Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Onder water met je Apple Watch series 2

Apple Watch Series 2: specificaties, functies en meer

Lees alles over de Apple Watch Series 2, de tweede generatie Apple Watch die in 2016 verscheen. Check de Apple Watch 2 functies en verbeteringen, het laatste nieuws, prijzen en alles wat je verder nog moet weten.

Apple Watch Series 2 review

Apple Watch Series 2

De Apple Watch Series 2 was de tweede generatie Apple Watch en werd verkocht in de periode 2016-2017. Lees alles over de specs, nieuws, nieuwe functies en prijzen van de Apple Watch Series 2. Ook lees je welke uitvoeringen er zijn verschenen en op welke punten de Apple Watch Series 2 vernieuwend was ten opzichte van zijn voorganger. Wil je meer weten over de ervaringen met deze smartwatch, lees dan onze uitgebreide Apple Watch 2 review!

Apple Watch Series 2: nog de moeite waard?

Inmiddels is de Series opgevolgd door nieuwere modellen en wordt daarom niet meer verkocht. We raden aan om de Series 2 alleen nog tweedehands aan te schaffen, als je er een goede deal voor kunt vinden.

Het meest actuele model is de Apple Watch Series 5. Zoek je een goede Apple Watch en wil je niet te veel betalen, dan raden we aan om voor de iets nieuwere Apple Watch Series 3 te kiezen. Deze heeft nog niet het grotere scherm maar is bevat wel enkele andere verbeteringen. Check voor je opties ons overzicht Apple Watch kopen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 8 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

De Apple Watch Series 2 was net als voorgaande modellen in twee formaten verkrijgbaar: 38mm en 42 mm. Je kon kiezen uit drie materialen in verschillende kleuren: aluminium in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud, roestvrij staal in de kleuren zilver en spacezwart en keramiek in de kleur wit. De goedkoopste uitvoering kostte €439. Verder waren er speciale uitvoeringen van de Apple Watch 2, die in samenwerking met Nike en Hermès werden gemaakt.

Apple Watch 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste punten van de Apple Watch Series 2:

 • De Apple Watch Series 2 was van september 2016 t/m september 2017 verkrijgbaar in Nederland en België.
 • De Apple Watch 2 adviesprijs was 439 euro.
 • Er zijn speciale varianten van Nike en Hermes.
 • De behuizing is waterdicht, zodat je er ook mee kunt zwemmen.
 • Dankzij GPS is de Series 2 minder afhankelijk van de iPhone.
 • De nadruk lag sterker dan ooit op gezondheidsfuncties.

De processor is twee keer zo krachtig dan voorheen, waardoor apps soepeler lopen. Standaard wordt dit horloge geleverd met watchOS 3, met onder andere een dock voor je favoriete apps.

Conclusie Apple Watch 2 review

Dit is de conclusie van ons Apple Watch Series 2 review:

Hoewel de Apple Watch Series 2 er precies hetzelfde uit ziet als z’n voorganger, zitten er toch een aantal opmerkelijke verbeteringen in. Je zult meteen merken dat het nieuwe model vlotter reageert, dankzij de nieuwe dual-core S2-processor. Apple gebruikt deze update vooral om nog ontbrekende functies aan te vullen, zoals GPS, batterijduur, waterbestendigheid en een betere schermverlichting. De Apple Watch Series 2 met watchOS 3 zit logischer in elkaar en heeft zowel wat hardware als software betreft een inhaalslag gemaakt, waardoor dit het juiste moment is als je nog had zitten afwachten.

Apple Watch Series 2 alle info

Apple Watch 2 verbeteringen

Dit zijn de belangrijkste verbeteringen in de Apple Watch 2:

 • GPS-chip voor nauwkeurige plaatsbepaling.
 • Waterdicht tot 50 meter, ook geschikt voor zwemmen.
 • Snellere S2 dual-core processor
 • Helderder scherm, beter buitenshuis af te lezen.

Apple Watch Series 2 releasedatum

De Apple Watch Series 2 is sinds september 2016 verkrijgbaar. Nederland en België zaten bij de eerste groep landen, samen met Duitsland, Frankrijk en de VS. Behalve bij de Apple Store kun je de Apple Watch 2 ook vinden bij diverse (online) winkels en de APR’s.

Apple Watch overzicht

Apple Watch 2 voordelen

 • Minder afhankelijk van iPhone, dankzij ingebouwde GPS.
 • Helderder scherm, daardoor beter af te lezen.
 • Waterdicht, ook geschikt voor zwemmen.
 • Snellere processor, daardoor soepeler apps opstarten.

Apple Watch 2 nadelen

 • Iets duurder geworden ten opzichte van Apple Watch Series 1 en eerste generatie Apple Watch.
 • Inmiddels niet meer verkrijgbaar bij Apple.

Apple Watch 2 aankondiging

De Apple Watch Series 2 werd in september 2016 aangekondigd, gelijktijdig met de iPhone 7. Apple toonde op het podium ook de compleet nieuwe Apple Watch Edition van wit keramiek. Dit is een exclusieve uitvoering. Als instapmodel werd de Apple Watch Series 1 aangekondigd, de opvolger van de eerste versie. Deze heeft in tegenstelling tot de Series 2 geen ingebouwde GPS en is ook minder waterbestendig.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple Watch 2 accessoires

Apple heeft bij de Apple Watch Series 2 ook een serie nieuwe horlogebandjes toegevoegd. Het gaat daarbij om nieuwe kleuren en varianten op de al bestaande bandjes van fluorelastomeer, nylon en leer. Verder zijn er nieuwe Nike+ bandjes voor de Apple Watch, die ook los verkrijgbaar zijn.

Apple Watch 2 video

In onderstaande video wordt de Apple Watch aan je voorgesteld. Duidelijk is te merken dat de nadruk meer dan ooit op sporten en gezondheid ligt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.