Apple vervangt accu gratis bij 13″ MacBook Pro zonder Touch Bar

Kom jij in aanmerking?
Apple gaat de accu gratis vervangen bij 13-inch MacBook Pro's zonder Touch Bar. Het gaat om modellen die tussen oktober 2016 en oktober 2017 zijn geproduceerd. Deze accu's kunnen namelijk opzwellen en defect raken. Kijk hier of jij in aanmerking komt voor een gratis nieuwe accu!

13-inch MacBook Pro accu gratis vervangen

Op de pagina over het vervangingsprogramma maakt Apple duidelijk dat er geen gevaar is voor gebruikers. De batterij kan opzwellen, maar er is geen risico op fysiek letsel. Door het intikken van het serienummer van je MacBook Pro kun je kijken of jij in aanmerking komt voor deze gratis MacBook-reparatie.

Volgens Apple doet het probleem zich alleen voor bij MacBook Pro-modellen zonder Touch Bar die in een specifieke periode zijn geproduceerd. Uitvoeringen met Touch Bar en exemplaren die na oktober 2017 zijn gemaakt, zijn veilig.


Apple zal de defecte accu’s kosteloos vervangen door een nieuwe. Hiervoor kun je terecht bij de Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Is er nog andere schade aanwezig aan de laptop, dan kunnen hier wel extra kosten voor gerekend worden. Tenminste, als de schade zodanig is dat het de vervanging van de accu in de weg staat. Waterschade kan bijvoorbeeld een probleem zijn, krassen op de behuizing niet.

Zo controleer je of jij een gratis nieuwe accu krijgt:

  1. Check eerst of je een 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar heeft, anders kom je sowieso niet in aanmerking.
  2. Ga naar de speciale pagina bij Apple.
  3. Vul het serienummer van jouw MacBook Pro in. Je vindt dit nummer bij  > Over deze Mac.
  4. Je krijgt meteen te zien of jouw MacBook Pro in aanmerking komt.
  5. Is dit het geval, dan kun je een afspraak maken bij een geautoriseerde reparateur bij jou in de buurt.
  6. Je kunt ook eerst contact met Apple opnemen of een afspraak maken bij de Apple Store.

13-inch MacBook Pro accu vervanging

Help, ik heb mijn accu al laten vervangen!
Had je eerder al last van een opgezwollen accu en heb je op eigen kosten de accu al laten vervangen? Dan kun je waarschijnlijk je geld terugkrijgen. Neem hiervoor contact op met Apple, leg de situatie uit en je krijgt hopelijk je geld terug. Zorg dat je een kopie van de factuur hebt, zodat Apple precies weet hoeveel het gekost heeft.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.