Geeft de Apple Watch steeds meldingen dat je moet staan? Zo schakel je het uit

"Tijd om te gaan staan!", laat je Apple Watch ieder uur aan je weten. Heb je schoon genoeg van deze meldingen? Dan schakel je ze toch gewoon uit door de stappen in deze tip te volgen.

*Klop, klop*: je kunt er de klok op gelijk zetten dat je om tien minuten vóór het hele uur een melding van de Apple Watch krijgt dat het tijd is om te staan. Wat heel motiverend is voor sommige mensen, kan een irritatie zijn voor anderen. Daarom laten we je in deze tip zien hoe je de tijd om te staan meldingen van je Apple Watch uit en eventueel weer aanzet.

Handig of irritant: de Apple Watch herinnert om te gaan staan

De Apple Watch doet hard zijn best om jou gezonder te laten leven, bijvoorbeeld door medailles uit te delen in de Gezondheid-app en je op de hoogte te houden of je jouw bewegingsdoelen van de Activiteit-app voor de dag gaat halen. Regelmatig de benen strekken is goed voor je en dus tikt de Apple Watch op je pols om te laten weten wanneer het tijd is om een minuutje achter je bureau of uit je stoel vandaan te komen.

Staan meldingen van de Apple Watch in- en uitschakelen

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te staan of de meldingen irritant vinden, dan kun je ze gelukkig heel gemakkelijk uit en weer aan zetten. Doorloop onderstaande stappen en je kunt zonder een schuldgevoel uren aan één stuk op je zitvlees blijven rusten.

  1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Scroll naar beneden en selecteer de Activiteit-app.
  3. Hier zie je een schakelaar achter Herinneringen om te staan.
  4. Zet deze op groen om de meldingen in te schakelen, of op zwart om de meldingen uit te zetten.

Meldingen staan met Apple Watch

Wil je helemaal geen enkele melding of herinnering meer krijgen van de Activiteit-app? Zet dan in hetzelfde scherm bovenaan een vinkje bij Meldingen uit. Je krijgt dan ook geen meldingen meer van behaalde doelen, de dagelijkse aanmoedigingen en meer. Je kan eventueel elk onderdeel apart uitschakelen.

Voor meer informatie over de Activiteit-app en hoe de gekleurde ringen precies werken, lees je onze gids over de Activiteit-app.

Bekijk ook

Activiteit-app op de Apple Watch: vernieuwd in watchOS 10

Als je een Apple Watch draagt, heb je vast al ontdekt hoe verslavend de Activiteit-app is. In deze app kun je elke dag de drie gekleurde activiteitenringen vullen. Hoe werken deze ringen, welke bewegingsdoelen kun je instellen en hoe verdien je medailles? In deze tip leggen we alles uit over de Activiteit-app op de Apple Watch!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch