iPhone 6s en iPhone 6s Plus naast elkaar

iPhone 6 Plus: het complete overzicht

Lees hier alles over de iPhone 6 Plus. Ontdek de specs en functies, vind de beste prijs en lees het laatste nieuws over dit toestel. Ook zie je waar de beste acties voor de iPhone 6 Plus te vinden zijn.

iPhone 6 Plus review

De iPhone 6 Plus is het eerste toestel met groot retinascherm van 5,5-inch en werd in 2014 geïntroduceerd. Dit toestel kreeg een compleet nieuw design en werd dunner dan ooit. In dit overzicht lees je alles over de iPhone 6 Plus, nieuws, functies, specs en meer.

iPhone 6 Plus: dit moet je weten

De 6 Plus ziet er radicaal anders uit dan zijn voorganger. Apple bracht in 2014 voor het eerst twee modellen gelijktijdig op de markt: de 4,7-inch iPhone 6 en de veel grotere 5,5-inch iPhone 6 Plus, die we hieronder zullen bespreken. De iPhone 6 en 6 Plus werden aangekondigd in september 2014 en verschenen nog dezelfde maand in de Nederlandse winkels. iCulture was natuurlijk aanwezig bij de feestelijke start van de verkoop in de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Een week eerder was het toestel al verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland en enkele andere landen.

iPhone 6 Plus in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 6 Plus functies:

  • Eerste toestel met groot 5,5-inch scherm.
  • Een Retina HD-scherm voor een haarscherp beeld.
  • Verbeterde camera met Focus Pixels en optische beeldstabilisatie.
  • Ondersteuning voor Voice over LTE (VoLTE), zodat je kunt bellen via het 4G-netwerk.
  • Verbeterde batterijduur ten opzichte van eerdere toestellen.

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus prijs met abonnement

Het instapmodel van deze supergrote iPhone kwam voor 749 euro op de markt met 16GB opslag, naast modellen met 64GB en 128GB. De 128GB variant is op een later moment weer verdwenen toen de iPhone 6s Plus werd aangekondigd. De iPhone 6 Plus abonnementen die je tegenwoordig nog bij de provicers vindt hebben dan ook meestal betrekking op de twee laagst geprijsde modellen.

Er zijn nog steeds enkele operators en webwinkels waar je de iPhone 6 Plus met abonnement kunt afsluiten. In onze prijsvergelijker vind je de actuele prijzen van de iPhone 6 Plus met abonnement:


iPhone 6 Plus review

In ons iPhone 6 Plus review lees je over onze ervaringen met dit nieuwe, grotere toestel. Daarbij bleek dat het grote formaat destijds nog wel even wennen was. Dit is een samenvatting van de conclusie:

De iPhone 6 Plus is niet voor iedereen bedoeld. Dit toestel is behoorlijk groot en dat kan soms echt een belemmering in plaats van een voordeel zijn. Het formaat is ook meteen de belangrijkste overweging of dit jouw ideale toestel is.
De iPhone 6 Plus is niet een typisch Apple-toestel. We missen de strakke lijnen en het minimalisme van de iPhone 5/5s. Maar aan de voorkant zie je toch de hand van Apple: de bouwkwaliteit, het materiaal, de luxe uitstraling. Ook al zagen we de grotere schermen, hogere schermresolutie, NFC en alternatieve toetsenborden al bij de concurrentie, de manier waarop Apple het heeft uitgevoerd, toont de neiging naar perfectie.

iPhone 6 Plus design

De 6 Plus heeft een nieuw design met duidelijk zichtbare antennestrepen. Dit toestel kwam negatief in het nieuws vanwege ‘bendgate’: het toestel bleek iets te buigen als je er bovenop ging zitten met je volle gewicht. Plof dus niet met de iPhone in je achterzak op een hard bankje. Uiteindelijk bleek ‘bendgate’ door de media erg te zijn opgeblazen, omdat de meeste mensen heel wat zuiniger moet hun toestel omgaan. Wel heeft Apple gezorgd dat het niet meer kon gebeuren, door de iPhone 6s Plus uit te voeren in een aluminium-soort, versterkt met zink. Daarmee kwam in één klap een einde aan de klachten.

iPhone 6 Plus prijzen en uitvoeringen

Wil je een iPhone 6 Plus los toestel, dan kun je kiezen uit modellen met 16GB of 64GB opslag. Het eerder verschenen model met 128GB is bijna nergens meer verkrijgbaar. We adviseren om voor 64GB te kiezen, omdat je daarmee nog wat armslag hebt voor films en apps. Verder heb je keuze uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud.

iPhone 6 Plus functies

De iPhone 6 is er in twee formaten, waarbij we hier vooral kijken naar het model met het groter formaat scherm van 5,5-inch. Apple heeft gezorgd dat deze grotere iPhone goed te bedienen is met één hand. Ze hebben hiervoor de functie Bereikbaarheid (Reachability) toegevoegd. Met twee lichte tikjes op de thuis trek je het bovenste deel van het scherm naar beneden.

Apple heeft voor de 6 Plus ook een speciaal schermtoetsenbord gemaakt, met allerlei handige knoppen er omheen. Zo kun je het toetsenbord gebruiken zonder krampachtig vast te houden. Oude apps passen zich automatisch aan voor de grotere schermen; toch hebben veel appontwikkelaars ervoor gekozen om hun apps aan te passen voor het 5,5-inch scherm.

iPhone 6 Plus camera front

iPhone 6 Plus met betere camera

De camera van de 6 Plus is geavanceerder dan voorgangers. Apple besloot om de 8-megapixel nog even te handhaven, maar voegde Focus Pixels toe. Dit is een technologie die zorgt voor betere en scherpere foto’s. De autofocus doet sneller zijn werk, foto’s bevatten minder ruis en panoramafoto’s kunnen tot wel 47 megapixels groot zijn. Bij de 6 Plus zit er bovendien een optische beeldstabilisator in, voor nog mooiere foto’s.

De toestellen kunnen slowmotion filmen tot 240 frames per seconde (voorheen 120fps) en aan de voorkant kun je nu selfies in hogere resolutie schieten.

iPhone 6 Plus heeft langere batterijduur

Bij zo’n groot toestel verwacht je ook dat de accu langer mee gaat – en dat klopt. Met de 6 Plus kun je maar liefst 12 uur achtereen internetten. Apple kiest bij nieuwe producten vaak voor een batterijduur van 10 uur, maar de 6 Plus daarop dus een uitzondering. Let wel op dat als je een tweedehands exemplaar koopt, dat de batterij al wat meer oplaadcycli heeft doorlopen en daarom minder kan presteren.

iPhone 6 Plus als los toestel

Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor sim only, omdat je dan veel flexibeler bent in je mogelijkheden. Je moet dan nog wel zelf een iPhone 6 als los toestel kopen, maar ook daarbij kun je letten op de speciale acties.


Omdat dit toestel al wat langer verkrijgbaar is zijn er soms leuke aanbiedingen te vinden. In de Apple Store was de vanafprijs ooit 749 euro, maar daar is de 6 Plus inmiddels vervangen door nieuwere modellen.