tvOS-logo

tvOS 14 voor Apple TV: dit weten we over de nieuwste tvOS

In dit artikel vind je alles wat we tot nu toe weten en verwachten van tvOS 14 voor de Apple TV. Deze versie van tvOS wordt in de loop van 2020 verwacht.

Zoals ieder jaar wordt in 2020 weer een nieuwe update verwacht van tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. Je leest in dit artikel alles wat we tot nu toe weten over tvOS 14.

tvOS 14 in het kort

Dit zijn de belangrijkste zaken die we verwachten voor tvOS 14:

Nieuwe functies in tvOS 14

Pas bij de aankondiging van tvOS 14 in juni 2020 weten we wat tvOS 14 allemaal zal brengen. Wat wij in ieder geval een welkome functie zouden vinden is een vernieuwde TV-app. Op dit moment is het zo dat alle Apple Original-content van Apple TV+ naast de gewone films van de iTunes Store worden getoond. Dit kan voor verwarring zorgen bij Apple TV+-abonnees. Daarom zien we graag een duidelijk, apart menu verschijnen in de TV-app.

Met tvOS 13 werden al enkele langverwachte functies geïntroduceerd, zoals het schakelen tussen gebruikersaccounts. Zo kun je per persoon een gepersonaliseerde Apple TV-ervaring krijgen. Wat helemaal mooi zou zijn is als Siri jouw stem kan herkennen en automatisch overschakelt. Dit doet Siri nu al op de HomePod, maar alleen in het Engels.

Beschikbaarheid tvOS 14

Na de aankondiging tijdens WWDC 2020 worden waarschijnlijk de eerste beta’s voor ontwikkelaars en publieke testers vrijgegeven. Na een periode van testen verwachten we de update in september 2020. Deze zal gratis te downloaden zijn.

Apple TV garantie

Welke Apple TV heb ik nodig?

Het maakt voor deze update niet uit welke Apple TV je hebt, als het maar een Apple TV HD of nieuwer is. Laatstgenoemde werd in 2015 uitgebracht als Apple TV 4, maar is bij de komst van de Apple TV 4K omgedoopt tot ‘HD’. Weet je niet welke Apple TV je in huis hebt? Check dan ons Apple TV-modellenoverzicht.

Zodra er meer duidelijkheid is over alles omtrent deze nieuwe software-update houden we je uiteraard op de hoogte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!