tvOS-logo

tvOS 15 officieel: deze functies komen naar de Apple TV

Apple heeft tvOS 15 onthuld. De update brengt onder andere ruimtelijke audio met AirPods naar films en series op je televisie.

tvOS 15 officieel aangekondigd

Apple heeft stilletjes tvOS 15 aangekondigd tijdens de WWDC 2021-presentatie. tvOS 15 werd kort genoemd tijdens de keynote, in combinatie met verbeteringen in HomeKit. Nog niet alle verbeteringen zijn bekend, maar in de presentatie is al een aantal functies genoemd.


Wil je meepraten over deze aankondiging? Ga dan naar onze Praat mee over de WWDC 2021-keynote en bespreek daar deze en alle andere aankondigingen met andere iCulture-lezers en Apple-fans!

tvOS 15 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van tvOS 15:

  • Nieuwste software-update voor de Apple TV, verschijnt in najaar 2021.
  • Nieuwe functies in combinatie met HomePod en AirPods
  • Verbeteringen voor HomeKit
  • Release in najaar 2021.

Nieuwe functies in tvOS 15

Apple heeft in de presentatie tvOS niet specifiek bij naam genoemd, maar heeft wel enkele nieuwe functies aangekondigd die dit najaar naar de Apple TV komen. We weten dus nog niet of al deze functies nieuw zijn, maar dit zijn in ieder geval de functies die je kan verwachten op de Apple TV.

Betere samenwerking met HomePod mini

Met de Apple TV 4K kun je nu een HomePod mini-paar koppelen. Voorheen werkte het alleen met de gewone HomePod, maar als je twee HomePod mini’s hebt kun je deze nu als stereopaar bij je televisie zetten. De exacte details zijn nog niet bekend, zoals ondersteuning voor Dolby Atmos.

Ook nieuw is dat je de Apple TV kan bedienen vanaf de HomePod. Je kan tegen de HomePod zeggen dat je bijvoorbeeld naar Ted Lasso wil kijken, waarna de aflevering start op je televisie waar de Apple TV op aangesloten is.

Nieuwe screensavers

Apple belooft ook nieuwe screensavers op de Apple TV, al zijn de details nog beperkt. We zien in ieder geval een prachtig nieuw berglandschap, maar of het ook om een nieuw thema gaat is nog niet zeker. De Apple TV biedt nu al een behoorlijk arsenaal aan screensavers uit de ruimte, onder water, vanuit de lucht en over steden.

Spatial Audio voor Apple TV

De Apple TV krijgt met deze update ook ondersteuning voor ruimtelijke audio. Een klacht van veel gebruikers was dat de Apple TV niet werkt met ruimtelijke audio voor films en series bij het gebruik van de AirPods Pro en AirPods Max. Daar komt met tvOS 15 dus verandering in.

tvOS 15 release

Apple gaat tvOS 15 pas dit najaar voor het grote publiek uitbrengen. Tot die tijd is het de beurt aan ontwikkelaars: zij kunnen deze zomer aan de slag met de beta’s van tvOS 15. De eerste beta wordt vandaag verwacht. Publieke testers kunnen later deze maand aan de slag met de publieke beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!