Gebruikte Apple-producten

Gerucht: ‘Apple start reparatieprogramma voor ‘vintage’ Apple-producten’

Apple is gestart met een nieuw 'Repair Vintage Apple Products Pilot'-programma voor producten die al wat ouder zijn. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om een Mac- of iPhone-reparatie te laten uitvoeren, ook als het product inmiddels 'vintage' is. Het eerste product dat in aanmerking komt is de iPhone 5.

Het reparatieprogramma verlengt de periode waarin je terug kunt gaan met je oudere toestel om een reparatie te laten uitvoeren. Het is nog niet officieel aangekondigd. De komende weken zullen er meer producten worden toegevoegd aan de lijst. Voorheen kwamen die niet meer in aanmerking, maar Apple lijkt toch iets te willen doen voor deze klanten.

Vintage Apple-producten

De lijst van producten die onder Apple’s nieuwe reparatieprogramma vallen zijn:

  • iPhone 5 (GSM/CDMA)
  • MacBook Air (11 inch, mid 2012)
  • MacBook Air (12 inch, mid 2012)
  • iMac (21.5 inch, Mid 2011) – alleen voor VS en Turkije
  • iMac (27 inch, Mid 2011) – alleen voor VS en Turkije

Producten die op de nominatie staan om op 30 november te worden toegevoegd zijn de iPhone 4s en de MacBook Pro (15-inch, mid 2012). Op 30 december volgen de MacBook Pro (Retina, 13-inch, eind 2012), MacBook Pro (Retina, 13-inch, begin 2013), MacBook Pro (Retina, mid 2012), Mac Pro (mid 2012) en iPhone 5 (GSM). Met het programma kun je teruggaan naar de Apple Store of naar een geautoriseerde servicepartner om je probleem te laten fixen. De vraag is natuurlijk wel of dat nog aantrekkelijk is, want het gaat vaak om wat oudere producten die vaak voordeliger door kleine reparatiebedrijfjes kunnen worden opgeknapt. Ben je van plan om nog lang van je oudere Apple-product te genieten, dan kan de investering het waard zijn, maar dat zul je voor jezelf moeten afwegen. Je kunt contact met Apple opnemen om vervolgens een afspraak met de Genius Bar te maken.

Gebruikte Apple-producten

Lange ondersteuning
Apple biedt in vergelijking met andere fabrikanten van techproducten vrij lang ondersteuning aan. Met de meeste producten kun je 5 tot 7 jaar later nog teruggaan naar de winkel om een iPhone-, iPad- of MacBook-reparatie te laten uitvoeren. Ook brengt Apple vrij lang software-updates uit. Tot nu toe werden die oudere producten als ‘vintage’ of ‘obsolete’ gekenmerkt, als er geen onderdelen meer voor verkrijgbaar waren.

Bij de producten die nu op de lijst staan voor het ‘vintage-reparatieprogramma’ zal Apple op basis van beschikbaarheid van onderdelen nog wel iets voor je kunnen doen. Het is echter geen garantie dat je kapotte iPhone in behandeling kan worden genomen; als Apple de onderdelen niet meer heeft zul je op zoek moeten naar een andere oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2018, 21:49
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen reparatie, vintage
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.