iPhone inruilen

iPhone inruilen bij Apple: dit krijg je ervoor

Overweeg je je iPhone in te leveren bij Apple in ruil voor een waardebon of korting? Check dan hier wat je op dit moment kunt krijgen voor je iPhone en waar de prijs van afhankelijk is.

Je kunt je iPhone inruilen bij Apple. Wanneer je dat doet bepaalt een medewerker de hoogte van de vergoeding die je ervoor terugkrijgt. Dit bedrag kun je eventueel meteen gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe iPhone. Het gaat om een Apple Store cadeaukaart, dus geen handje contantje.

Let op: Dit artikel noemt geschatte inruilwaarden. Dit artikel is slechts ter informatie en om een indruk te geven van de verwachte vergoeding. De actuele geschatte inruilwaarde bij Apple vind je hier.

Wat is de waarde van je oude iPhone bij Apple?

Apple laat je niet met lege handen naar huis gaan. Zelfs voor oudere iPhones krijg je vaak nog wel wat terug. In de onderstaande tabel vind je de waarde die Apple je maximaal biedt. Dat betekent dus: wanneer de iPhone in relatief goede staat is.

iPhone inruilprijzen

Update september 2023: De inruilprijzen bij Apple zijn weer gewijzigd en de iPhone 14-modellen zijn toegevoegd aan de lijst. Bij de meeste modellen is de inruilwaarde iets gedaald, maar er zijn ook een paar waarbij het licht is gestegen.

Model Huidige vergoeding Was voorheen Verschil
iPhone 14 Pro Max Tot €815
iPhone 14 Pro Tot €730
iPhone 14 Plus Tot €575
iPhone 14 Tot €525
iPhone 13 Pro Max Tot €705 Tot €760 €45
iPhone 13 Pro Tot €605 Tot €680 €75
iPhone 13 Tot €465 Tot €510 €45
iPhone 13 mini Tot €405 Tot €410 €5
iPhone SE (3e generatie) Tot €220 Tot €235 €15
iPhone 12 Pro Max Tot €475 Tot €520 €45
iPhone 12 Pro Tot €390 Tot €430 €40
iPhone 12 Tot €300 Tot €350 €50
iPhone 12 mini Tot €240 Tot €270 €30
iPhone SE (2e generatie) Tot €105 Tot €110 €5
iPhone 11 Pro Max Tot €320 Tot €340 €20
iPhone 11 Pro Tot €265 Tot €290 €25
iPhone 11 Tot €230 Tot €240 €10

Datum laatste update: september 2023, de ‘voorheen-prijs’ was geldig in juli 2023.

Check ook de inruilprijzen van andere toestellen:

Komt jouw iPhone niet in aanmerking voor een waardebon, dan kun je ‘m alsnog gratis laten recyclen. Let op dat de waarde die je krijgt ook afhankelijk is van de configuratie. Dat houdt voor iPhones in: hoeveel opslagruimte er is. Je iPhone kan in perfecte staat zijn, maar voor 64GB krijg je minder dan voor 512GB. Houd dit dus in gedachten wanneer je je iPhone wil laten taxeren.

Waarom je iPhone inruilen bij Apple?

Je vraagt je misschien af wat de meerwaarde is van het inruilen bij Apple. Het is natuurlijk niet de enige manier om van je oude iPhone af te komen om er iets voor terug te krijgen. Voor jou is de grootste meerwaarde het gemak. Als je naar de Apple Store gaat met je iPhone kun je deze direct laten taxeren door een medewerker. Je kan het toestel ook opsturen en aan de hand van een paar vragen de waarde online laten bepalen. De waarde is afhankelijk van het model en de staat van je iPhone.

iPhone inruilen

Ga je akkoord met het geboden bedrag, dan kun je dit gelijk ontvangen in de vorm van een waardebon of direct als korting gebruiken bij je nieuwe aankoop. Kies je voor een waardebon, dan kun je die ook later gebruiken voor een aankoop in de online of fysieke Apple Store. Je kunt de bon ook gebruiken voor Apple’s online diensten, zoals de App Store of Apple Music. Het maakt niet uit waar je het aan besteedt, als je het maar bij Apple is. Het voordeel van dit proces is dus dat je in één keer klaar kan zijn. Je krijgt bij Apple geen geld teruggestort als je niks nieuws koopt en kunt ook niet contant uitbetaald worden.

Afhankelijk van jouw ingeleverde iPhone kan Apple twee dingen doen: recyclen of ‘refurbishen’. Is je iPhone erg oud of in zeer slechte staat, dan worden de onderdelen van elkaar gescheiden en bijvoorbeeld omgesmolten. Zo komt ook een kapotte iPhone nog op een verantwoorde manier terecht. Is je iPhone helemaal niet heel oud en verkeert ‘ie in relatief goede staat? Dan kan Apple hem ook opknappen en doorverkopen. Dit wordt dan een refurbished iPhone.

Bekijk ook

Refurbished iPhones: alles wat je moet weten over refurbished toestellen

Zoek je een refurbished iPhone? Er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Lees in onze refurbished koopgids waar je op moet letten bij een opgeknapte of remanufactured iPhone.

Heb je meerdere iPhones? Dan kun je die allemaal inleveren, maar per iPhone krijg je een aparte tegoedbon. Wel kun je deze allemaal in één keer besteden voor bijvoorbeeld een nieuwe iPhone.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?

Hoe werkt iPhone inruilen bij Apple?

Bij Apple kun je op twee manieren je oude iPhone inruilen: in de Apple Store of online. Wij leggen uit wat de procedure is voor beide methodes.

Inruilen in de Apple Store

Woon je dichtbij een Apple Store, of vind je persoonlijk contact wat fijner of veiliger? Dan kun je je iPhone inruilen in de Apple Store. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Zodra je binnen bent spreek je een medewerker aan. Hij of zij zal de tijd nemen of een collega om hulp vragen. Hierna wordt je iPhone gecontroleerd op krasjes, deuken en andere beschadigingen. Ook wordt gekeken of het toestel nog naar behoren functioneert. Op basis hiervan en de opslagruimte wordt een waarde bepaald.

Ga je akkoord? Dan regelt de medewerker het administratieve proces. Het is belangrijk dat je een geldig legitimatiebewijs kunt tonen aan de medewerker. Zonder legitimatie kan de inruil niet doorgaan. Is alles klaar, dan krijg je een waardebon met daarop het afgesproken bedrag.

Opsturen met de koerier

Wanneer je niet in de buurt woont van een Apple Store kun je je iPhone opsturen. Tijdens het bestellen van een nieuwe iPhone krijg je meteen de vraag of je een oude iPhone wil inruilen. Antwoord met ‘Ja’ en vul de vragen in. Je moet ook het serienummer invullen. Hoe je het iPhone serienummer kunt vinden lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Wat is het serienummer van mijn iPhone of iPad?

Soms moet je het serienummer van je iPhone of iPad weten, bijvoorbeeld om te achterhalen of je nog gratis support van Apple krijgt. Met deze tip lees je hoe je het serienummer kunt achterhalen, zodat je het bouwjaar en andere informatie over je toestel vindt.

Na het invullen van de vragen krijg je te zien wat je voor de iPhone kunt krijgen, maar dit is nog niet definitief. Hierna ga je door met de bestelling. Je moet nu wel het volledige bedrag in één keer aftikken, tenzij je nog een andere cadeaukaart hebt liggen natuurlijk. Na het bestellen krijg je een e-mail met instructies. Hierin staat precies wat je moet doen. Apple stuurt jou een inruilkit op die je binnen een paar dagen ontvangt. De inruilkit is een veilige doos waar de iPhone niet in kan beschadigen van stootjes. Deze lever je in bij een koerier die Apple je toewijst. Dit kan bijvoorbeeld UPS zijn. Let op dat je dit binnen 14 dagen doet, anders vervalt de voorlopige taxatie.

Eenmaal aangekomen bij de inruilpartner van Apple zal een medewerker nog eens kijken naar je iPhone en controleren of de vragen naar waarheid zijn beantwoord. Hiervan krijg je een terugkoppeling waarna je het definitieve bod nog kunt weigeren als je het er niet mee eens bent. Dan wordt de iPhone kosteloos weer naar je opgestuurd. Ga je akkoord, dan ontvang je de waardebon via e-mail. Deze is niet meer in te wisselen voor een reeds geplaatste bestelling, maar wel op een volgende.

Alternatieve manieren om je iPhone te verkopen

Wil je om welke reden dan ook liever niet je iPhone bij Apple inruilen, dan heb je nog meer mogelijkheden. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld verkopen via Marktplaats. Hier heb je wat meer speling in het bedrag, maar je moet het wel allemaal zelf doen. Bovendien moet je meer risico nemen via dergelijke sites.

Speel je toch liever veilig, dan kun je voor een inkoopbedrijf kiezen. Deze bedrijven maken van jouw iPhone een refurbished iPhone. Meer hierover lees je in het onderstaande artikel over het verkopen van je oude iPhone.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Ook lees je in het onderstaande artikel op welk moment je het beste je iPhone kunt verkopen en hoe je zorgt dat je het meeste ervoor terugkrijgt. Natuurlijk heb je niet op alles invloed, maar de tips kunnen goed van pas komen.

Bekijk ook

iPhone verkopen of inruilen: krijg de beste prijs voor je oude toestel

Wil jij je oude iPhone verkopen? In dit artikel lees je tips waar je terechtkunt voor een iPhone inruilen of verkopen, zodat je het maximale voor je toestel krijgt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 23 september: We hebben de prijzen aangepast voor de situatie van september 2023.
  • 2022 - 05 juli: Apple heeft de prijzen van diverse toestellen verlaagd, waarbij de iPhone 11 en iPhone 12 het sterkst zijn gedaald met 50 euro.