Apple Watch Series 0: dit is de originele Apple Watch uit 2015

De Apple Watch Series 0 is de eerste generatie Apple Watch. Lees alles over de verschillende modellen, functies en meer. Is deze originele Apple Watch nog de moeite waard?

Apple Watch Series 0

De Apple Watch Series 0 is de eerste generatie Apple Watch, die in 2015 verscheen. Wil je deze Apple Watch kopen als verzamelobject? Dat kan via het tweedehands circuit, want nieuw ligt deze eerste generatie niet meer in de winkel. De originele Apple Watch werd al een jaar later opgevolgd door de Apple Watch Series 1 en Apple Watch Series 2. Wil je weten wat de specs en functies waren van de allereerste Apple Watch? Dan lees je dat hier!

Apple Watch Series 0 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Series 0:

  • De Apple Watch Series 0 lag tussen april 2015 en september 2016 in de winkels.
  • De Apple Watch Series 0 adviesprijs was 369 euro voor het instapmodel.
  • Er zijn twee formaten (38mm en 42mm).
  • Horlogekast van aluminium, staal of 18-karaat goud met verwisselbare bandjes.
  • Het scherm is sterk en krasbestendig.

Wat is de Apple Watch Series 0?

De Apple Watch Series 0 is niet de officiële naam die Apple aan de eerste smartwatch heeft gegeven, maar de naam wordt wel veelvuldig gebruikt om het gemakkelijk te kunnen onderscheiden van de Series 1, 2 en 3. Dit model was tussen april 2015 en september 2016 verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen. De goedkoopste uitvoering was uitgevoerd in aluminium en heette de Apple Watch Sport. Deze was verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Er was ook een Apple Watch in roestvrij staal en een heel dure Apple Watch Edition met prijzen die opliepen tot €18.000,-. Deze was verguld met 18-karaat goud en werd na een jaar van de markt gehaald. Latere Edition-uitvoeringen waren gemaakt van luxe materialen zoals keramiek of titanium, maar Apple durfde het niet meer aan om exemplaren van meer dan €2.000 te verkopen.

Apple Watch bellen

Je kunt niet langer deze uitvoeringen van de Apple Watch kopen, maar als je op zoek bent naar een nieuwer model dan vind je in onderstaand overzicht alle opties.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch smiley

Apple Watch Series 0 releasedatum

De Apple Watch Series 0 werd in september 2014 aangekondigd door Apple, gelijktijdig met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het duurde een tijdje voordat het horloge in de winkel lag. In de VS gebeurde dat in april 2015, Nederland en België volgden een paar maanden later in juli 2015.

Apple Watch met sportieve mensen

Apple Watch Series 0 review

Lees in ons Apple Watch review over de ervaringen met Apple’s eerste smartwatch. In het kort luidt onze conclusie:

Technisch gezien is de Apple Watch knap gemaakt. Er is goed nagedacht over de sensoren en de verwisselbaarheid van de horlogebandjes. Je kunt de Apple Watch helemaal naar eigen smaak aankleden, zowel wat uiterlijk als toepassingen betreft. Functies voor productiviteit, communicatie en sport zijn in ruime mate aanwezig. Ook over de afwerking en de kwaliteit van de materialen zijn we erg te spreken, net als over het verbluffend mooie OLED-scherm, dat aanrakingen verrassend goed registreert.

Twee bezwaren zorgen ervoor dat de Apple Watch niet perfect is: de bediening is niet altijd even logisch en apps van derden reageren traag en werken soms niet goed. Soms kregen we de indruk dat de Apple Watch nog een betaproduct is, die qua bediening aanvoelt als een techspeeltje. Toch is Apple waarschijnlijk het enige merk dat kan zorgen voor een doorbraak van smartwatches, zelfs als modemensen er nog niet mee weglopen. Wil je de Apple Watch aanschaffen, dan adviseren wij om de Apple Watch Sport te nemen, omdat die qua werking en techniek exact gelijk is aan de duurdere uitvoeringen.

Bekijk ook

Review originele Apple Watch

iCulture reviewt de Apple Watch, de eerste smartwatch van Apple. Wat zijn onze ervaringen met de Apple Watch, hoe werkt het in de praktijk?

Is de Apple Watch Series 0 nog de moeite waard?

De Apple Watch Series 0 was de eerste generatie van Apple’s smartwatch en loopt daardoor technisch gezien achter op de huidige modellen. Je krijgt geen software-updates meer en de batterij vertoont vaak slijtage. Ook is de processor minder krachtig, waardoor het opstarten van apps vrij lang duurt.

Ben je nog in het bezit van een Apple Watch Series 0 en gebruik je het horloge voornamelijk om notificaties te ontvangen, dan is dat nog wel te doen. Maar we raden af om dit model nog aan te schaffen (ook niet tweedehands) omdat:

  • De batterij minder lang meegaat dan nieuwere modellen.
  • De processor eigenlijk te traag is om apps te starten.
  • Dit model niet zo waterbestendig is als de Series 2 en 3.
  • Sommige functies zoals de uitgebreidere hartslaganalyses in watchOS 4, niet werken op de Series 0.
  • Je geen updates meer krijgt, ook geen beveiligingsupdates.

Twijfel je welke Apple Watch bij jou past, dan hebben we een uitgebreide Apple Watch vergelijking waarmee je snel achterhaalt welk Apple Watch model ideaal is voor jou.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 9 of Apple Watch SE 2022 hebben? Of toch de Apple Watch Ultra 2? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.

Apple Watch Series 0 accessoires

De Apple Watch Series 0 werd standaard geleverd met een Apple Watch horlogebandje van fluorelastomeer, een materiaal dat iets duurzamer is dan siliconenrubber. Bij de duurdere modellen kon je ook kiezen uit een bandje van leer of metaal. Omdat het horlogebandje verwisselbaar is kun je gemakkelijk het uiterlijk van je Apple Watch veranderen door een bandje in een andere kleur of materiaal te bevestigen.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2023
Device
Apple Watch