MacBook Air 2018 kleuren

Apple ontdekt probleem met MacBook Air 2018 moederbord, start reparatieprogramma

Apple heeft een probleem ontdekt met het moederbord van een 'zeer klein aantal' exemplaren van de MacBook Air 2018. Het bedrijf gaat het euvel gratis oplossen met een reparatieprogramma.

Probleem met moederbord MacBook Air 2018

Apple legt niet uit om welk probleem het precies gaat, maar benadrukt wel dat het om een zeldzaam defect gaat. Volgens een intern document die naar Apple Stores en geautoriseerde serviceproviders is gestuurd, zal Apple het moederbord in getroffen 2018 MacBook Air-exemplaren gratis vervangen. Het reparatieprogramma is nog niet openbaar gemaakt, maar is tot nu toe alleen intern gecommuniceerd. Het document is afkomstig van een betrouwbare bron van MacRumors. Apple zal een e-mail sturen naar klanten die getroffen zijn, om ze uit te nodigen met hun MacBook naar de Apple Store te komen of op andere wijze de reparatie te laten uitvoeren.


Je kunt Apple’s supportsite bezoeken als je bezorgd bent of jouw MacBook Air in aanmerking komt. Het is (nog) niet mogelijk om zelf je serienummer in te voeren, om te checken of jouw MacBook Air getroffen is. Een medewerker van Apple of een erkende serviceprovider moet het serienummer invoeren in het interne reparatiesysteem. Er verschijnt dan meteen een melding hoe het zit.

Apple gaat het moederbord tot vier jaar na originele aanschafdatum vervangen. Is er nog andere schade aan de MacBook, dan is het mogelijk om je moederbord alsnog te laten vervangen, als de extra schade niet in de weg zit. Je kunt ook meteen de extra schade laten herstellen, maar betaalt dan wel bijkomende kosten.

MacBook Air 2018 voorkant en zijkant

Dat Apple het reparatieprogramma niet openbaar heeft gemaakt, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het om een erg klein aantal klanten gaat. Voor de MacBook Air 2018 geldt ook al een reparatieprogramma voor het vlindertoetsenbord, dat onlangs werd uitgebreid naar de nieuwste modellen.

Het is alweer het derde reparatieprogramma voor MacBooks dat Apple in korte tijd aankondigt. Eerder was er een terugroepactie voor de 15-inch MacBook Pro 2015 vanwege een batterijprobleem en voor de 13-inch MacBook Pro 2016 is er een vervangingsprogramma vanwege schermvlekken door de achtergrondverlichting. Alle reparatieprogramma’s (behalve deze nieuwe, nog niet officieel gecommuniceerde) lees je in onderstaande round-up:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020), voorzien van een 14-inch scherm. Eerdere modellen hebben een 13-inch scherm. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in meerdere kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.