iPhone X bovenkant scherm

Apple biedt gratis reparatie voor defecte iPhone X schermmodules

iPhone X reparatieprogramma

Apple is een reparatieprogramma gestart voor de iPhone X. Het scherm van sommige modellen van de iPhone X kan opeens niet meer reageren als het wordt aangeraakt. Kom jij in aanmerking? Hoe pak je het aan? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

iPhone X schermreparatieprogramma

Apple heeft ontdekt dat bij sommige iPhone X-toestellen de displaymodule moet worden vervangen. Bij deze toestellen is iets mis met de aansturing van het scherm, waardoor het touchscreen niet naar behoren functioneert. Sommige iPhones reageren niet of soms op aanraking, of reageren onverwacht als je het toestel niet aanraakt. Het probleem kan zich voordoen op het hele scherm, of op bepaalde delen. Dat schrijft Apple in een supportdocument op de website. Goed om te weten: niet iedereen heeft er last van.


Het probleem blijkt te worden veroorzaakt door een component van de displaymodule, dat kapot kan gaan. Apple heeft niet laten doorschemeren om welke component het gaat of hoeveel mensen zijn getroffen. Heb je last met je touchscreen en heb je een iPhone X, dan kun je contact opnemen met Apple Support of een geautoriseerde serviceprovider om je displaymodule gratis te laten vervangen. Je kunt hiervoor een afspraak met de Genius Bar maken.

Schermopname iPhone

Apple of de serviceprovider zal daarbij eerst een serie testjes doen, om te kijken of je toestel in aanmerking komt. Is dat het geval, dan zal het kapotte onderdeel gratis worden vervangen. Heb je zelf al betaald voor een dergelijke reparatie van je displaymodule, dan kun je contact opnemen met Apple om geld terug te vragen.

Voor welke modellen geldt het iPhone X schermreparatieprogramma?

Het geldt alleen voor de iPhone X en alleen voor toestellen die last hebben van de genoemde schermproblemen. Het heeft dus geen zin om met barsten in je scherm naar de Apple Store te gaan, in de hoop dat je gratis een nieuw scherm krijgt.

Hoe lang geldt het iPhone X schermreparatieprogramma?

Het is geldig tot drie jaar nadat het toestel in de verkoop ging, dus dus tot najaar 2020. Is je toestel nog te bedienen en komt het nu niet uit, dan kun je dus ook volgend jaar langsgaan.

Geldt het reparatieprogramma ook voor Nederland en België?
Het Apple reparatieprogramma geldt wereldwijd, dus ook in Nederland en België. Het betreffende supportdocument is op het moment van schrijven nog niet vertaald naar het Nederlands, maar als je in de zijbalk naar jouw regio navigeert zul je zien dat ook Nederland en België in de lijst staan.

Heb je last van de genoemde problemen, dan kun je een afspraak maken met de Apple Store of een Apple Authorized Service Provider bij jou in de buurt.

Mijn iPhone X heeft andere schade, kom ik in aanmerking?
Het iPhone X reparatieprogramma dat Apple heeft aangekondigd geldt alleen als je problemen hebt met het reageren op aanraking van het touchscreen. Je kunt dus niet gebruik maken van het Apple reparatieprogramma om andere schades gratis te laten repareren. Wil je ook je andere schades meteen laten repareren, dan kan dat tegen bijbetaling.

Wanneer kom ik niet in aanmerking?
Er is een aantal situaties waarbij je niet in aanmerking komt, onder andere:

Hoe lang ben ik mijn iPhone kwijt?
Kleine reparaties zoals het vervangen van het scherm kunnen meteen in de Apple Store worden uitgevoerd. Wel kan het de komende periode vrij druk zijn, waardoor je langer op de reparatie zult moeten wachten. Sommige Apple Stores zullen de reparaties lokaal uitvoeren, waardoor je even in de stad wat kunt gaan eten of drinken, zodat je later op de dag je toestel weer kunt ophalen. Ga je laat op de avond naar de Apple Store, dan heb je kans dat je de volgende dag moet terugkomen. Het kan daarom zin hebben om even te wachten op een rustiger periode. Momenteel zijn er nog veel mensen die willen profiteren van het €29 batterijprogramma, dus tot einde van het jaar zal het druk zijn bij de Genius Bar.

Ik heb al een betaalde iPhone X-reparatie laten uitvoeren, hoe zit dat?
Heb je de schermmodule al op eigen kosten laten vervangen, dan heb je kans op terugbetaling van de eerdere kosten. Hiervoor moet je even online of telefonisch contact opnemen met Apple.

Krijg ik een vervangend toestel mee als ik mijn iPhone X voor reparatie inlever?
Nee, helaas niet. Je bent je toestel een paar uur of een paar dagen kwijt.

Meer info over alle andere reparatieprogramma’s van Apple lees je in onderstaand overzicht:

Eerder schermprobleem bij iPhone X
Eerder dit jaar speelde er al een schermprobleem met de iPhone X. Het scherm bleek niet of traag te reageren als je plotseling met je iPhone de winterse kou in stapte. Dat probleem loste zich vanzelf weer op, mogelijk dankzij een software-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2018, 10:23
Bron Bron Apple.com
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone X, reparatie
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.