iPhone 6s en iPhone 6s Plus naast elkaar

iPhone 6 Plus: alles over functies, specs en meer

Lees hier alles over de iPhone 6 Plus. Ontdek de specs en functies, bekijk wat er nieuw is en of een iPhone 6 Plus kopen nog steeds een goed idee is.

iPhone 6 Plus review

De iPhone 6 Plus werd in 2014 geïntroduceerd en was het eerste toestel met een groot retinascherm van 5,5-inch. Dit toestel kreeg een compleet nieuw design en werd dunner dan ooit. Het instapmodel van deze supergrote iPhone was voor 749 euro verkrijgbaar en had 16GB opslag. Daarnaast waren er modellen met 64GB en 128GB. De 128GB variant is op een later moment weer verdwenen toen de iPhone 6s Plus werd aangekondigd. In dit overzicht lees je alles over de iPhone 6 Plus, nieuws, functies, specs en meer.

iPhone 6 Plus: het eerste 5,5-inch toestel

Apple bracht in 2014 voor het eerst twee modellen gelijktijdig op de markt: de 4,7-inch iPhone 6 en de veel grotere 5,5-inch iPhone 6 Plus, die we hieronder zullen bespreken. Beide zien er met hun rondingen radicaal anders uit dan hun voorgangers. De toestellen werden in september 2014 aangekondigd en lagen nog dezelfde maand in de Nederlandse winkels. iCulture was aanwezig bij de feestelijke start van de verkoop in de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Een week eerder was het toestel al verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland en enkele andere landen.

iPhone 6 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 6 Plus:

  • Eerste toestel met groot 5,5-inch scherm.
  • Een Retina HD-scherm voor een haarscherp beeld.
  • Verbeterde camera met Focus Pixels en optische beeldstabilisatie.
  • Ondersteuning voor Voice over LTE (VoLTE), zodat je kunt bellen via het 4G-netwerk.
  • Verbeterde batterijduur ten opzichte van eerdere toestellen.
  • Verkrijgbaar met 16GB, 64GB en 128GB opslag
  • Oorspronkelijke adviesprijs: vanaf 749 euro

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus kopen of beter niet?

De iPhone 6 Plus is als los toestel niet meer verkrijgbaar. Dit toestel krijgt ook geen jaarlijkse updates meer en is blijven steken op iOS 12. Apple brengt nog wel regelmatig beveiligingsupdates uit, maar je krijgt geen nieuwe functies meer. Met z’n opvolger iPhone 6s Plus ben je beter af, want die heeft nog updates naar iOS 15 gekregen. Toch raden we af om nog toestellen uit de iPhone 6-serie te kopen, ook niet als refurbished exemplaar. Ze zullen gaandeweg steeds verder verouderen, de batterij gaat steeds korter mee en de hoeveelheid opslag van 16GB of 64GB schiet te kort voor hedendaags gebruik.

Check ons overzicht iPhone-aanbiedingen welke modellen we momenteel aanraden op verschillende prijsniveau’s. Ook kun je kijken naar ons overzicht met nieuwe iPhones wat er momenteel verkrijgbaar is.

Bekijk ook

De beste iPhone aanbiedingen van week 20-2024

Vergelijk de beste iPhone aanbiedingen! Wekelijks zoeken we voor jou de goedkoopste iPhone-aanbiedingen (ook refurbished)! In dit overzicht vind je een iPhone met korting en zie je welke acties er bij providers zijn. Met deze tips vind jij de goedkoopste iPhone!

iPhone 6 Plus nog steeds een goede keuze?

Heb je nog een iPhone 6 Plus in gebruik en voldoet het toestel nog steeds aan jouw wensen, dan kun je deze gewoon blijven gebruiken. Je krijgt nog regelmatig beveiligingsupdates (iOS 12.x) en voor een langere gebruiksduur zou je kunnen overwegen om voor een paar tientjes de batterij te laten vervangen. Omdat je geen garantie van Apple meer hebt, kun je dit ook laten doen bij een goedkopere externe partij.

Wel zou je op termijn kunnen overwegen over te stappen. Wil je het liefst een toestel met Touch ID-knop onder het scherm, dan is de iPhone SE een goede keuze. Wil je overstappen naar Face ID, dan zit je met de iPhone 11 en nieuwer altijd goed.

iPhone 6 Plus design

De iPhone 6 Plus heeft een nieuw design met duidelijk zichtbare antennestrepen. In plaats van het hoekige design met platte zijkanten koos Apple voor wat meer rondingen.

Dit toestel kwam negatief in het nieuws vanwege ‘bendgate’: door het grote oppervlak bleek dat het toestel te buigen als je er met je volle gewicht bovenop ging zitten. Plof dus niet op de bank met de iPhone in je achterzak. Uiteindelijk bleek ‘bendgate’ door de media erg te zijn opgeblazen, omdat de meeste mensen de iPhone in broekzakken aan de voorkant dragen en niet zomaar op hun iPhone gaan zitten. Wel heeft Apple gezorgd dat het niet meer kon gebeuren, door de iPhone 6s Plus uit te voeren van een nieuw materiaal: aluminium versterkt met zink. Daarmee kwam in één klap een einde aan de klachten.

iPhone 6 Plus functies

De iPhone 6 is er in twee formaten, waarbij we hier vooral kijken naar het model met het groter formaat scherm van 5,5-inch. Apple heeft gezorgd dat deze grotere iPhone goed te bedienen is met één hand. Ze hebben hiervoor de functie Bereikbaarheid (Reachability) toegevoegd. Met twee lichte tikjes op de thuis trek je het bovenste deel van het scherm naar beneden.

Apple heeft voor de iPhone 6 Plus ook een speciaal schermtoetsenbord gemaakt, met allerlei handige knoppen er omheen. Zo kun je het toetsenbord gebruiken zonder krampachtig vast te houden. Oude apps passen zich automatisch aan voor de grotere schermen, Veel appontwikkelaars hebben door de komst van de iPhone 6 Plus ervoor gekozen om hun apps aan te passen voor het 5,5-inch scherm.

iPhone 6 Plus camera front

iPhone 6 Plus met betere camera

De camera van de 6 Plus is geavanceerder dan voorgangers. Apple besloot om de 8-megapixel nog even te handhaven, maar voegde Focus Pixels toe. Dit is een technologie die zorgt voor betere en scherpere foto’s. De autofocus doet sneller zijn werk, foto’s bevatten minder ruis en panoramafoto’s kunnen tot wel 47 megapixels groot zijn. Bij de 6 Plus zit er bovendien een optische beeldstabilisator in, voor nog mooiere foto’s.

De toestellen kunnen slow-motion filmen tot 240 frames per seconde (voorheen 120fps) en aan de voorkant kun je nu selfies in hogere resolutie schieten.

iPhone 6 Plus heeft langere batterijduur

Bij zo’n groot toestel verwacht je ook dat de accu langer mee gaat – en dat klopt. Met de 6 Plus kun je maar liefst 12 uur achtereen internetten. Apple kiest bij nieuwe producten vaak voor een batterijduur van 10 uur, maar de 6 Plus daarop dus een uitzondering. Let wel op dat als je een tweedehands exemplaar koopt, dat de batterij al wat meer oplaadcycli heeft doorlopen en daarom minder kan presteren.

iPhone 6 Plus review

In ons iPhone 6 Plus review lees je over onze ervaringen met dit nieuwe, grotere toestel. Daarbij bleek dat het grote formaat destijds nog wel even wennen was. Dit is een samenvatting van de conclusie:

De iPhone 6 Plus is niet voor iedereen bedoeld. Dit toestel is behoorlijk groot en dat kan soms echt een belemmering in plaats van een voordeel zijn. Het formaat is ook meteen de belangrijkste overweging of dit jouw ideale toestel is.
De iPhone 6 Plus is niet een typisch Apple-toestel. We missen de strakke lijnen en het minimalisme van de iPhone 5/5s. Maar aan de voorkant zie je toch de hand van Apple: de bouwkwaliteit, het materiaal, de luxe uitstraling. Ook al zagen we de grotere schermen, hogere schermresolutie, NFC en alternatieve toetsenborden al bij de concurrentie, de manier waarop Apple het heeft uitgevoerd, toont de neiging naar perfectie.

Bekijk ook

Review iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is de grootste iPhone die Apple gemaakt heeft. Maar is het té groot? Dat zoeken we uit in deze iPhone 6 Plus review van iCulture.

Ben je nog tevreden over je huidige iPhone 6 Plus en wil je ‘m nog wel een tijdje blijven gebruiken, dan is het enige wat je nodig hebt een goedkoop abonnement voor spraak en data. Hieronder kies je de beste sim only voor jouw budget.