Voicemail bellen op iPhone

Reparatieprogramma voor iPhone 12 (Pro) geluidsprobleem loopt bijna af

Apple is een reparatieprogramma gestart voor de 6,1-inch iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Sommige gebruikers zijn niet verstaanbaar tijdens het bellen, omdat een bepaald onderdeel kapot kan gaan.

iPhone 12 audioprobleem tijdens het bellen

Ben jij moeilijk te verstaan tijdens het bellen en heb je een iPhone 12 en iPhone 12 Pro? Dan kom je mogelijk nog in aanmerking voor het reparatieprogramma dat in augustus 2021 is gestart. Het gaat om gratis reparatie van iPhone 12- en iPhone 12 Pro-modellen die een defecte ontvangermodule hebben. Daardoor krijg je geen geluid te horen als je aan het bellen bent of een telefoontje binnenkrijgt. De getroffen apparaten zijn gefabriceerd tussen oktober 2020 en april 2021. Apple verlengde de periode in de tussentijd van twee naar drie jaar, zodat april 2024 de laatste mogelijkheid is om nog mee te doen aan het reparatieprogramma.

Het gaat uitsluitend om de 6,1-inch modellen uit de iPhone 12-serie, dus niet de iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro Max. Het reparatieprogramma geldt wereldwijd, inclusief Nederland en België.

Je kunt aan de hand van deze stappen controleren of jouw toestel in aanmerking komt:

  • Heb je een iPhone 12 of iPhone 12 Pro?
  • Werkt het geluid niet als je telefoneert of een telefoongesprek opneemt?
  • Controleer hoe oud jouw telefoon is: de productiedatum moet tussen oktober 2020 en april 2021 liggen. Hoe je dit controleert lees je in de hieronder genoemde tip.
  • Check je de datum op je aankoopbewijs: het moet minder dan drie jaar geleden zijn toen de eerste retailverkoop plaatsvond. Heb je de iPhone pas in augustus 2021 gekocht, dan heb je dus tot augustus 2024 de tijd. Latere aankopen gelden niet, dus als je de iPhone refurbished in een winkel hebt gekocht telt de aankoopdatum van de originele eigenaar.
Bekijk ook

Hoe oud is mijn iPhone? Zo kun je het controleren

Wil je weten hoe oud jouw iPhone is? Soms heb je de leeftijd van een iPhone nodig voor de verzekering, of als je wilt checken of je nog iPhone-garantie hebt. In deze tip leggen we uit hoe je dit kunt checken.

Meer informatie over het reparatieprogramma vind je op de website van Apple.

Apple stelt daarin:

Het programma biedt dekking voor in aanmerking komende iPhone 12- of iPhone 12 Pro-apparaten gedurende drie jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Je kunt helaas niet op serienummer controleren of je de gratis reparatie voor jou geldt, dus je kunt bij twijfel het beste contact opnemen met Apple Support. Voor de reparatie zelf kun je ook aankloppen bij een Apple Authorized Service Provider. Eventueel kun je je toestel opsturen, als je niet in de gelegenheid bent om langs te gaan.

De verlengde garantie geldt alleen voor dit probleem met de defecte ontvanger en dus niet voor allerlei andere problemen. Als het toestel schade heeft waardoor de reparatie wordt bemoeilijkt, zoals een gebarsten scherm, moet dat probleem voorafgaand aan de service worden opgelost. Er zullen dan vrijwel altijd extra kosten in rekening worden gebracht.

Volgens Apple heeft een “zeer klein percentage” van de iPhone 12-bezitters last van het genoemde geluidsprobleem. Ken je iemand die een iPhone 12 gebruikt, dan is het natuurlijk wel zo sociaal om deze persoon op de hoogte te brengen.

Er zijn nog veel meer reparatieprogramma’s voor de iPhone, iPad en Mac, waarbij je er ook op tijd bij moet zijn om er nog gebruik van te kunnen maken.

Lees ook onze tips over:

Bekijk ook

Reparatieprogramma's: alles over Apple's lopende programma's voor reparatie en vervanging

Apple heeft meerdere reparatieprogramma's lopen, waardoor je voor bepaalde defecten in aanmerking komt voor gratis vervanging of reparatie. Welke reparatieprogramma's heeft Apple allemaal en hoe check je of je in aanmerking komt? In dit overzicht lees je er alles over!

Actuele iPhone 12 Pro deals

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.