Apple Watch Series 0: specificaties, functies, deals en meer

De Apple Watch Series 0 is de eerste generatie Apple Watch. Lees alles over de verschillende modellen, functies en meer. Is deze originele Apple Watch nog de moeite waard?

Apple Watch Series 0: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Series 0 is de eerste generatie Apple Watch, die in 2015 verscheen. Wil je deze Apple Watch kopen? Dan zul je een ander model moeten uitkiezen, want de Series 0 ligt niet meer in de winkel. Je kunt kiezen uit de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 3. Hieronder lees je alles over de specs, nieuws, functies en prijzen van de eerste generatie, de Apple Watch Series 0.


Apple Watch bellen

Wat is de Apple Watch Series 0?

De Apple Watch Series 0 is niet de officiële naam die Apple aan de eerste smartwatch heeft gegeven, maar de naam wordt wel veelvuldig gebruikt om het gemakkelijk te kunnen onderscheiden van de Series 1, 2 en 3. Dit model was vanaf april 2015 tot september 2016 verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen, waaronder de Apple Watch Sport en de Apple Watch Edition. Je kunt niet langer deze Apple Watch kopen, maar als je op zoek bent naar een nieuwere uitvoering dan vind je in onderstaand overzicht alle opties.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Series 8 en SE liggen nu in de winkel

Wil je de Apple Watch Series 8 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch Series 0 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Series 0:

  • De Apple Watch Series 0 lag tussen april 2015 en september 2016 in de winkels.
  • De Apple Watch Series 0 adviesprijs was 369 euro voor het instapmodel.
  • Er zijn twee formaten (38mm en 42mm), net als bij latere generaties.
  • Horlogekast van aluminium, staal of 18-karaat goud met verwisselbare bandjes.
  • Het scherm is sterk en krasbestendig.

De aluminium uitvoering van de Apple Watch Series 0 werd verkocht onder de naam Apple Watch Sport. Het scherm was bedekt met een laagje Ion-X-glas, terwijl de duurdere modellen van staal en goud een extra schermlaag van saffierglas hadden.

Apple Watch smiley

De Apple Watch Series 0 was verkrijgbaar in aluminium, staal en 18-karaats goud. Het goedkoopste uitvoering van aluminium was verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Daarnaast bracht Apple in dezelfde periode een Apple Watch van staal en een Apple Watch Edition van 18-karaats goud. Dit model is opgevolgd door de Apple Watch Series 2.

Apple Watch Series 0 releasedatum

De Apple Watch Series 0 werd in september 2014 aangekondigd door Apple, gelijktijdig met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het duurde een tijdje voordat het horloge in de winkel lag. In de VS gebeurde dat in april 2015, Nederland en België volgden een paar maanden later in juli 2015.

Apple Watch met sportieve mensen

Apple Watch Series 0 review

Lees in ons Apple Watch review over de ervaringen met Apple’s eerste smartwatch. In het kort luidt onze conclusie:

Technisch gezien is de Apple Watch knap gemaakt. Er is goed nagedacht over de sensoren en de verwisselbaarheid van de horlogebandjes. Je kunt de Apple Watch helemaal naar eigen smaak aankleden, zowel wat uiterlijk als toepassingen betreft. Functies voor productiviteit, communicatie en sport zijn in ruime mate aanwezig. Ook over de afwerking en de kwaliteit van de materialen zijn we erg te spreken, net als over het verbluffend mooie OLED-scherm, dat aanrakingen verrassend goed registreert.

Twee bezwaren zorgen ervoor dat de Apple Watch niet perfect is: de bediening is niet altijd even logisch en apps van derden reageren traag en werken soms niet goed. Soms kregen we de indruk dat de Apple Watch nog een betaproduct is, die qua bediening aanvoelt als een techspeeltje. Toch is Apple waarschijnlijk het enige merk dat kan zorgen voor een doorbraak van smartwatches, zelfs als modemensen er nog niet mee weglopen. Wil je de Apple Watch aanschaffen, dan adviseren wij om de Apple Watch Sport te nemen, omdat die qua werking en techniek exact gelijk is aan de duurdere uitvoeringen.

Bekijk ook

Review originele Apple Watch

iCulture reviewt de Apple Watch, de eerste smartwatch van Apple. Wat zijn onze ervaringen met de Apple Watch, hoe werkt het in de praktijk?

Is de Apple Watch Series 0 nog de moeite waard?

De Apple Watch Series 0 was de eerste generatie van Apple’s smartwatch en loopt daardoor technisch gezien een beetje achter op de huidige modellen. Zo hebben deze modellen een kortere batterijduur en een minder krachtige processor. Het opstarten van apps kan daardoor vrij lang duren. Ben je al in het bezit van een Apple Watch Series 0 en gebruik je het horloge voornamelijk om notificaties te ontvangen, dan kun je dat gewoon blijven doen. Maar we raden af om dit model nog aan te schaffen (ook niet tweedehands) omdat:

  • De batterij minder lang meegaat dan nieuwere modellen.
  • De processor eigenlijk te traag is om apps te starten.
  • Dit model niet zo waterbestendig is als de Series 2 en 3.
  • Sommige functies zoals de uitgebreidere hartslaganalyses in watchOS 4, niet werken op de Series 0.

We verwachten dat er gaandeweg steeds meer functies zullen afvallen voor dit eerste model.

Twijfel je welke Apple Watch bij jou past, dan hebben we een uitgebreide Apple Watch vergelijking waarmee je snel achterhaalt welk Apple Watch model ideaal is voor jou.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 7 of Apple Watch SE hebben? Of toch de Apple Watch Series 3? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.

Apple Watch Series 0 accessoires

De Apple Watch Series 0 werd standaard geleverd met een Apple Watch horlogebandje van fluorelastomeer, een materiaal dat iets duurzamer is dan siliconenrubber. Bij de duurdere modellen kon je ook kiezen uit een bandje van leer of metaal. Omdat het horlogebandje verwisselbaar is kun je gemakkelijk het uiterlijk van je Apple Watch veranderen door een bandje in een andere kleur of materiaal te bevestigen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2022
Device
Apple Watch