Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple start reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus met ‘Touch Disease’

Apple is een reparatieprogramma gestart voor iPhone 6 Plus-modellen met Touch Disease, waarbij een grijze flikkerende streep op het scherm verschijnt. Maar of de slachtoffers blij zijn?

Apple heeft vandaag een officieel reparatieprogramma aangekondigd voor bezitters van een iPhone 6 Plus met ‘Touch Disease’. Dit probleem houdt in dat er een flikkerende streep bovenaan het scherm van de iPhone zichtbaar is, waardoor het scherm niet meer goed te bedienen is. Maar of de getroffenen blij zullen zijn met de geboden oplossing is nog maar de vraag.


Touch Disease iPhone 6

Reparatieprogramma voor Touch Disease

Touch Disease dook in augustus al op als probleem bij de iPhone 6 Plus. In oktober nam het aantal rechtszaken toe, maar Apple wilde het probleem nog steeds niet erkennen. Inmiddels hebben de gebruikers wel een soort erkenning gekregen, maar het zal ze wel geld kosten. Het reparatieprogramma houdt in dat de toestellen voor een vaste prijs van €167,10 gerepareerd zullen worden. Ook als ze buiten de garantie zijn.

Bekijk ook

Touch Disease-rechtszaak groeit, Apple erkent touchscreen-probleem nog niet

De Touch Disease-rechtszaak breidt zich uit. Nog eens drie advocatenkantoren gaan een zaak aanspannen tegen Apple voor iPhone 6-exemplaren met defect scherm.

Volgens Apple zijn er slechts “een aantal” exemplaren van de iPhone 6 Plus getroffen door het probleem, waarbij interne componenten zijn losgeraakt. Volgens Apple komt dat omdat het toestel meermaals is gevallen op een harde ondergrond, niet omdat er sprake is van een productiefout. Het is dan ook interessant wat er gebeurt met de nog lopende rechtszaken.

Volgens de getroffenen is er sprake van om een tikkende tijdbom en loopt elke eigenaar van de iPhone 6 Plus kans om door Touch Disease te worden getroffen. Uit een onderzoek(je) bleek dat zo’n 11 procent van de klachten bij de Apple Store in oktober te maken had met het probleem.

Je zult een Apple Store of erkende Apple Authorized Service Provider moeten bezoeken om te laten bepalen of jij in aanmerking komt voor het reparatieprogramma.

Omruilprogramma bij Amac

Ook bij de Nederlandse winkelketen Amac kun je terecht met een kapotte iPhone 6 Plus. Het werkt hier op een iets andere manier. Als je telefoon in originele staat is, nog goed werkt en geen gebroken scherm heeft kun je je iPhone 6 Plus voro €189 omruilen voor een nieuwe. Dit omruilproces neemt helaas wel 5 tot 10 werkdagen in beslag. Je krijgt het vervangende toestel tegen de gereduceerde prijs. Klanten die bij Amac al eerder een iPhone 6 Plus met ‘Touch Disease’ hebben laten vervangen of repareren kunnen restitutie aanvragen. Je bent dus iets duurder uit, maar je krijgt wel een (gereviseerd) ander toestel.

Apple’s uitleg
Hier is Apple’s verklaring, die ook te vinden is op de website van Apple:

Apple has determined that some iPhone 6 Plus devices may exhibit display flickering or Multi-Touch issues after being dropped multiple times on a hard surface and then incurring further stress on the device.

If your iPhone 6 Plus is exhibiting the symptoms noted above, is in working order, and the screen is not cracked or broken, Apple will repair your device for a service price of € 167,10.

Apple will contact customers who may have paid for a service repair related to this issue either through Apple or an Apple Authorized Service Provider to arrange reimbursement. If you have not been contacted but paid for a repair that you believe was related to this issue, please contact Apple.

The reimbursement amount will equal the difference between the price you paid for the original service to your iPhone 6 Plus and the € 167,10 service price.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 november 2016 om 13:12
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.