Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Poll: beste aankondiging WWDC 2021

Wanneer komt iOS 16? De releasedatum is bekend (ook van watchOS 9)

De releasedatum van iOS 16 en watchOS 9 is bekend. Vanaf 12 september zijn de update te downloaden voor jouw iPhone en Apple Watch. Maar hoe zit het met de andere software-updates?

Dit najaar brengt Apple onder andere iOS 16, iPadOS 16 en watchOS 9 uit. Het gaat om de jaarlijkse grote updates voor al je Apple-apparaten. De hele zomer konden ontwikkelaars en publieke testers met de beta’s aan de slag, maar binnenkort kan iedereen met een geschikt iOS 16-toestel de update downloaden. De grote vraag is nu nog: wanneer komt iOS 16? Kan je al meteen na het iPhone-event van 2022 downloaden? Het antwoord daarop is nee, want iOS 16 komt op 12 september 2022 beschikbaar! Alles over de releasedatum van iOS 16, iPadOS 16 en meer lees je hier.

Wanneer komt iOS 16? Planning van aankondiging tot release

Ieder jaar volgt Apple hetzelfde patroon: de aankondiging van de updates is in juni, waarna in de zomer de updates met allerlei beta’s getest worden. De definitieve release vindt dan meestal plaats in september en dat is dit jaar niet anders, al is er bij sommige updates wel sprake van een latere datum.

Komt iOS 16 na het Apple-event?

Inmiddels is het iPhone-event van 7 september achter de rug en je vraagt je misschien af of je de updates nu meteen kan downloaden. Het korte antwoord daarop is simpelweg nee. De updates komen volgende week. Wel heeft Apple de zogenaamde Release Candidate uitgebracht. Dat is de laatste beta die hoogstwaarschijnlijk gelijk is aan de releaseversie van volgende week. Om de Release Candidate te kunnen downloaden moet je wel het juiste betaprofiel hebben. De Release Candidate is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers.

iOS 16 releasedatum

Bekijk ook

iOS 16: alles over de 2022-update voor je iPhone

iOS 16 is de grote update voor de iPhone in 2022. Wat biedt iOS 16? Welke nieuwe functies heeft iOS 16? En voor welke iPhones is de update geschikt? Je leest het in ons complete iOS 16 overzicht!

iPadOS 16 releasedatum

Inmiddels is duidelijk dat iPadOS 16 uitgesteld is met ongeveer een maand. De datum van iPadOS 16 is daardoor later dan je de afgelopen jaren van Apple gewend bent. Het lijkt er dan ook dat deze update pas in oktober beschikbaar komt. Bovendien zal Apple de update uitbrengen als iPadOS 16.1.

Bekijk ook

Dit is iPadOS 16, de grote update voor je iPad: alles over downloaden en meer

iPadOS 16 is de grote iPad-update van 2022 en is te installeren op alle geschikte iPads. We laten je zien welke functies er nieuw zijn en hoe het installeren werkt.

watchOS 9 releasedatum

Bekijk ook

watchOS 9: alles over de grote Apple Watch-update van 2022

watchOS 9 is de grote update voor de Apple Watch in 2022 en is voor iedereen met een geschikte Apple Watch te downloaden. Benieuwd welke functies erin zitten? Wij laten het je zien!

tvOS 16 releasedatum

Bekijk ook

Alles over tvOS 16 voor de Apple TV: dit is de grote 2022-update

tvOS 16 is de nieuwste grote update voor de Apple TV. Wat zijn de functies en hoe kun je tvOS 16 downloaden?

macOS 13 Ventura releasedatum

Bij macOS 13 Ventura verwachten we dat de releasedatum iets later is dan de andere updates. De afgelopen jaren bracht Apple de grote macOS-updates telkens in oktober of november uit. Volgens de laatste berichten brengt Apple macOS Ventura in oktober uit.

Bekijk ook

macOS Ventura: de grote Mac-update van 2022

macOS Ventura is de grote update voor de Mac in 2022. Welke functies zitten er in Ventura, ook wel bekend als macOS 13? Dat lees je hier!

HomePod software-update 16 releasedatum

Apple heeft ook een beta van de HomePod software-update 16, al is niet duidelijk wat er nieuw is in deze versie. Uit de eerste beta’s zijn nog geen nieuwe functies naar boven gekomen. Vermoedelijk gaat het dus alleen om wijzigingen achter de schermen en zorgt de update ervoor dat de speaker beter samenwerkt met je andere Apple-apparaten, zoals de Apple TV met tvOS 16.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta op een HomePod

Je kan met de HomePod mini of HomePod (2e generatie) meedoen aan de publieke beta van de HomePod-software. Zo kun je nieuwe functies testen voordat ze officieel worden uitgebracht. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Meer over iOS 16
iOS 16 is de grote update voor de iPhone in 2022. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 16, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ook onze overzichten met de beste iOS 16 functies én de beste iOS 16 details en ontdekkingen. De officiële releasedatum van iOS 16 was 12 september 2022. Lees ook onze review van iOS 16 met ervaringen en check hoe je iOS 16 kunt installeren. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 17.5.1.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 06 september: Artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie.
  • 2022 - 18 augustus: Artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie over mogelijke data naar aanleiding van het september-event.
  • 2022 - 04 augustus: Artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie.

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiële release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.