tvOS-logo

tvOS 14 voor de Apple TV nu te downloaden voor iedereen

tvOS 14 is uitgebracht, de nieuwste update voor de Apple TV. De update bevat Picture-in-Picture, uitgebreidere HomeKit-ondersteuning en verbeterde AirPlay.

tvOS 14 downloaden voor de Apple TV

Apple heeft de nieuwste update van tvOS uitgebracht, het besturingssysteem van de Apple TV. Iedereen kan nu tvOS 14 downloaden voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. Je leest in dit artikel alles over de nieuwe functies van tvOS 14.

tvOS 14 Final

tvOS 14 downloaden

Apple heeft de update de afgelopen maanden getest onder ontwikkelaars en publieke testers, maar nu is de update voor iedereen te downloaden. tvOS 14 bevat onder andere ondersteuning voor HomeKit-camera’s en nog veel meer. Zo kan je de update installeren:

 1. Ga naar Instellingen op de Apple TV.
 2. Ga naar Systeem, gevolgd door Software-updates.
 3. Selecteer Werk software bij.
 4. De Apple TV controleert nu of er software-updates beschikbaar zijn. Kies voor Download en installeer.
 5. Het systeem gaat nu de updaten downloaden. De voortgang hiervan zie je linksonder in beeld.
 6. Hierna vraagt de Apple TV of je de update nu of later wil installeren.
 7. Laat het systeem rustig zijn gang gaan en wacht tot hij opnieuw opgestart is. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan dit enige tijd in beslag nemen.

tvOS 14 in het kort

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies van tvOS 14:

 • Nieuwe HomeKit integratie in het Bedieningspaneel
 • Beelden HomeKit-camera’s opvragen via Siri
 • Beschikbaar in het najaar van 2020
 • Beschikbaar voor Apple TV HD en Apple TV 4K
 • Gratis update

Nieuwe functies in tvOS 14

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen die je in tvOS 14 vindt:

#1 Verbeterde multiuser-support voor games

Apple biedt vanaf nu multiuser-ondersteuning voor games, zodat iedereen zijn eigen gamelevels, leaderboards en uitnodigingen heeft. Je kunt makkelijk tussen verschillende spelers wisselen. Dat klinkt geweldig, maar er is één grote beperking: het geldt voorlopig alleen voor games op de eigen spelletjesdienst Apple Arcade. Veel gebruikers zouden multiuser-ondersteuning ook graag op de iPad willen zien, maar dat is momenteel alleen mogelijk voor onderwijsaccounts.

tvOS 14 multiuser

#2 YouTube in 4K kijken

YouTube krijgt op de Apple TV 4K eindelijk de langverwachte 4K-ondersteuning. Voorheen was de resolutie van YouTube op de Apple TV beperkt tot 1080p, maar daar komt in tvOS 14 verandering in. De Apple TV 4K dankt zijn naam aan het feit dat de streamingbox beelden in hoge resolutie ondersteunt, maar voor YouTube gold dat niet. De 4K-ondersteuning is ideaal voor muziekvideo’s, slow motion, natuurfilms en dergelijke. We hebben een apart nieuwsartikel over YouTube in 4K streamen op de Apple TV.

#3 AirPods delen op de Apple TV

Samen luisteren met je AirPods kan nu ook op de Apple TV. Er komen enkele nieuwe functies voor AirPods aan en één daarvan is het delen van je AirPods in tvOS. Daarbij worden de twee AirPods met elkaar verbonden zodat je samen een film kunt kijken, zonder anderen in de kamer te storen.

#4 HomeKit-camera’s kijken

Voor HomeKit heeft Apple enkele verbeteringen voor de Apple TV gepland. HomeKit-camera’s zijn nu direct geïntegreerd in het Bedieningspaneel. Je kan dus met een druk op de knop kijken wie er voor de voordeur staat, ook als je een film zit te kijken. Je kan dit ook aan Siri opvragen, waarna er via een picture-in-picture weergave een livestream van je camera getoond wordt.

HomeKit camera in tvOS 14

Veel Woning- en HomeKit-functies die Apple heeft aangekondigd zijn niet beperkt tot de Apple TV. Zo komt er gezichtsherkenning aan voor HomeKit-camera’s. Er zijn ook nieuwe opties in het Bedieningspaneel, waarmee het makkelijker wordt om specifieke apparaten te activeren. Je hoeft dan niet meer in het menu de duiken.

#5 Overal picture-in-picture

Over picture-in-picture gesproken: deze functie komt nu naar het gehele besturingssysteem. Voorheen werkte dit alleen tijdens het kijken binnen de TV-app, maar je kan nu dus een Fitness-app op je Apple TV gebruiken en tegelijkertijd jaar je favoriete film of serie kijken. Ook kun je een film kijken, terwijl je in je ooghoek kijkt naar de uitslagen van een sportwedstrijd of het weerbericht.

#6 4K-streamen met AirPlay

Andere verbeteringen die Apple belooft zijn verbeteringen voor AirPlay. Zo kun je video’s in 4K streamen vanuit de Foto’s-app naar je televisie via AirPlay. Zo zie je alles in volledige resolutie.

Gamecontrollers tvOS 14

#7 Meer gamecontrollers

Ook nieuw in tvOS 14 is de ondersteuning voor nieuwe gamecontrollers. Het gaat hier om de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 en de Xbox Adaptive Controller. Het was al langer mogelijk om gamecontrollers op de Apple TV te gebruiken.

Apple heeft aangekondigd dat Apple TV+ nu op meer dan 1 miljard schermen te kijken is en dat televisies van Sony ook de beschikking krijgen over de Apple TV+ app. Hieronder zie je nog enkele kleinere functies die eraan komen.

HomeKit tvOS 14 overzicht

Op bovenstaande afbeelding zie je nog meer functies die eraan komen, zoals ondersteuning voor meer muziekdiensten op de HomePod en diverse verbeteringen voor HomeKit, zoals gezichtsherkenning en activiteitenzones instellen voor je camera’s en aanpasbare verlichting.

#8 Zelf screensavers kiezen

Apple heeft voor tvOS 14 geen nieuwe screensavers aangekondigd. Maar er is wel iets anders te melden over screensavers: je kunt in tvOS 14 nu zelf kiezen welk type screensaver je wilt zien. Je hebt vast favorieten, waarbij je kunt kiezen uit de luchtopnames van steden en natuurgebieden, beelden vanuit de ruimte en zelfs onderwaterbeelden.

Je kunt in tvOS 14 precies aangeven welke screensavers je wilt zien. Er zijn schakelaars voor thema’s zoals aarde, landschappen, onderwater en steden.

Welke Apple TV heb ik nodig?

Het maakt voor deze update niet uit welke Apple TV je hebt, als het maar een Apple TV HD of nieuwer is. Laatstgenoemde werd in 2015 uitgebracht als Apple TV 4, maar is bij de komst van de Apple TV 4K omgedoopt tot ‘HD’. Weet je niet welke Apple TV je in huis hebt? Check dan ons Apple TV-modellenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!