Apple Watch Series 7 roestvrij staal

Dit is de Apple Watch Series 7 met groter scherm

De Apple Watch Series 7 was het topmodel van 2021. Deze smartwatch kreeg en groter scherm en werd in twee nieuwe formaten verkocht: 41mm en 45mm. Lees verder om te ontdekken welke functies nieuw waren bij de Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 7 review Prijs (vanaf €429,-)

De Apple Watch Series 7 is alweer de zevende generatie van Apple’s smartwatch. Hij werd onthuld tijdens het september 2021-event. Het leek er lange tijd op dat Apple voor een compleet nieuw design met platte zijkanten zou kiezen, maar dat gebeurde niet. Wel werd de smartwatch op diverse punten verbeterd en op deze pagina lopen we alle verbeteringen met je langs. De Apple Watch Series 7 is inmiddels opgevolgd door nieuwere modellen. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te zien wat er nu te koop is.

Apple Watch Series 7 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Apple Watch Series 7:

 • Licht aangepast design
 • Scherm is 20% groter voor meer inhoud en grotere wijzerplaten
 • Twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm
 • Horlogebandjes van eerdere generaties blijven bruikbaar
 • Materiaal: aluminium, roestvrij staal en titanium
 • Kleuren voor aluminium: Middernacht, Sterrenlicht, rood, blauw, groen
 • Verbeterd Always-on scherm
 • S7-chip (identiek aan S6 met dezelfde performance)
 • Ook als Apple Watch 4G verkrijgbaar
 • Verkrijgbaar sinds 15 oktober 2021
 • Adviesprijs was vanaf vanaf €429

De Apple Watch Series 7 was de eerste die ook in Cellular-versie in Nederland verkrijgbaar was via T-Mobile.

Hieronder zie je de prijzen per uitvoering:

41mm 45mm
Series 7 GPS, aluminium €429,- €459,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Nike+ Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal €729,- €779,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), titanium* €829,- €879,-
Hermès Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij* staal €1.299,- €1.349,-

Prijzen zijn vanafprijzen en kunnen hoger uitvallen bij bepaalde bandjes.
*Deze modellen zijn niet verkrijgbaar geweest in Nederland.

Bekijk bij andere winkels:

Apple Watch Series 7 in 41mm

Apple Watch Series 7 in 45mm

Apple Watch Series 7 nog steeds een goede aankoop?

Hoewel er inmiddels nieuwe Apple Watch-modellen zijn verschenen, vinden we anno 2023/2024 de Apple Watch Series 7 nog steeds een goede aankoop. Deze smartwatch krijgt de komende jaren nog gewoon updates en is qua performance snel genoeg om er nog langere tijd plezier van te hebben. Je vindt dit model niet meer zo vaak in de winkel, maar je zou ook voor een tweedehands Apple Watch of een refurbished Apple Watch kunnen kiezen.

Bekijk ook

Tweedehands Apple Watch, een goed idee of niet?

Wil je een Apple Watch kopen maar vind je een nieuw exemplaar toch iets te prijzig? Kijk dan eens naar een tweedehands Apple Watch, of misschien is een refurbished Apple Watch iets voor jou.

Design Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft nog steeds afgeronde zijkanten, dus niet de vlakke zijkanten die je kent van de recente iPhones en iPads. Qua ontwerp is de Apple Watch Series 7 dus nagenoeg gelijk aan de Apple Watch Series 6, maar dan met een groter scherm. Je kunt kiezen uit een aantal nieuwe kleuren: rood, blauw, groen en de nieuwe kleuren Midnight (blauwzwart) en Sterrenlicht (champagne). Ook zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. In Nederland was dit aanvankelijk alleen aluminium in de normale en Nike+ variant. Later verschenen ook de roestvrijstalen exemplaren in de winkel vanwege de introductie van de Apple Watch 4G in Nederland.

Bekijk ook

Apple Watch 4G in Nederland gebruiken: zo doe je dat

De Apple Watch is er ook in een 4G-versie, ook wel de Apple Watch Cellular genoemd. Wat kun je allemaal met de Apple Watch 4G en hoe kun je hem in Nederland gebruiken? Dit artikel bespreekt de mogelijkheden.

Scherm Apple Watch Series 7

De grootste verandering is het 20% grotere scherm. Apple gebruikt nog steeds een LTPO OLED always-on display, maar dan wel met dunnere schermranden. Het schermoppervlak is bij beide uitvoeringen iets groter. Dit heeft als voordeel dat alles net wat beter af te lezen is, maar brengt ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo zijn er exclusieve nieuwe wijzerplaten, waarmee meer informatie op het scherm getoond kan worden. Ook de resolutie is iets groter in vergelijking met de voorgaande modellen.

Hoewel het verschil in inches niet zo heel groot is, belooft Apple dat je het wel degelijk zult merken als je de Apple Watch draagt. Er zit nu een volledig toetsenbord op, zodat je makkelijker kan typen door te vegen. Dit werkt nog niet in het Nederlands.

Functies van Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft alle vertrouwde functies die je van de Apple-smartwatch verwacht. Er zit een hartslagsensor in die checkt op een onregelmatig hartritme, je kan een ECG maken en je meet het zuurstofgehalte in je bloed. Deze functies zaten ook al in de voorganger. Apple heeft geen nieuwe gezondheidsfuncties voor de Apple Watch Series 7 geïntroduceerd. Er zit dus nog geen bloedsuikermeter in. Dat wordt pas ergens de komende jaren verwacht.

Alle bestaande functies van de Apple Watch vind je ook in de nieuwe Series 7. Er zit een always-on hoogtemeter in en hij heeft een ingebouwd kompas, zodat je precies ziet in welke richting je loopt of navigeert. De accuduur is iets verbeterd.

Deze Apple Watch maakt gebruik van de S7-chip, die weer een fractie sneller is dan de vorige generatie (de S6-chip). In de S7-chip zit ook weer een ultra-widebandchip ingebouwd. Deze wordt gebruikt voor de autosleutels van CarKey, zodat je je auto eenvoudig kunt openen of starten. Dit werkt alleen met ondersteunende auto’s.

Review Apple Watch Series 7

In onze Apple Watch Series 7 review lees je over onze ervaringen met deze smartwatch. Dit is de conclusie:

We zijn onder de indruk van de Apple Watch Series 7: dit is echt weer de beste Apple Watch die tot nu toe is gemaakt en op allerlei punten is het nét weer even beter gemaakt. Maar de upgrade is vooral interessant voor mensen die de Apple Watch Series 3 of misschien de Apple Watch Series 4 hebben. Voor mensen met een nieuwere Apple Watch valt er niet zoveel winst te behalen en het iets grotere scherm zal je al na een paar dagen niet meer opvallen.

Er zijn natuurlijk mensen die elk jaar een nieuw model kopen, maar de meeste mensen die de afgelopen jaren de Apple Watch Series 5 of Series 6 hebben gekocht zullen nog geen behoefte hebben om nu alweer over te stappen. Op die doelgroep richt Apple zich dan ook niet.

De Apple Watch Series 7 is een prima aankoop voor wie nu een nieuwe Apple Watch nodig heeft of voor de eerste keer eentje aanschaft. Heb je de extra gezondheidsfuncties niet nodig, dan zou je ook de Apple Watch SE kunnen nemen. Ook dat vinden we in 2021 nog steeds een prima keuze.

Bekijk ook

Apple Watch Series 7 review: een groot scherm, maar de impact is klein

In deze review van de Apple Watch Series 7 bespreken we al onze ervaringen met deze Apple Watch. Hoe bevalt het grotere scherm, gaat het opladen merkbaar sneller? En voor wie is dit een goede upgrade? Je leest het in deze Apple Watch Series 7 review!

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 verscheen op vrijdag 15 oktober 2021. De adviesprijs bedroeg:

 • €429,- voor 41mm
 • €459,- voor 45mm

Met de komst van de Apple Watch Series 8 is deze smartwatch uit het assortiment bij Apple verdwenen, maar je vindt nog wel voorraad bij diverse winkels.

In ons artikel Apple Watch kopen lees je meer over de prijzen en andere opties om een Apple Watch te bemachtigen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Weet je niet welke je moet hebben, lees dan onze Apple Watch vergelijking.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 9 of Apple Watch SE 2022 hebben? Of toch de Apple Watch Ultra 2? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.