Apple TV met tvOS 13.

Alles over de tvOS 15 update: deze 2021-functies zijn nieuw op de Apple TV

tvOS 15 brengt nieuwe functies naar de Apple TV, zoals ruimtelijke audio voor AirPods. Ontdek wat er nieuw is in deze grote Apple TV-update van 2021!

tvOS 15 review

tvOS 15: dit is er nieuw

tvOS 15 bevat verschillende verbeteringen, onder andere voor HomeKit. Op deze pagina lopen we de belangrijkste functies van tvOS 15 langs. Wil je meer weten over deze update? Check dan ook eens onze tvOS 15 FAQ!


Heb je vragen over tvOS 15? In onze tvOS 15 FAQ lees je nog veel meer over de update met antwoorden over de veelgestelde vragen.

Bekijk ook

FAQ: Antwoorden en veelgestelde vragen over tvOS 15

tvOS 15 verschijnt later dit jaar voor de Apple TV. Hoewel de update niet heel veel grote verbeteringen krijgt, heb je misschien toch een paar vragen over tvOS 15. In deze tvOS 15 FAQ geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Apple TV update voor 2021 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van tvOS 15:

  • Grote software-update voor de Apple TV.
  • Verschenen op 20 september 2021.
  • Nieuwe functies in combinatie met HomePod en AirPods.
  • Verbeteringen voor HomeKit.
  • Geschikt voor Apple TV HD en Apple TV 4K

Nieuwe functies in tvOS 15

Apple besteedde al bij de aankondiging van tvOS 15 weinig woorden aan de nieuw functies. Daaruit konden we al afleiden dat er niet veel baanbrekends aan zat te komen. Toch hebben we, naast de features die Apple zelf in het zonnetje zette, toch ook nog wel enkele andere handige verbeteringen gespot.

Alle camera's bekijken vanaf Apple TV met tvOS 15

Om te beginnen zijn de meeste nieuwe functies vooral voor interessant voor mensen met slimme accessoires. Bekijk onze round-up met 10 favoriete functies in tvOS 15 om alles te bekijken. Niet alles komt meteen beschikbaar. Zo zul je nog iets langer moeten wachten op SharePlay.

Bekijk ook

Round-up: Onze 10 favoriete functies van tvOS 15 uitgelicht

In tvOS 15 heeft Apple een aantal nieuwe functies toegevoegd: van verbeteringen in de interface tot het beter samenwerken met AirPods, HomePods en andere HomeKit-accessoires. In deze round-up hebben we de beste tvOS 15 functies voor je verzameld.

We hebben het dan over HomeKit-camera’s en de HomePod mini. Je kunt vanaf deze update tot wel 4 streams tegelijk bekijken van je camera’s. Wil je op de hoogte worden gehouden van activiteit? Dan kun je meldingen instellen. Bij activiteit verschijnt het beeld rechtsboven in je scherm.

Verder kun je nu ook HomePod mini stereoparen gebruiken als output van je Apple TV. Voorheen kon dat alleen met een stereopaar van de gewone HomePod die inmiddels niet meer te koop is. We hadden deze functie eigenlijk al eerder verwacht, maar beter laat dan nooit.

Groepsaanbevelingen Apple TV

Overige verbeteringen zijn onder meer Spatial Audio met AirPods, een nieuwe Apple TV videospeler, betere filmsuggesties voor het hele gezin en SharePlay.

De laatstgenoemde functie is een manier om samen met anderen naar films te kijken en muziek te luisteren. Zo kun je samen op afstand van dezelfde dingen genieten en wordt alles gesynchroniseerd vertoond. Helaas is deze functie niet beschikbaar bij de grote release. Het wordt in een latere update dit jaar verwacht.

Spoiler: er zitten natuurlijk ook weer nieuwe screensavers in, zoals wel vaker het geval is bij nieuwe updates voor je Apple TV.

Smart Home features

tvOS 15 review

Dit is de conclusie van onze tvOS 15 review:

Al met al is tvOS 15 een vrij bescheiden update geworden. Het lijkt wat ons betreft dan ook meer op een grote tussentijdse update, in plaats van een grote sprong naar een compleet nieuw versienummer. Apple zorgt er met tvOS 15 vooral voor dat de Apple TV mee kan met de nieuwste functies in iOS 15 en huidige Apple-accessoires, maar in de basis verandert er aan tvOS 15 niets. We hadden toch graag gezien dat Apple dit jaar wat stappen zou maken, waardoor tvOS een stuk dynamischer wordt het beginscherm wat minder statisch is. Helaas moeten we daarop nog tot minstens volgend jaar op moeten wachten.

Bekijk ook

tvOS 15 review: lijkt meer op kleine tussentijdse update

Heeft Apple nog wel aandacht voor de Apple TV en tvOS? Dat vroegen wij ons af na het testen van tvOS 15 voor deze review. De update zorgt er vooral voor dat de Apple TV bij de tijd blijft, zonder het enorme sprongen vooruit te geven.

Welke Apple TV’s zijn geschikt voor de update?

Je vraagt je wellicht af welke Apple TV’s ondersteuning hebben voor tvOS 15. Apple heeft eerder dit jaar immers een nieuwe Apple TV aangekondigd met een betere processor dan zijn voorgangers.

Gelukkig vallen er bij tvOS 15 nog steeds geen apparaten af, dus ook de Apple TV HD uit 2015 kan de update gewoon installeren. Zo gek is dat ook niet, want de Apple TV bevat weinig functies die extreem veel rekenkracht vereisen. Voor de goede orde hebben we hier nog een lijstje met ondersteunde apparaten:

Heb je geen geschikte Apple TV voor deze update? Dan raden we aan om het meest recente model 2021 te kiezen.

Bekijk ook

Apple TV: het complete overzicht

De Apple TV is een multimedia-apparaat om films, video's en foto's te bekijken op een HD of 4K-televisie. Lees hier alles over Apple TV, verschillende generaties, functies en mogelijkheden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2023
Software
tvOS 15