Apple Event mei 2024

Officieel: Apple verstuurt uitnodigingen voor mei-event (en dat is uniek)

Er komt toch een nieuw Apple-event aan! Apple gaat op 7 mei een speciaal evenement organiseren, waar vermoedelijk de nieuwe iPads onthuld gaan worden. Lees hier de details over het aankomende mei 2024-event.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Datum Apple mei 2024-event

De afgelopen maanden zijn er vanuit diverse betrouwbare bronnen geruchten geweest dat Apple dit voorjaar veel op de planning heeft als het gaat om iPads. Er komt een nieuwe iPad Pro, een nieuwe iPad Air en diverse nieuwe iPad-accessoires. Het gaat volgens geruchten om flinke vernieuwingen, waardoor er al met al genoeg is voor een goedgevuld Apple-event. Het leek er lange tijd op dat Apple de nieuwe iPads met een persbericht zou aankondigen, maar nu blijkt dat Apple toch voor een event gekozen heeft. En misschien heeft Apple nog een verrassing in petto. Hoe dan ook: Apple heeft zojuist de uitnodigingen verstuurd voor het eerste Apple-event van 2024. De datum van het mei 2024-event is dinsdag 7 mei 2024, om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Naar nieuwe iPads wordt al lang uitgekeken. Volgens de geruchten had Apple de iPads al eind maart of begin april uit willen brengen, maar dit zou meermaals uitgesteld zijn. Maar het lange wachten lijkt nu dus bijna afgelopen te zijn, want tijdens het mei-event worden de nieuwe iPads verwacht. Het worden de eerste nieuwe iPads sinds anderhalf jaar. Daarnaast worden er nog nieuwe accessoires verwacht.

Dit zijn onze verwachtingen voor Apple’s mei 2024-event in het kort:

Heeft Apple nog een verrassing in petto? Het is ook mogelijk dat Apple bijvoorbeeld Vision Pro-gerelateerd nieuws gaat aankondigen. Volgens eerdere berichten zou Apple voor de WWDC in juni de Vision Pro nog in andere landen willen uitbrengen. Mogelijk wordt tijdens het event een release voor de Vision Pro in Europa aangekondigd, al weten we nog niet of Nederland daar ook bij zit.

Lees ook ons artikel met complete verwachtingen voor Apple’s mei 2024-event.

Bekijk ook

Dit kun je verwachten van Apple's iPad-event van mei 2024

Wat kun je verwachten van Apple's iPad-event van mei 2024? Welke nieuwe iPads worden er onthuld en op welke moet je nog wachten? En komen er nog verrassingen? Dat en meer lees je in deze vooruitblik op Apple's mei 2024-event!

Op de website heeft Apple zes nieuwe logo’s geplaatst om het event extra kracht bij te zetten. In één ervan is duidelijk een Apple Pencil te zien. En een tweet van Tim Cook met de tekst “Pencil us in” bevestigt nog eens extra dat het hier om nieuwe iPads gaat.

Apple event 2024 mei logos

Het is redelijk uniek dat Apple in mei een nieuw event organiseert, zo kort voor de WWDC 2024 op 10 juni. Mei is geen traditionele Apple Event-maand. Sterker nog, we moeten terug naar 2002 toen Apple de WWDC voor de laatste keer in mei organiseerde. Apple kondigde sindsdien sporadisch nog wel nieuwe producten aan in mei via een persbericht, maar een officieel event is er sindsdien niet meer geweest.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wat kun je van iCulture verwachten? Wij zijn erbij!

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Zodra het mei-event van start gaat, kun je alles via een livestream volgen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Al het nieuws lees je natuurlijk meteen op de website op je iPhoneiPad of Mac. Zodra de aankondigingen gedaan zijn, lees je op iCulture uitgebreide artikelen over wat er nieuw is en wanneer de nieuwe producten verschijnen. Na het event lees je bij ons ook een uitgebreide samenvatting van het event.

Bekijk ook

Zo kijk je op 7 mei de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.