Apple Watch nieuw

Apple presenteert Apple Watch Series 5: dit is de nieuwste Apple Watch

Met always-on display!

Apple heeft de Apple Watch Series 5 aangekondigd. Dit gloednieuwe model heeft een aantal verbeteringen, waaronder een always-on display. Je leest hier alles over de nieuwe functies, design en meer van de nieuwe Apple Watch!

Tijdens het grote iPhone september 2019 event heeft Apple de nieuwste generatie Apple Watch aangekondigd. De vijfde generatie Apple Watch, de Apple Watch Series 5 genaamd, heeft enkele verbeteringen ten opzichte van het model van vorig jaar. Enkele vernieuwingen waren al gelekt, maar Apple heeft ook nog wat verrassingen achter de hand weten te houden. De nieuwe Apple Watch is verkrijgbaar vanaf €449 en bij Coolblue, MediaMarkt en Bol.com.

Apple Watch Series 5 officieel: dit is de nieuwe Apple Watch van 2019

De afgelopen weken was er vooral speculatie over of Apple wel met een hele nieuwe Apple Watch zou komen. Door het gebrek aan geruchten over nieuwe functies, leek het er lange tijd op dat Apple het dit jaar alleen bij een vernieuwde Series 4 zou houden. Gelukkig is niets minder waar, want Apple heeft wel degelijk een nieuwe Apple Watch klaar staan. De Apple Watch Series 5 heeft op een aantal gebieden een aantal vernieuwingen gekregen.

De Apple Watch heeft voor het eerst een always-on display. Dat betekent dat het scherm altijd aan staat. Apple gebruikt hiervoor een bepaalde techniek. De helderheid staat laag als je niet naar het scherm kijkt. Zodra je je pols draait, gaat het scherm weer op volledige helderheid.

Apple Watch series 5

Ook nieuw is het kompas. Het ingebouwde kompas laat je altijd zien waar het noorden is. Er is hiervoor ook een nieuwe Kompas-app geïntroduceerd, die een stuk geavanceerder is dan de iPhone-versie.

Ook krijgt de Apple Watch twee nieuwe materialen voor de kast van het horloge. Keramiek is weer terug van weggeweest. In de Apple Watch Series 3 voegde Apple al keramiek toe, maar bij de Series 4 verdween dit weer. Keramiek is een duurdere en glimmende behuizing. Bij de Apple Watch Series 5 kan je kiezen voor wit.

Apple Watch Series 5 functies.

Het andere nieuwe materiaal is titanium. Dit is een compleet nieuw materiaal dat Apple nog nooit eerder voor de Apple Watch gebruikt heeft. Sinds kort is er wel de titanium Apple Card, maar het is voor het eerst dat Apple het materiaal in de behuizing van een product gebruikt. Helaas brengt Apple de titanium en de keramieken Apple Watch Series 5 nog niet naar Nederland of België, omdat deze modellen alleen met 4G verkocht worden. Het 4G-model is voorlopig nog niet bij ons beschikbaar. In Nederland en België kan je dus alleen kiezen uit de aluminium uitvoering in spacegrijs, zilver en goud.

De Apple Watch Series 5 komt wederom beschikbaar in twee formaten, namelijk 44 en 40 millimeter. De rest van het design is nagenoeg gelijk met die van de Apple Watch Series 4. Dat betekent dat je er ook een ECG mee kan maken en dat de Digital Crown tikjes geeft als je eraan draait. De Apple Watch Series 5 heeft ook een nieuwe 64-bit S5-chip, maar we weten nog niet of en hoeveel sneller deze is dan de 64-bit S4-chip van de Apple Watch Series 4.

Apple Watch Titanium

Apple presenteerde ook een reeks nieuwe bandjes. Zoals ieder jaar komt Apple in september met de najaarscollectie, die beschikbaar is tot ongeveer maart het jaar erop. De collectie nieuwe bandjes bestaat uit een reeks nieuwe kleuren en stijlen. Deze bandjes zijn ook geschikt voor de eerdere Apple Watches.

Prijs en beschikbaarheid Apple Watch Series 5

De Apple Watch Series 5 komt in Nederland en België op 20 september beschikbaar voor een prijs vanaf €449. Dat is dezelfde prijs als de Apple Watch Series 4. De pre-orders starten vandaag. Nieuw dit jaar is dat je zelf een combinatie kan kiezen tussen het bandje en de Apple Watch zelf.

  • Apple Watch Series 5, 40mm in aluminium: €449
  • Apple Watch Series 5, 44mm in aluminium: €479

Lees er meer over in ons artikel Apple Watch kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!