iFixit Apple Watch 2 teardown: batterij

Apple repareert Apple Watch Series 2 met opgezwollen batterij gratis

Heb je een Apple Watch met opgezwollen batterij? Of een horloge dat niet meer ingeschakeld kan worden? Dan kun je bij Apple aankloppen om het gratis te laten fixen. Apple heeft namelijk aangekondigd dat er een nieuw reparatieprogramma komt voor de tweede generatie Apple Watch.

Apple repareert opgezwollen batterij

Het programma omvat twee problemen, die door Apple gratis worden opgelost: het opensplijten van de behuizing door een opgezwollen batterij en het feit dat sommige horloges niet meer ingeschakeld kunnen worden door een stroomprobleem. Je kunt ervoor terecht bij de Apple Store en bij erkende Apple Serviceproviders. Zij zijn afgelopen vrijdag met een interne memo op de hoogte gebracht van de nieuwe regeling via het eigen GSX-portaal. Volgens het document hebben “sommige Apple Watch Series 2 modellen” problemen met inschakelen of hebben een opgezwollen batterij, die onder bepaalde omstandigheden kan zijn ontstaan. Er worden geen verdere eisen gesteld aan de apparaten. Apple gaat de Apple Watch gratis repareren als na inspectie blijkt dat één van beide problemen van toepassing is.


Alleen voor 42mm
Het programma geldt echter alleen voor de 42mm-variant van de Apple Watch Series 2, omdat alleen die last zou hebben van het opzwellen. Je hebt tot drie jaar na aankoop de tijd om het te laten fixen, zelfs als er geen garantie meer op de Apple Watch zit. Voor de eerste generatie Apple Watch gold trouwens al langer een verlengde garantie vanwege een opgezwollen batterij, dus ook bij oudere modellen heb je drie jaar de tijd om er iets aan te laten doen.

Apple heeft serviceproviders in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Mexico op de hoogte gesteld van de regeling, dus ook in Nederland en België kun je er gebruik van maken. Een officiële mededeling vanuit Apple is er echter nog niet. Ook staat het programma nog niet genoemd op de betreffende webpagina van Apple waar je een round-up van alle lopende reparatieprogramma’s vindt. De Apple Watch maakt net als veel andere producten gebruik van een lithium-ion batterij en die kan opzwellen bij beschadiging, overbelading (bijvoorbeeld door een lader van slechte kwaliteit) of door een oververhitte Apple Watch.

Het komt niet zo heel vaak voor dat de batterij opzwelt, maar er zijn op Apple’s eigen supportforum en op Reddit wel meerdere meldingen van te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.