iFixit teardown video.

Reparatieprogramma’s: alles over Apple’s lopende programma’s voor reparatie en vervanging

Apple heeft meerdere reparatieprogramma's lopen, waardoor je voor bepaalde defecten in aanmerking komt voor gratis vervanging of reparatie. Welke reparatieprogramma's heeft Apple allemaal en hoe check je of je in aanmerking komt? In dit overzicht lees je er alles over!

Is je iPhone defect of is je MacBook stuk? Voordat je je iPhone laat repareren is het verstandig om te kijken naar Apple’s reparatieprogramma’s. Heb je een defect waar Apple een reparatieprogramma voor heeft lopen, dan krijg je gratis een vervangend toestel, een kosteloze reparatie of korting op een reparatie. Check hier welke Apple reparatieprogramma’s er zijn en of je ervoor in aanmerking komt.

Wat is een reparatieprogramma?

Een reparatieprogramma is vergelijkbaar met een terugroepactie. Een reparatieprogramma houdt in dat Apple een fout geconstateerd heeft bij bijvoorbeeld een bepaald type iPhone of MacBook, waardoor gebruikers last krijgen van defecten of problemen. Denk aan bijvoorbeeld cameraproblemen bij een iPhone of schermproblemen bij een Mac. Bij reparatieprogramma’s geldt vaak dat niet elk model in aanmerking komt. Het kan bijvoorbeeld alleen betrekking hebben op een iPhone die in een bepaalde periode geproduceerd is. Sommige reparatieprogramma’s lopen maar voor een beperkte tijd, waardoor je dus snel moet reageren om te kunnen profiteren van de reparatie of vervanging. Hiervoor kun je een afspraak bij de Genius Bar maken of bij een erkende serviceprovider.

Welke Apple reparatieprogramma’s zijn er?

Er lopen een aantal Apple reparatieprogramma’s waarvoor je nog in aanmerking komt:

iPhone en iPad:

Mac:

Overig:

Waar kan ik terecht voor een Apple reparatieprogramma?

Heb je een defect dat valt binnen één van Apple’s reparatieprogramma’s, dan kun je terecht bij één van de Apple Stores in Nederland of Apple Store in België. In Nederland is dat de Apple Store in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. In België vind je de Apple Store in Brussel. Naast de officiële Apple Stores kun je voor reparatie of vervanging ook terecht bij de Erkende Apple Serviceproviders. Onder andere Microfix, Card Services en Amac zijn Erkende Apple Serviceproviders. Reparaties die bij deze partijen uitgevoerd worden, worden door Apple gezien als eenzelfde soort reparatie als bij de Apple Store. Apple’s reparatieprogramma’s gelden dus ook bij deze vestigingen, onder dezelfde voorwaarden. Het voordeel van Erkende Apple Serviceproviders is dat deze op meer plekken in Nederland en België verspreid zijn.

Wat zijn de kosten voor een Apple reparatieprogramma?

De kosten voor een Apple reparatieprogramma verschillen per geval. Bij de meeste reparatieprogramma’s kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een gratis batterijvervanging, maar er zijn ook reparatieprogramma’s waar een vergoeding tegenover staat. Bij Apple’s batterijvervanging geldt bijvoorbeeld alleen een korting van €60. In bijna alle gevallen is aan te raden om in te gaan op het reparatieprogramma als jouw toestel getroffen is. Zelfs als je al een reparatie uit hebt laten voeren voor hetzelfde probleem, kun je het beste contact opnemen met Apple. Je krijgt in de meeste gevallen het eerdere bedrag wat je moest betalen terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Devices Apple Watch, iPad, iPhone, Mac, MacBook