iPhone 13 roze

iPhone 13 mini: de kleinste iPhone van dit moment

De iPhone 13 mini is klein, maar heeft een hoop te bieden! Dit model heeft een langere accuduur en een betere camera dan zijn voorganger. Lees hier alles wat je moet weten over de iPhone 13 mini.

iPhone 13 mini review Prijs los toestel (vanaf €772,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

De iPhone 13 mini is het kleinste model uit de iPhone 13-familie. Je vindt hierin vrijwel alle verbeteringen van deze generatie, maar dan in een veel kleiner formaat. Op deze pagina focussen we dan ook vooral op de verbeteringen die de mini uniek maken. Voor de algemene verbeteringen check je ons artikel over de iPhone 13. Je kunt een losse iPhone 13 mini kopen of kiezen voor een iPhone 13 mini met abonnement, elk met hun eigen voor- en nadelen.

iPhone 13 mini in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 13 mini:

  • 5,4-inch iPhone, opvolger van iPhone 12 mini
  • OLED-scherm met kleinere notch en hogere helderheid
  • Langere batterijduur (1,5 uur langer)
  • Verbeterde camera met sensorstabiliteit en Cinematic Mode
  • Snellere A15-chip met volgende generatie neural engine
  • Verkrijgbaar in meerdere nieuwe kleuren
  • Prijs vanaf €806,- bij de Apple Store (elders vaak goedkoper)

Prijsvergelijker iPhone 13 mini

iPhone 13 mini scherm: klein scherm, kleinere notch

De iPhone 13 mini behoudt het 5,4-inch display dat je al kent van de voorganger. Het is opnieuw een OLED-scherm met dezelfde resolutie en andere specificaties, zoals True Tone. Dit houdt in dat het beeld meekleurt met het omgevingslicht. Wel heeft Apple de notch iets kleiner gemaakt door de onderdelen iets anders te rangschikken. De inkeping bovenin het scherm bevat onder andere de sensoren voor Face ID, de gezichtsherkenning van Apple. Omdat er Face ID aanwezig is, zit er geen fysieke thuisknop met Touch ID onder het scherm. Wil je een fysieke knop met vingerafdrukscanner, dan ben je aangewezen op de iPhone SE 2020, want alle andere recente modellen zijn tegenwoordig overgestapt naar gezichtsherkenning.

iPhone 13 blauw

Design iPhone 13 mini: zelfde ontwerp, nieuwe kleuren

Het ontwerp van de iPhone 13 mini is grotendeels ongewijzigd gebleven. De behuizing is van aluminium en de achterkant is van glimmend glas gemaakt. Net als het afgelopen jaar zijn de zijkanten vlak. Apple biedt echter wel vijf nieuwe kleuren aan: midnight (zwart), starlight (zilver), roze, blauw en rood.

Je herkent de iPhone 13 mini ook aan de nieuwe camerabult aan de achterkant. Vanwege de grotere fysieke lenzen heeft Apple ze diagonaal onder elkaar geplaatst, in plaats van verticaal. Ook is de camerabult iets breder, waardoor hij in verhouding tot het toestel zelf meer ruimte inneemt.

Prestaties iPhone 13 mini: betere chip, meer opslag

De iPhone 13 mini is voorzien van een A15-chip, dezelfde chip als in alle andere modellen. Alles werkt daardoor net weer wat sneller en opent nieuwe deuren voor apps. In de A15-chip zit ook de volgende generatie Neural Engine, die vooral gebruikt wordt voor de camera en geavanceerde fotofuncties zoals de nachtmodus.

iPhone 13 mini camera

De iPhone 13 mini krijgt standaard meer opslag. In plaats van 64GB zit er standaard 128GB in, net als bij de Pro-modellen. De overige opties zijn 256GB en 512GB.

Voor meer verbeteringen, check je ons overzicht over de iPhone 13. Functies als de camera, processor en en 5G zijn hetzelfde als in de iPhone 13.

Bekijk ook

iPhone 13: alles over de standaard iPhone van 2021

De iPhone 13 is het standaardmodel van 2021. Deze heeft een verbeterde camera, is leverbaar in nieuwe kleuren en is ook op andere punten erop vooruit gegaan. Lees hier wat de iPhone 13 te bieden heeft en of dit nog steeds een goede aankoop is.

Prijs en beschikbaarheid iPhone 13 mini

Zoek je een iPhone 13 mini met abonnement of als los toestel? Check dan deze overzichten:

Apple hanteert voor de iPhone 13 mini dezelfde prijzen als de voorganger, al krijg je nu wel dubbel zoveel opslag voor je geld:

Prijsvergelijker iPhone 13 mini