iPhone 13 Pro scherm

iPhone 13 Pro Max: alles over de grootste iPhone van 2021

Ook dit jaar heeft Apple weer een extra groot toestel voor mensen die het maximale willen: de iPhone 13 Pro Max. Hier vind je alle belangrijke vernieuwingen van de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 Pro Max review Prijs los toestel (vanaf €1.249,-) ⦁ Met abonnement

Al meerdere jaren brengt Apple een extra grote Max-versie van de iPhone uit. Na de iPhone 12 Pro Max is het nu tijd voor de iPhone 13 Pro Max, hét toestel voor mensen die een zo groot mogelijk scherm willen en alle nieuwe functies van 2021. Dit topmodel heeft de beste specs en ligt dan ook wat hoger qua prijs. Maar wat kost ‘ie? Welke functies zitten erin? Die informatie hebben we voor je verzameld in deze gids!


Lees ook meer over de andere modellen:

iPhone 13 Pro Max in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 13 Pro Max:

  • Grootste Pro-iPhone van 2021, opvolger van de iPhone 12 Pro Max
  • 6,7-inch Super Retina XDR OLED-display
  • Vrijwel hetzelfde design als de iPhone 12-serie
  • Roestvrij stalen rand met matglazen achterkant
  • Verbeterde A15 Bionic chip, de snelste in z’n soort
  • Verbeterde camera met veel nieuwe (software)functies
  • Verkrijgbaar sinds september 2021
  • Prijs: opnieuw €1.259,-

Design van de iPhone 13 Pro Max

Het uiterlijk van de iPhone 13 Pro Max is grotendeels ongewijzigd gebleven ten opzichte van de iPhone 12 Pro Max. Wel kun je kiezen uit nieuwe kleuren, waaronder Sierra Blue. Dit model heeft platte zijkanten met een rand van roestvrij staal. De achterkant is van matglas, wat het toestel geschikt maakt voor draadloos opladen.

iPhone 13 Pro opslag

Scherm in de iPhone 13 Pro Max

Het schermformaat van de iPhone 13 Pro is ook dit jaar weer 6,7-inch. Apple heeft gekozen voor een OLED-scherm, waardoor de kleuren goed tot hun recht komen. Er zitten meerdere verbeteringen in.

#1 Een 120Hz scherm
Er zijn lang geruchten over geweest en nu is het eindelijk zover. De iPhone 13 Pro Max kan het scherm veel sneller verversen, tot wel 120Hz. Hierdoor zien animaties er veel vloeiender uit. Het zorgt er ook voor dat je bij het snel bladeren door teksten geen grote blur te zien krijgt, maar alles nog haarscherp kunt lezen, ook als de tekst razendsnel over je scherm beweegt. Op de iPad Pro heeft Apple dit al eerder geïntroduceerd onder de naam ProMotion.

De verversing van het scherm kan ook omlaag tot ver onder de gebruikelijke 60Hz, waardoor de batterij veel langer meegaat.

#2 Een kleinere notch
De inkeping in het scherm is in 2021 kleiner geworden. Apple heeft de verschillende sensoren anders gerangschikt, zodat er minder ruimte nodig is. Hierdoor valt de notch iets minder op en heb je een groter schermoppervlak.

Camera’s in de iPhone 13 Pro Max

Qua afmetingen is de iPhone 13 Pro Max iets dikker geworden. Dit komt voornamelijk door de camera’s aan de achterkant, die geavanceerder zijn en daardoor meer ruimte nodig hebben. Dit bleek eerder al uit schematische tekeningen.

Als je bij de modellen uit 2020 wilde kiezen voor de beste camera, kwam je automatisch uit bij de iPhone 12 Pro Max. Het grootste model had simpelweg meer ruimte voor betere lenzen en geavanceerder functies. Dit was het enige model met sensorverschuiving, waardoor de sensor fysiek meebeweegt voor een betere beeldstabiliteit. In de iPhone 13-serie vind je dit ook op de normale Pro.

Het camerasysteem van de Pro’s is sterk vernieuwd. Dit geldt zowel voor de ultragroothoek-, groothoek- en telefotocamera’s. Er zitten nieuwe computationele features in, zoals Fotografische stijlen en een nieuwe Filmmodus voor video, met mooie scherptediepte-overgangen, macrovideo, timelapse en slowmotion. Daarnaast zijn er workflows voor Dolby Vision en ProRes.

iPhone 13 Pro 120Hz

Aan het schermformaat gaat dit jaar niets veranderen: Apple kiest opnieuw voor een 6,7-inch display, het grotere schermformaat dat je ook al bij de iPhone 12 Pro Max vond. Het Super Retina XDR-display is vernieuwd en net als vorig jaar voorzien van Ceramic Shield, zodat hij beter bestand is tegen vallen en stoten.

iPhone Pro Cinematic Mode

Overige verbeterigen in de iPhone 13 Pro Max

Qua processor heeft Apple opnieuw een stap gezet, namelijk van de A14 Bionic- naar de A15 Bionic-chip. Dit leidt tot betere prestaties en een lager energieverbruik.

De batterijduur is verbeterd door batterijen te gebruiken die flexibeler te vormen zijn, waardoor ze de fysieke ruimte beter kunnen vullen. De accuduur is zo’n 2,5 uur meer dan het model van vorig jaar. Je kunt 28 uur videokijken, 25 uur video streamen en wel 95 uur audio afspelen. Bij gemiddeld gebruik is een gebruiksduur van zo’n 68 uur haalbaar.

Tenslotte wordt de iPhone 13 Pro Max voor het eerst geleverd met maximaal 1TB opslag. Je zult hier wel flink voor moeten bijbetalen. De toestellen met 64GB opslag zijn verdwenen.

Release iPhone 13 Pro Max

De iPhone 13 Pro Max werd op 14 september 2021 aangekondigd en ligt sinds 24 september 2021 in de winkel. Je kunt dit model bij diverse winkels en providers aanschaffen, al zijn er wel wat moeilijkheden qua levering. Lees ons artikel over voorraden en levertijden voor actuele informatie.

iPhone 13 Pro lenzen

Prijs iPhone 13 Pro Max

De grote Max-iPhones zijn altijd al de duurste modellen uit de line-up geweest en dat is dit jaar ook weer het geval. De prijs is hetzelfde gebleven: je betaalt €1.259,- voor het instapmodel van 128GB.

De iPhone 13-serie is nu verkrijgbaar bij deze winkels en providers:
T-Mobile | Tele2 | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze aanbieders:
Amac | Coolblue | YourMacStore | BCC | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Lees ook onze andere overzichten van de andere modellen:

Twijfel je of dit toestel iets voor jou is? Op onze pagina iPhone vergelijken vind je alle modellen naast elkaar met alle verschillen, zodat je een betere keuze kunt maken.

Lees ook: