iPhone 8 review: liggend op bureau

Apple start reparatieprogramma voor logic board in iPhone 8

Klachten over vastlopers

Apple gaat het logic board in sommige iPhone 8-exemplaren vervangen. Een klein percentage zou last hebben van een productieprobleem.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De kans dat je als Nederlander of Belg met een defect logic board op zak loopt is niet zo groot. Je zou je toestel dan tussen september 2017 en maart 2018 moeten hebben gekocht in Australië, China (inclusief Hongkong en Macau), India, Japan, Nieuw-Zeeland en de VS. Via een zoektool op de website kun je je serienummer invullen en kijken of je in aanmerking komt. Het gaat volgens Apple alleen om de iPhone 8 en niet om de iPhone 8 Plus. iPhones met een defect logic board kunnen vastlopen, plotseling herstarten of zijn niet meer in te schakelen.


Komt jouw iPhone in aanmerking, dan is dat geen reden voor een feestje. Je bent je toestel namelijk wel een paar dagen kwijt omdat het moet worden opgestuurd naar een extern reparatiecentrum. Je moet hiervoor een afspraak maken bij de Apple Store of een erkende serviceprovider. Ook kun je ervoor kiezen om je toestel op te sturen, maar in alle gevallen ben je je toestel wel even kwijt.

iPhone 8 logic board reparatie

Je hoeft geen haast te hebben, want het reparatieprogramma geldt tot drie jaar nadat de eerste modellen in september 2017 in de verkoop gingen.

Voordat je het opstuurt maak je natuurlijk een iPhone-backup op iCloud of in iTunes.

Heb je vragen met betrekking tot het reparatieprogramma voor de iPhone 8? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen:

Voor welke modellen geldt het iPhone 8-reparatieprogramma?

De volgende modellen komen in aanmerking:

  • iPhone 8 (gekocht in getroffen landen tussen september 2017 en maart 2018)

Via de website check je via het serienummer of jouw iPhone 8 in aanmerking komt.

Deze modellen komen niet in aanmerking:

Geldt het reparatieprogramma ook voor Nederland en België?

Het reparatieprogramma geldt alleen voor landen waar het getroffen model verkocht is. Het gaat om de volgende landen:

  • Australië
  • China
  • Hong Kong
  • India
  • Japan
  • Macau
  • Nieuw Zeeland
  • Verenigde Staten

Ik heb mijn iPhone 8 in één van de getroffen landen gekocht. Waar kan ik nu terecht?

Heb je je iPhone 8 bijvoorbeeld in de Verenigde Staten gekocht omdat het daar goedkoper was of omdat je daar op vakantie was? Apple kan de reparatie beperken tot de landen waar je hem gekocht hebt. Je kunt dus het beste contact opnemen met Apple in Nederland of een bezoek brengen naar de Apple Store.

Zijn er kosten verbonden aan deze reparatie?

Ben je getroffen door dit defect, dan zal Apple de reparatie gratis uitvoeren. Er zijn geen verdere kosten aan deze reparatie verbonden.

Vallen andere defecten ook onder dit reparatieprogramma?

Nee, alleen het defect met het moederbord wordt kosteloos gerepareerd. Andere defecten zoals een kapot scherm vallen buiten deze extra garantie. Heb je ook een ander defect dat deze kosteloos reparatie in de weg zit, dan moet je mogelijk voor deze reparaties betalen voordat je in aanmerking komt voor de gratis reparatie van het moederbord.

Hoe lang ben ik mijn iPhone 8 kwijt?

Apple verstuurt de iPhone 8 naar een Apple Repair Center voor de reparatie. Je bent de iPhone 8 dus een aantal dagen kwijt, omdat de reparatie niet bij de Apple Store zelf verholpen kan worden. Apple kan de beste inschatting geven van de duur van de reparatie.

Kan ik mijn iPhone 8 meermaals laten repareren?

Ja. Als het defect na de eerste keer nog niet verholpen is, kun je de reparatie nogmaals uit laten voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2018, 20:35
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 8, reparatie
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.