Apple Watch schermreparatie breuk rondom scherm

Apple biedt schermvervanging voor Apple Watch Series 2 en 3 met barst rondom

Haarscheurtjes rond het scherm
Apple gaat een schermreparatieprogramma starten voor de Apple Watch Series 2 en 3 in aluminium. Deze modellen hebben een barst rondom het scherm. Het zou gaan om een 'zeer zeldzaam probleem'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Glasbreuk rondom het scherm

De schermen van de getroffen modellen zullen gratis worden vervangen. Bij deze modellen ontstaan er barsten in het scherm, precies rondom. De barst begint vaak aan één kant van het scherm en breidt zich daarna uit naar andere randen. Daarbij loopt de barst precies langs de rondingen van het scherm, zoals op de afbeeldingen hieronder te zien is. Normaal kost de reparatie ruim 200 euro.


Apple heeft niet aangegeven wat de onderliggende oorzaak van het probleem is. Wel noemt het reparatiedocument dat klanten in het verleden soortgelijke schades hebben gemeld. Soms trad de breuk al weken na aankoop op en ontstonden er haarscheurtjes, zonder dat er sprake was geweest van stoten of vallen. Het probleem ligt mogelijk in het scherm zelf of in de constructie, waardoor bepaalde krachten ontstaan.

Apple Watch schermreparatie breuk rondom scherm

Het is nog niet bekend of Apple klanten die eerder hun scherm hebben laten vervangen tegemoetkomt en de reeds gemaakte kosten terug betaalt. In dit geval kan het lastig zijn om te achterhalen of iemand daadwerkelijk last had van dat probleem – vooral als de reparatie niet door Apple zelf heeft plaatsgevonden.

De modellen die in aanmerking komen zijn de 38mm en 42mm aluminium Apple Watch Series 2 (ook de Nike+), Apple Watch Series 3 (ook met 4G en Nike+). Het geldt voor alle kleuren behuizing.

Zo pak je het aan
De webpagina van het reparatieprogramma legt uit hoe je je modelnummer kunt vaststellen. Beschik je inderdaad over een getroffen model en heb je haarscheurtjes of glasbreuk rondom, dan kun je een afspraak maken met Apple of een erkende serviceprovider. Zij zullen je Apple Watch bekijken en bepalen of je in aanmerking komt voor gratis vervanging. Je Apple Watch met wel worden opgestuurd en dat duurt ongeveer vijf dagen.

Het gaat hier om het eerste reparatieprogramma voor de Apple Watch Series 3. Voor de eerste generatie Apple Watch (Series 0) heeft Apple een reparatieprogramma voor opgezwollen batterijen, waardoor de achterkant los kan gaan zitten en ook de Series 2 met opgezwollen batterij wordt gratis gerepareerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.