO OLED always-on display, maar dan wel met dunnere schermranden. Het schermoppervlak is bij beide uitvoeringen iets groter. Dit heeft als voordeel dat alles net wat beter af te lezen is, maar brengt ook nieuwe mogelijkheden. Zo komen er exclusieve nieuwe wijzerplaten, waarmee er meer informatie op het scherm getoond kan worden. Ook de resolutie wordt iets groter in vergelijking met de voorgaande modellen. Hoewel het verschil in inches niet zo heel groot is, belooft Apple dat je het wel degelijk zult merken als je de Apple Watch draagt. Er zit nu een volledig toetsenbord op, zodat je makkelijker kan typen door te vegen. Dit lijkt nog niet in het Nederlands te gaan werken.

Functies van Apple Watch Series 7

De nieuwe Apple Watch heeft alle vertrouwde functies die je van de Apple-smartwatch verwacht. Er zit een hartslagsensor in die checkt op een onregelmatig hartritme, je kan een ECG maken en je meet het zuurstofgehalte in je bloed. Deze functies zaten ook al in de voorganger. Apple heeft geen nieuwe gezondheidsfuncties voor de Apple Watch Series 7 geïntroduceerd. Er zit dus nog geen bloedsuikermeter in. Dat wordt pas ergens de komende jaren verwacht.

Alle bestaande functies van de Apple Watch vind je ook in de nieuwe Series 7. Er zit een always-on hoogtemeter in en hij heeft een ingebouwd kompas, zodat je precies ziet in welke richting je loopt of navigeert. Apple belooft verder een verbeterde batterijduur. Al eerder gingen er geruchten dat de Apple Watch Series 7 een langere accuduur zou hebben.

De nieuwe Apple Watch maakt gebruik van de S7-chip, die weer een fractie sneller is dan de vorige generatie (de S6-chip). In de S7-chip zit ook weer een ultra-widebandchip ingebouwd. Deze wordt gebruikt voor het gebruik van autosleutels, zodat je je auto eenvoudig open kan doen of kan starten. Dit werkt alleen met ondersteunende auto’s. Momenteel is dat alleen bij sommige modellen van BMW het geval.

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is vanaf vrijdag 8 oktober 2021 in pre-order te bestellen en verschijnt een week later op vrijdag 15 oktober 2021. De adviesprijs bedraagt:

 • €429,- voor 41mm
 • €459,- voor 45mm

In ons artikel Apple Watch kopen lees je meer over de prijzen en andere opties om een Apple Watch te bemachtigen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch Series 7 of andere Apple Watch kopen? Check de prijzen, voorraad en meer

Wil je de nieuwe Apple Watch Series 7 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of Apple Watch Series 3? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Weet je niet welke je moet hebben, lees dan onze Apple Watch vergelijking.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 7 of Apple Watch SE hebben? Of toch de Apple Watch Series 3? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.