Staan-notificatie op de Apple Watch

Staan-notificaties uit- en inschakelen op de Apple Watch

"Tijd om te gaan staan!", laat je Apple Watch ieder uur aan je weten. Heb je schoon genoeg van deze meldingen? Dan schakel je ze toch gewoon uit door de stappen in deze tip te volgen.

*Klop, klop* je kunt er de klok op gelijk zetten dat je om tien minuten vóór het hele uur een melding van de Apple Watch krijgt dat het tijd is om te staan. Wat heel motiverend is voor sommige mensen, kan een irritatie zijn voor anderen. Daarom laten we je in deze tip zien hoe je de sta-notificaties uit en weer aanzet.

Staan-notificatie op de Apple Watch

Handig of irritant: de Apple Watch herinnert om te gaan staan
De Apple Watch doet hard zijn best om jou gezonder te laten leven, bijvoorbeeld door medailles uit te delen in de Gezondheid-app en je op de hoogte te houden of je jouw bewegingsdoelen voor de dag gaat halen. Regelmatig de benen strekken is goed voor je en dus tikt de Apple Watch op je pols om te laten weten wanneer het tijd is om een minuutje achter je bureau vandaan te komen.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te staan of de meldingen irritant vinden, dan kun je ze gelukkig heel gemakkelijk uit en weer aan zetten. Doorloop onderstaande stappen en je kunt zonder een schuldgevoel uren aan één stuk op je zitvlees blijven rusten.

Staan-notificaties uit- en inschakelen

Sta-melding-uitschakelen Sta-melding-uitschakelen

  1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Scroll naar beneden en selecteer de Activiteit-app.
  3. Hier zie je een schakelaar achter ‘Herinneringen om te staan’.
  4. Zet deze op groen of zwart om de meldingen in of uit te schakelen.

Wil je als Mac-gebruiker zonder Apple Watch juist dolgraag aan de slag met deze meldingen? Dan kun je daar de gratis Mac-app Stand voor gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2016
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, gezondheid, notificaties