Apple TV met tvOS 13.

tvOS 15 nu te downloaden: deze functies zijn nieuw op de Apple TV

tvOS 15 is vanaf nu te downloaden en brengt nieuwe functies naar de Apple TV, zoals ruimtelijke audio voor AirPods. Ontdek wat er nieuw is in deze grote Apple TV-update van 2021!

tvOS 15: dit is er nieuw

Apple heeft tvOS 15 uitgebracht. Het bevat verschillende verbeteringen, onder andere voor HomeKit. Op deze pagina lopen we de belangrijkste functies van tvOS 15 langs. Wil je meer weten over deze update? Check dan ook eens onze tvOS 15 FAQ!Heb je vragen over tvOS 15? In onze tvOS 15 FAQ lees je nog veel meer over de update met antwoorden over de veelgestelde vragen.

Apple TV update voor 2021 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van tvOS 15:

  • Grote software-update voor de Apple TV.
  • Verschenen op 20 september 2021.
  • Nieuwe functies in combinatie met HomePod en AirPods.
  • Verbeteringen voor HomeKit.
  • Geschikt voor Apple TV HD en Apple TV 4K

Nieuwe functies in tvOS 15

Apple besteedde al bij de aankondiging van tvOS 15 weinig woorden aan de nieuw functies. Daaruit konden we al afleiden dat er niet veel baanbrekends aan zat te komen. Toch hebben we, naast de features die Apple zelf in het zonnetje zette, toch ook nog wel enkele andere handige verbeteringen gespot.

Alle camera's bekijken vanaf Apple TV met tvOS 15

Om te beginnen zijn de meeste nieuwe functies vooral voor interessant voor mensen met slimme accessoires. Bekijk onze round-up met 10 favoriete functies in tvOS 15 om alles te bekijken. Niet alles komt meteen beschikbaar. Zo zul je nog iets langer moeten wachten op SharePlay.

We hebben het dan over HomeKit-camera’s en de HomePod mini. Je kunt vanaf deze update tot wel 4 streams tegelijk bekijken van je camera’s. Wil je op de hoogte worden gehouden van activiteit? Dan kun je meldingen instellen. Bij activiteit verschijnt het beeld rechtsboven in je scherm.

Verder kun je nu ook HomePod mini stereoparen gebruiken als output van je Apple TV. Voorheen kon dat alleen met een stereopaar van de gewone HomePod die inmiddels niet meer te koop is. We hadden deze functie eigenlijk al eerder verwacht, maar beter laat dan nooit.

Groepsaanbevelingen Apple TV

Overige verbeteringen zijn onder meer Spatial Audio met AirPods, een nieuwe Apple TV videospeler, betere filmsuggesties voor het hele gezin en SharePlay.

De laatstgenoemde functie is een manier om samen met anderen naar films te kijken en muziek te luisteren. Zo kun je samen op afstand van dezelfde dingen genieten en wordt alles gesynchroniseerd vertoond. Helaas is deze functie niet beschikbaar bij de grote release. Het wordt in een latere update dit jaar verwacht.

Spoiler: er zitten natuurlijk ook weer nieuwe screensavers in, zoals wel vaker het geval is bij nieuwe updates voor je Apple TV.

Smart Home features

tvOS 15 release

Apple heeft tvOS 15 op 20 september 2021 uitgebracht voor iedereen met een geschikte Apple TV. In de zomer van 2021 verschenen er meerdere beta’s van tvOS 15, waar echter geen noemenswaardige nieuwe funties aan werden toegevoegd.

Welke Apple TV’s zijn geschikt voor de update?

Je vraagt je wellicht af welke Apple TV’s ondersteuning hebben voor tvOS 15. Apple heeft eerder dit jaar immers een nieuwe Apple TV aangekondigd met een betere processor dan zijn voorgangers.

Gelukkig vallen er dit jaar nog steeds geen apparaten af, dus ook de Apple TV HD uit 2015 kan de update gewoon installeren. Zo gek is dat ook niet, want de Apple TV bevat weinig functies die extreem veel rekenkracht vereisen. Voor de goede orde hebben we hier nog een lijstje met ondersteunde apparaten:

Heb je geen geschikte Apple TV voor deze update? Dan raden we aan om het meest recente model 2021 te kiezen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2021
Software
tvOS 15