iPhone 6s op een stapel

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies, vind de beste prijs en lees het laatste nieuws over dit toestel. Ook zie je waar de beste acties voor de iPhone 6s te vinden zijn.

iPhone 6s review

De iPhone 6s is de opvolger van de iPhone 6 en is voorzien van verbeterde interne hardware. Dit toestel is ideaal voor mensen die een wat vlotter toestel zoeken met meer werkgeheugen en een snellere processor. In dit overzicht lees je alles over de iPhone 6s, nieuws, functies, specs en meer.

iPhone 6s: dit moet je weten

De 6s lijkt aan de buitenkant misschien erg op zijn voorganger, maar als je naar de binnenkant kijkt is er toch veel veranderd, zoals een snellere grafische chip, een betere camera en ondersteuning voor 3D Touch.

iPhone 6s met 3D Touch

iPhone 6s in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 6s functies:

  • Verkrijgbaar in spacegrijs, goud, roségoud en zilver.
  • A9-processor en snellere grafische chip.
  • Verbeterd touchscreen met 3D Touch.
  • Intern nieuwe componenten in vertrouwd uiterlijk.
  • De iPhone 6s release was in oktober 2015 in Nederland.
  • Adviesprijs van €529 voor het model met 32GB.

iPhone 6s prijzen met abonnement

Ben je op zoek naar een goede iPhone 6s deal? Gebruik dan onze iPhone 6s abonnement-vergelijker om precies de juiste aanbieding te vinden die bij jou past. Je kunt voor een losse iPhone 6s inmiddels niet meer bij de Apple Store terecht, want het model zit al een tijdje niet meer in Apple’s assortiment. Hieronder zie je in onze prijsvergelijker de actuele aanbiedingen.


iPhone 6s review

In ons iPhone 6s review lees je over onze ervaringen met dit toestel. Dit is een samenvatting van de conclusie:

Apple heeft met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus twee uitstekende toestellen afgeleverd, die voortbouwen op de toch al goede eigenschappen van hun voorgangers. Het zijn toestellen die technisch gezien op alle punten uitblinken, prettig in gebruik zijn en ook nog eens een luxe uitstraling hebben. Wat krijg je voor je geld? Een flink sneller toestel, met een betere camera en een scherm dat nieuwe 3D Touch-functies ondersteunt. Alleen Apple is in staat om hardware en software zo nauw met elkaar te laten samenwerken. 3D Touch werkt moeiteloos, ook al zal de volledige potentie pas over een paar maanden blijken als er meer apps beschikbaar zijn die het ondersteunen. Bij de Apple Watch vonden we de Force Touch-bediening nog onwennig en soms onhandig uitgewerkt, maar bij de iPhone 6s valt alles op z’n plaats.

iPhone 6s design

Het design van de 6s lijkt in eerste instantie op de iPhone 6. Dat is niet vreemd, want bij toestellen met een s-naamgeving blijft het uiterlijk vaak gelijk, terwijl er wel flink gesleuteld is aan de interne componenten. Nieuw bij de 6s is dat je kunt kiezen voor een nieuwe kleur roségoud, naast de gebruikelijke kleuren spacegrijs, zilver en goud. Het toestel is bovendien duurzamer, dankzij het gebruik van nieuwe materialen voor het display en de behuizing. Apple heeft bij dit toestel gekozen voor een nieuwere 7000-series aluminium legering, versterkt met zink. De aluminium Apple Watch is van hetzelfde materiaal gemaakt. Het sterkere materiaal zorgt ervoor dat het toestel niet langer last heeft van ‘bendgate’, waarbij de iPhone 6 vervormd kon raken als je er bovenop ging zitten.

iPhone 6s hand

iPhone 6s prijzen en uitvoeringen

Wil je een iPhone 6s kopen, dan kun je kiezen uit modellen met 32GB of 128GB opslag. Als je goed zoekt kun je ook nog modellen vinden met 16GB of 64GB opslag. Hoe meer opslag, hoe hoger de prijs. Verder heb je de keuze uit vier kleuren: spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Vind je de 6s wat te klein, dan kun je ook kiezen voor de iets grotere iPhone 6s Plus.

iPhone 6s specs

Net als bij eerdere s-modellen zitten de vernieuwingen bij dit toestel vooral binnenin. Zoals de snellere Apple A9-processor en grafische chip. De iPhone 6s is voorzien van twee keer zoveel werkgeheugen (2GB RAM) en een snellere vingerafdrukscanner, snellere Wi-Fi en een verbeterde 12-megapixelcamera, die ook 4K-video’s kan filmen. Voor het maken van selfies heeft Apple een schermflitser bedacht, waarbij het scherm fel oplicht om je gezicht goed te verlichten. Een van de kritieken die de 6s kreeg is dat de Touch ID-sensor zo snel is, dat je niet meer de notificaties op je toegangsscherm kunt lezen. Op het moment dat je vinger de sensor raakt, wordt je telefoon al ontgrendeld. Dit is echter een luxeprobleem.

iPhone 6s met 3D Touch

De grootste innovatie op de iPhone 6s is 3D Touch. Dit betekent dat het scherm voortaan drukgevoelig is, waarbij je allerlei acties kunt uitvoeren door iets harder op het scherm te drukken. Deze functie is sinds iOS 9 beschikbaar maar werkt alleen op de 6s en nieuwer. Behalve in de standaard iOS-apps vind je het ook in allerlei apps van derden, zoals Facebook en Twitter. Druk je bijvoorbeeld op het Weer-icoon dan kun je snel het weer op een andere locatie opvragen. Door op het Camera-icoon te drukken kun je snel een selfie maken of een video opnemen. En druk je op het Apple Kaarten-icoont, dan navigeer je snel naar huis of markeer je je huidige locatie.

De 6s is nog overal verkrijgbaar bij webwinkels en providers, maar de ontwikkelingen staan nog niet stil. Zodra jij iets moet weten lees je dat meteen op iCulture!

iPhone 6s als los toestel

Loopt je abonnement nog wel even door, maar ben je echt toe aan een nieuwe iPhone? Dan kun je de iPhone 6s als los toestel aanschaffen. Eventueel kun je bij de vele sim only-aanbieders op zoek gaan naar een goeie deal om in combinatie met je nieuwe iPhone te gebruiken. Je bent dan veel flexibeler en vaak ben je ook goedkoper uit.