Apple Watch scherm los

Opgezwollen batterij valt nu onder langere Apple Watch-garantie

Bij een Apple Watch met opgezwollen batterij geldt langere garantie, zo heeft Apple bekendgemaakt aan reparatiebedrijven. Je krijgt in totaal 3 jaar garantie voor dit batterijprobleem.

Apple heeft de garantie voor de Apple Watch uitgebreid: vanaf nu krijg je ook een gratis reparatie als je batterij is opgezwollen. Apple heeft de geautoriseerde reparatiepartners ingelicht over de verlengde garantie van 3 jaar. Het geldt voor de eerste generatie Apple Watch waarbij de batterij zodanig is opgezwollen dat het scherm loskomt van de behuizing. Gelukkig komt het maar zelden voor.

Apple Watch scherm los

Opgezwollen batterij in Apple Watch

Het probleem met opgezwollen batterijen blijkt niet erg vaak voor te komen, maar op Reddit zijn wel wat mensen te vinden die er last van hebben gehad. Gebruikers zijn vooral bang dat het horloge in hun gezicht zal exploderen, maar daar zijn nog geen meldingen van geweest. Aanwijzingen dat er iets mis is met je Apple Watch zijn: een plopgeluid, een warm aanvoelend horloge, een scherm dat loskomt van de behuizing en/of een rare vorm van de behuizing.

De meeste meldingen van opgezwollen batterijen dateren alweer van vorig jaar, ook op Apple’s eigen supportforum.

Drie jaar garantie bij opgezwollen batterij
Maar geen nood: mocht je te maken krijgen met het euvel, dan kun je bij de Apple Store of bij een van de geautoriseerde reparatiebedrijven terecht. Je krijgt hiervoor drie jaar (!) dekking na de datum van aanschaf, dus twee jaar langer dan normaal. Het probleem kan zich overigens bij alle lithium-ion-batterijen voordoen: als de batterij oververhit raakt, doorboord wordt of overbelast wordt kan er schade optreden. Omdat de Apple Watch een klein apparaatje is zul je eerder last hebben van een lichte zwelling dan bijvoorbeeld bij een iPad.

Apple Watch batterij garantie

Behuizing klikt open
Hoewel er wel eens freak accidents voorkomen hoef je niet meteen bang te zijn voor een explosie. In de meeste gevallen is het niet meer dan een klik, waarbij het scherm loskomt.

Overigens heeft Apple in het openbaar nog geen aankondiging gedaan van het probleem, wat erop wijst dat het probleem niet zo wijdverbreid is. Maar mocht je er toch mee zitten, dan ben je in ieder geval gedekt.

De Apple Watch vierde eerder deze week z’n tweejarige bestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2017, 9:16
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, batterij, garantie

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.