Apple Watch losse achterklep

Apple gaat eerste generatie Apple Watch gratis repareren bij losse achterkant

Apple gaat de eerste generatie Apple Watch gratis repareren als de achterklep is losgeraakt. Door slechte hechting kan dit los gaan zitten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb jij een Apple Watch waarvan het achterklepje losgaat? Dan heb je geluk, want Apple gaat ze gratis repareren. Je kunt terecht bij de Apple Store en bij Apple Authorized Service Providers, zo blijkt uit een interne memo.

Apple Watch losse achterklep

Apple Watch gratis reparatie

Bovenstaande foto verscheen op Reddit en laat zien wat het probleem is: de achterkant van het horloge zit niet goed vast. Apple heeft de garantieperiode voor dit euvel verlengd tot drie jaar na aankoop. Dus als je de Apple Watch in april 2015 kocht, dan kun je nog tot april 2018 teruggaan om een losse achterklep te laten repareren. Zonder dat er voor jou kosten mee gemoeid zijn.

Onder bepaalde omstandigheden kan de achterklep van de Apple Watch los gaan. Dit geldt voor de eerste generatie, die sinds 2015 op de markt is. Het geldt zowel voor de stalen modellen als voor de Sport, Edition en Hermès, zelfs als de eenjarige garantie is verstreken of als er geen AppleCare is afgesloten.

Je zult daarvoor een afspraak moeten maken bij de Apple Store of bij je lokale Apple Authorized Service Provider. Heb je eerder voor de reparatie betaald, dan kun je geld terugkrijgen. Het probleem met het loslatende klepje speelt al geruime tijd. Zo plaatste de bekende blogger John Gruber afgelopen oktober nog een foto van zijn Apple Watch. Het achterklepje ging los toen hij het horloge van de magnetische lader haalde en was sindsdien niet meer nauwkeurig bij het registreren van workouts.

Waarschijnlijk hebben al veel mensen hun Apple Watch gratis laten repareren, maar nu je weet dat het mogelijk is kun je het beste even checken hoe het met jouw Apple Watch zit. Bij de Apple Watch Series 1 en Series 2 zou het probleem zich niet meer moeten voordoen, waarschijnlijk omdat Apple betere lijm heeft toegepast. Lees meer over Apple Watch garantie in ons overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2018, 17:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, reparatie

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.