Today at Apple workshops

Today at Apple: alles over de workshops in de Apple Store

Apple biedt met Today at Apple een serie gratis workshops in de Apple Stores, met sessies over allerlei onderwerpen. Nieuw zijn de fotowandelingen en schetswandelingen, sessies voor kinderen en mensen met beperkingen.

Today at Apple is een nieuw programma met workshops en andere evenementen, die je in de ruim 500 Apple Stores wereldwijd kunt bijwonen. De bijbehorende website Today at Apple laat zien welke sessies in Nederland, België en andere landen bij te wonen zijn – gratis!


Today at Apple workshops

Today at Apple: wat is het?

Today at Apple is een serie nieuwe workshops over allerlei onderwerpen, al spreekt Apple zelf niet langer over workshops maar over ‘sessies’. Je kunt kiezen uit fotografie, video, programmeren, kunst en design. Daarnaast zijn er programma’s voor kinderen, ouders, docenten en bedrijven. De sessies worden gegeven door Apple Store-medewerkers en in sommige steden worden ook bekende kunstenaars, fotografen en muzikanten uitgenodigd voor een lezing, workshop of optreden.

De workshops variëren in niveau, van beginners tot professionals. Apple kondigde Today at Apple al eerder aan, maar sinds mei 2017 is het echt van start gegaan. Apple vierde de start met live optredens van artiesten in de Apple Stores in New York, San Francisco, Londen en Parijs. Sindsdien kun je je via de website inschrijven voor de gratis sessies bij alle ruim 500 Apple Stores.

Bij Apple Amsterdam kun je bijvoorbeeld regelmatig een fotowandeling met de app VSCO doen en bij Apple Haarlem is er een sessie over een verhaal vertellen met foto’s, terwijl je bij Apple Den Haag leert spelen met licht en schaduw en architectuurcomposities ontdekt. Belgische Apple-fans kunnen ook een fotowandeling met VSCO doen. Handig is dat je in Brussel kunt kiezen uit sessies in het Vlaams of Frans.

De meeste sessies worden gegeven door een nieuw type medewerkers, de Creative Pro’s. Ze zijn de artistieke tegenhangers van de Genius en weten alles over een creatief onderwerp, bijvoorbeeld muziek maken, tekenen of videobewerking.

Apple Stores verbouwd voor Today at Apple

Speciaal voor de Today at Apple-sessies zijn veel winkels aangepast. Zo is er in elke winkel een verrijdbaar scherm geplaatst, dat wordt gebruikt om deelnemers aan de workshops mee te laten kijken. Deze schermen zijn ontworpen door Apple’s designteam en worden Forum-displays genoemd. In Brussel was geen verbouwing nodig, omdat daar het nieuwe design al is toegepast. Deze Apple Store beschikt al over een gigantisch scherm.

De winkels hebben ook nieuwe zithoekjes en geluidssystemen gekregen, zodat je alles goed kunt verstaan. In sommige steden zullen er sessies met gastdocenten georganiseerd worden, zoals hieronder.

Today at Apple

In winkels die niet verbouwd zijn is de accessoirehoek aangepast, zodat je als bezoeker meer mogelijkheden hebt om de accessoires zelf te proberen. Er staan medewerkers klaar om uitleg te geven op het gebied van fotografie en video, muziek, kunst en design.

Wat is er nieuw?
Apple organiseerde altijd al workshops en andere sessies in de Apple Store. Today at Apple lijkt op het eerste gezicht meer van hetzelfde, maar toch gaat het om een compleet nieuw programma met 60 nieuwe sessies, waarbij sterker de nadruk ligt op lokale ervaringen en op samen leren. Zo kun je met een Photo Walk (fotowandeling) door je eigen stad lopen om foto’s te maken. Met een Sketch Walk (schetswandeling) leer je met de ogen van een kunstenaar kijken naar de vertrouwde omgeving, terwijl je schetsen maakt. Voor bedrijven zijn er bijvoorbeeld Photo Labs en voor mensen met een handicap zijn er sessies over toegankelijkheid. Apple belooft dat de sessies gericht zijn op inspiratie en ook praktischer zijn dan voorheen. In elke sessie leer je iets nieuws of kun je iets nieuws proberen.

Today at Apple uitleg

Natuurlijk zijn er ook nog steeds sessies voor kinderen en docenten, maar die zijn frequenter en gevarieerder van opzet en beslaan meer onderwerpen (zie verderop).

Dit zijn de onderwerpen waaruit je kunt kiezen
De sessies van Today at Apple hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

 • Foto en video
 • Muziek
 • Programmeren
 • Kunst en design
 • Kinderen en ouders
 • Docenten
 • Bedrijven
 • Producten

Today at Apple voor kinderen

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar organiseert Apple ook sessies. Elke week is er een Kids Hour waar kinderen zelf aan de slag kunnen gaan, bijvoorbeeld met programmeren, films en muziek maken, verhalen bedenken of illustraties maken. De gebruikelijke Apple Camps en Field Trips zijn er ook nog steeds, maar die zijn niet het hele jaar te volgen. Kids Hour is er het hele jaar door. Je kunt elke week langskomen om iets nieuws te leren.

Today at Apple voor kinderen

Voor docenten organiseert Apple de Teacher Tuesdays. Daar kun je in contact komen met andere docenten en leren hoe je Apple-producten op school kunt gebruiken en lesideeën kunt opdoen, bijvoorbeeld lesgeven op de iPad. Er zijn wisselende onderwerpen, zoals het gebruik van Keynote in de klas.

Voorbeelden van de nieuwe sessies
Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

 • Photo Walks: ga met een medewerker of fotograaf op stap en maak mooie foto’s. Je krijgt uitleg hoe je bepaalde onderwerpen het best op de foto zet en welke accessoires je daarbij kunt gebruiken.
 • Sketch Walks: je gaat wandelen en maakt onderweg tekeningen op een iPad Pro met Apple Pencil. Je leert de belangrijkste tekentechnieken en ontdekt hoe je kunt samenwerken aan een tekening.

Today at Apple Photo Walk

 • Basics: de bekende sessies voor beginners, waarin je je iPhone, iPad of Mac leert gebruiken.
 • How To: specifieke dieper gaande sessies rond een bepaald onderwerp, zoals muziek bewerken of artistieke foto’s schieten.
 • Accessibility Basics: sessies waarin je de toegankelijkheidsfuncties van de Mac, iPad, iPhone en Apple Watch leert gebruiken.
 • Studio Hours: loop je vast bij een bepaald onderwerp zoals muziekbewerking, dan kun je langskomen om gerichte uitleg te krijgen van een Creative.
 • Business: sessies voor ondernemers, waarin je leert om nieuwe tools en apps te gebruiken om beter te werken.
 • Pro Series: sessies voor gevorderden, waarin je uitleg krijgt over Logic Pro en Final Cut Pro. Je kunt kiezen uit een 90 minuten durende introductie of een 60 minuten durende sessie over specifieke onderwerpen.

Today at Apple workshop

De meeste sessies vinden in alle Apple Stores plaats, waaronder de wekelijkse Photo Walks en Sketch Walks, de Teacher Tuesdays en de sessies voor kinderen en ondernemers. Voor de Pro Series kun je terecht in de wat grotere Apple Stores en de Photo Labs, Music Labs, Live Art, Perspectives en Performances zullen alleen te beleven zijn in San Francisco, New York, Londen en Dubai. Voor de sessies met bekende kunstenaars en artiesten moet je in de grotere steden zijn.

Op apple.com/nl/today/ vind je meer informatie en als Belgische bezoeker kun je naar apple.com/benl/today/ gaan.

Today at Apple afspeellijst

Wil je genieten van de muziek die in de 500 Apple Stores wereldwijd wordt afgespeeld? Zoek dan in Apple Music naar ‘Today at Apple’. Je vindt dan een dagelijks bijgewerkte afspeellijst met alle nummers die dagelijks in de Apple Stores te horen zijn.

Today at Apple afspeellijst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!