Apple-stekker brits teruggeroepen.

Apple roept Britse reisstekker terug vanwege kans op elektrische schok

Gratis om te ruilen bij de Apple Store

Apple heeft een vrijwillige terugroepactie opgestart voor een specifieke reisstekker die in Hong Kong, Singapore en het Verenigd Koninkrijk gebruikt wordt. De adapter kan breken, wat zorgt voor een elektrische schok.

De afgelopen jaren heeft Apple een aantal keer een terugroepactie voor stekkers opgestart. Nu waarschuwt Apple gebruikers opnieuw voor een mogelijk defect aan één specifieke stekker die in een aantal landen gebruikt wordt én onderdeel is van Apple’s reisstekkerset. Als je zo’n stekker hebt, kun je deze kosteloos bij Apple ruilen.

Reisstekker teruggeroepen

De stekker bestaat uit drie pinnetjes die horen bij stopcontacten voor het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en Singapore. Deze stekker werd geleverd tussen 2003 en 2010 bij sommige Macs en iOS-toestellen. De stekker wordt ook geleverd bij Apple’s reisset, dus als je die eerder al in huis gehaald hebt kun je deze specifieke stekker ook omruilen. Apple is op de hoogte van zes incidenten wereldwijd waarbij de stekker kan breken, met als gevolg een elektrische schok.

Apple vraagt gebruikers om de stekker niet meer te gebruiken en om te ruilen voor een nieuwer model. De getroffen stekkers zijn te herkennen aan het feit dat hij wit is, zonder tekst aan de binnenkant. De nieuwe verbeterde versie heeft een grijze binnenkant met de nodige keurmerken. In de afbeelding is het verschil tussen het oude getroffen model en de vernieuwde versie te zien.

Nieuwe en oude Britse Apple-stekker.

Mocht je de stekker ergens in huis hebben liggen omdat je bijvoorbeeld een iPhone uit het buitenland gekocht hebt of heb je de reisstekkerset gekocht, dan kun je deze kosteloos omruilen bij de Apple Store of een Apple Erkende Serviceprovider. De reisstekkerset bestaat uit zeven verschillende stekkers en is te koop voor ongeveer €35.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2019, 15:42
Bron Bron Apple
Categorie Apple
Onderwerp stekker
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.