Apple Watch en AirPods in 2019.

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.

Apple-producten in 2019

Het jaar is alweer zo goed als afgelopen. Apple heeft het afgelopen jaar een record aan producten uitgebracht en daarom blikken we terug op alle Apple-producten van 2019. En welke producten hebben 2019 niet gered? De producten in dit artikel staan op volgorde van verschijningsdatum.

Deze producten hebben 2019 niet gered:


#1 iPad Air 2019
Maart 2019
Apple trapte het jaar af met de introductie van twee nieuwe iPads. De iPad Air 2019 is de opvolger van de 10,5-inch iPad Pro die Apple nog in het assortiment had. Dit model is vooral interessant voor mensen die iets meer willen dan de standaard iPad, maar die een iPad Pro iets teveel van het goede vinden. De iPad Air 2019 heeft een 10,5-inch scherm met True Tone en werkt ook met de eerste generatie Apple Pencil én het Smart Keyboard. Met de A12-chip is hij net zo snel als de nieuwste iPhones.

#2 iPad mini 5
Maart 2019
De iPad mini 2019, ook wel de iPad mini 5, lijkt qua functies en mogelijkheden heel erg op de iPad Air 2019, maar dan in een kleiner formaat. Je vindt er dan ook dezelfde chips en er is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het formaat, zowel qua scherm als behuizing, is ten opzichte van voorgaande jaren ongewijzigd gebleven. Met de iPad mini 2019 kan Apple weer jaren vooruit.

Bekijk ook

iPad mini 5 (2019): Apple's kleine iPad is terug

De iPad mini 5 is Apple's compacte tablet uit 2019. De iPad mini 2019 heeft vernieuwde specs aan de binnenkant. Welke nieuwe functies zitten erin? Waar vind je de beste deals? Je leest hier alles wat je wil weten over de iPad mini 2019.

#3 Nieuwe iMac
Maart 2019
Apple koos voor de iMac 2019 niet voor een grote vernieuwing met bijvoorbeeld een nieuw design. Apple heeft de iMac alleen een specbump gegeven. In de 21,5-inch versie zit nu een quad-core of 6-core processor van de 8e generatie, die zorgt voor 60% betere prestaties. In de 27-inch versie kan je kiezen voor een 8-core processor van de 9e generatie. Je hebt ook voor het eerst de keuze voor Pro Vega-graphics, wat zorgt voor 80% betere grafische prestaties. De iMac Pro kreeg ook stilletjes een specbump, want deze is nu uit te breiden naar 256GB RAM. De schermen, aansluitingen en veel andere functies van de iMac-lijn zijn hetzelfde gebleven. Een grotere update hoeven we daarom dit jaar niet meer te verwachten.

iMac 2019 op bureau.

#4 AirPods 2
Maart 2019
De AirPods 2 brengen een aantal welkome verbeteringen naar de draadloze oordopjes. De nieuwe H1-chip zorgt ervoor dat het wisselen tussen apparaten nog sneller gaat en verlengd de batterijduur bij spraak. Ook is er nu Hé Siri mogelijk en is er eindelijk de optionele draadloze oplaadcase. In onze review van de AirPods 2 lees je onze bevindingen met Apple’s nieuwste oordopjes.

Bekijk ook

AirPods 2 review

Lees in onze AirPods 2 review wat wij van deze draadloze oordopjes van Apple vinden. Wij hebben de AirPods 2 uitgebreid getest en vertellen je hier over onze ervaringen!

#5 Powerbeats Pro
April 2019
Officieel zijn de Powerbeats Pro niet van Apple zelf, want deze oordopjes verschijnen onder het Apple-merk Beats. Toch zijn er veel overeenkomsten met de AirPods 2. Zo zit er dezelfde H1-chip in en kun je Hé Siri gebruiken. De Powerbeats Pro hebben elk hun eigen fysieke knoppen voor het volume en dankzij de oorhaakjes worden ze ook wel de AirPods voor sporters genoemd. De Powerbeats Pro liggen sinds eind juli in de winkels. Check ook ons artikel met de verschillen tussen de AirPods 2 en Powerbeats Pro.

Bekijk ook

AirPods 2 vs Powerbeats Pro: dit zijn de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen de AirPods 2 en de Powerbeats Pro? In dit artikel vergelijken we deze twee draadloze oordopjes met elkaar. Dit zijn de belangrijkste verschillen in specificaties en gebruik.

#6 iPod touch 7e generatie
Mei 2019
Wie had ooit gedacht dat Apple nog eens een nieuwe iPod uit zou brengen? Na aanhoudende geruchten heeft Apple in de lente de iPod touch 2019 uitgebracht. Qua design is het model identiek aan de vorige 6e generatie iPod touch, maar aan de binnenkant zijn er wat wijzigingen aangebracht. Er zit nu een snelle A10-chip in en hij is verkrijgbaar met 32, 128 en 256GB opslagruimte. Qua kleuren zijn de mogelijkheden nog hetzelfde gebleven, want er zijn maar liefst zes opties.

Bekijk ook

Apple onthult nieuwe iPod touch: dit is er nieuw

Apple heeft een nieuwe iPod touch aangekondigd. De nieuwe iPod touch heeft meer opslag en is een stuk sneller dan de vorige modellen. Dit is er allemaal nieuw!

#7 Nieuwe MacBooks
Mei en juli 2019
Apple heeft dit jaar meerdere nieuwe MacBooks uitgebracht. Het zijn geen enorm grote updates geweest, maar de desalniettemin zitten er aardige verbeteringen in. In mei verscheen er een nieuwe 8-core MacBook Pro. Ook de duurdere 13-inch MacBook Pro kreeg een kleine spec-bumb, waardoor hij weer iets sneller is dan voorheen. Meer over de exacte verbeteringen en prijzen lees je in ons aparte artikel over de aankondiging.

Bekijk ook

Apple kondigt eerste 8-core MacBook Pro aan

Verrassing! Apple heeft voor het eerst een 8-core MacBook Pro aangekondigd, de snelste Mac-laptop ooit. Hij is verkrijgbaar in 15-inch formaat en heeft een vernieuwd vlindertoetsenbord.

Ook de goedkopere MacBooks kregen een update. In juli 2019 kondigde Apple de nieuwe MacBook Air 2019 met True Tone aan. Het scherm is dankzij True Tone een stukje beter dan van het 2018-model. Ook is de prijs met €100 omlaag gegaan, maar daarentegen zit er wel een iets tragere SSD in. De instap MacBook Pro 2019 kreeg ook een vernieuwing. Het voorheen Touch Bar-loze model heeft nu wél een Touch Bar en een aantal andere verbeteringen. Deze MacBook Pro is ideaal voor studenten. Weet je niet of je de MacBook Air of MacBook Pro moet kiezen? We hebben de MacBook Air en MacBook Pro verschillen voor je op een rij gezet.

Bekijk ook

MacBook Air 2020 vs. MacBook Pro 2020: dit zijn de verschillen

Als je op zoek bent naar een compacte laptop van 13-inch, dan heb je bij Apple meerdere keuzes. Wat zijn de verschillen tussen de nieuwe MacBook Air 2020 en de MacBook Pro 2020, beide in het 13-inch formaat? We zetten ze tegenover elkaar.

Apple is helaas gestopt met de 12-inch MacBook (evenals de oude niet-Retina MacBook Air), dus daar hoef je geen updates meer voor te verwachten.

#8 Drie 2019 iPhones
September 2019
Apple kondigde tijdens het september 2019-event de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max aan. Het zijn de opvolgers van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. De belangrijkste verbeteringen zitten in de camera, want er is een nieuwe ultragroothoeklens. Daarmee kan je wijdere foto’s maken. Ook is er een nachtmodus. Het design is vernieuwd en er zijn nieuwe kleuren. Meer over deze toestellen lees je in onze pagina’s.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de iPhone 2019 functies en release

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe ziet de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke specificaties zitten erin? Dit zijn de iPhones van het jaar 2019!

Als je nog steeds zit te wachten op een iPhone SE 2, dan moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel er nog steeds een groep is die smacht naar een kleiner toestel, denken we niet dat Apple dit formaat nog terugbrengt. Apple heeft de iPhone SE niet voor niets uit het assortiment gehaald. Apple werkt mogelijk wel aan een vernieuwde iPhone 8 met betere specs voor 2020.

#9 Apple Watch Series 5
September 2019
Tijdens ditzelfde event is de Apple Watch Series 5 aangekondigd. Dit nieuwe horloge lijkt heel erg op doe Series 4, maar heeft een nieuw always-on scherm. Het scherm staat altijd aan, ook als je niet op het horloge kijkt. Je kan daardoor makkelijker de tijd aflezen, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Ook zit er een kompas in en heeft dit model 32GB opslag in plats van 16GB.

Bekijk ook

Apple Watch Series 5: alles over de Apple Watch van 2019

De Apple Watch Series 5 is de smartwatch die Apple in 2019 uitbracht. Dit nieuwe model heeft diverse verbeteringen, waaronder een always-on display en een ingebouwd kompas. Je leest hier alles over de nieuwe functies, design en meer van de nieuwe Apple Watch!

#10 iPad 7
September 2019
Hoewel we al meerdere nieuwe iPads dit jaar gehad hebben, is er in september nóg een nieuw model uitgebracht. Het is de iPad 2019, als opvolger van de iPad 2018. Het nieuwe model heeft een iets groter 10,2-inch scherm en er zit een Smart Connector op.

Bekijk ook

iPad 2019: alles over de de goedkope 10,2-inch iPad voor iedereen

De 10,2-inch iPad 2019 is het instapmodel van de iPad en heeft bij dit model een groter scherm gekregen. Daarnaast zitten er nog wat andere vernieuwingen in, zoals een Smart Connector voor het aansluiten van Apple's Smart Keyboard. We lopen ze snel met je langs!

#11 Beats Solo Pro
Oktober 2019
De Beats Solo Pro is Apple’s tweede Beats-product van het afgelopen jaar. Het is een soort koptelefoon-versie van de Powerbeats Pro. Je vindt er een aantal overeenkomende functies, zoals de H1-chip met Hé Siri. De koptelefoon is uitgerust met noise cancelling in een on-ear design. Er is een transparantiemodus voor de momenten dat je wel het omgevingsgeluid wil horen. De Beats Solo Pro is er in diverse kleuren.

Bekijk ook

Beats Solo Pro nu verkrijgbaar: nieuwe koptelefoon met H1-chip kost 300 euro

Beats heeft een gloednieuwe hoofdtelefoon aangekondigd. De nieuwe Beats Solo Pro heeft noise cancelling, een H1-chip met Hé Siri en een nieuwe luistermodus genaamd Transparency. Hij is nu verkrijgbaar in de Apple Store.

#12 AirPods Pro
Oktober 2019
De Beats Solo Pro bleek een voorproefje voor de AirPods Pro, want ook deze hebben ruisonderdrukking met een transparantiemodus. De volledig nieuwe AirPods Pro hebben een nieuw design met rubberen oordopjes die je gehoorgang afsluiten. Met de druksensor in de pootjes wissel je tussen de ruisonderdrukking en de transparantiemodus, maar je gebruikt het ook om de muziek mee te bedienen. Lees ook onze review van de AirPods Pro.

Bekijk ook

Review: AirPods Pro, de upgrade waard?

In onze AirPods Pro review vertellen we na uitgebreid testen wat onze ervaringen zijn met Apple's eerste oordopjes met ruisonderdrukking. Hoe is het draagcomfort, zitten ze nog steeds lekker en kun je echt niets horen als de ruisonderdrukking aan staat? Wij vertellen het in deze review van de AirPods Pro!

#13 16-inch MacBook Pro
November 2019
Alsof Apple nog niet genoeg MacBooks uitgebracht heeft dit jaar: de 16-inch MacBook Pro is de opvolger van de 15-inch versie. Behalve het iets grotere scherm en behuizing, zitten er in de binnenkant flink wat verbeteringen. Zo is er een nieuw schaartoetsenbord dat een einde moet maken aan de vele klachten over het vorige vlindertoetsenbord en hebben de speakers een flinke upgrade gekregen. Ook is er weer een fysieke Escape-toets en zijn de pijltjestoetsen anders ingedeeld.

Bekijk ook ons artikel met de verschillen tussen de 16-inch en 15-inch MacBook Pro.

Bekijk ook

MacBook Pro 16-inch vs 15-inch: de belangrijkste verschillen op een rij

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de 16-inch MacBook 2019 en de meest recente 15-inch MacBook Pro? We zetten de belangrijkste verschillen op een rij, zoals het scherm, toetsenbord en meer.

#14 Mac Pro
December 2019
Net als in 2013 heeft Apple de nieuwe Mac Pro 2019 in december uitgebracht. Deze heeft een geheel nieuw ontwerp met een kaasrasp-achtig design en is een stuk groter dan de vorige Mac Pro uit 2013. De nieuwe Mac Pro is modulair, zodat je onderdelen zelf makkelijk kan vervangen. De machine is echt voor professionals en daar is de prijs dan ook naar: in Nederland betaal je minimaal €6.499.

Bekijk ook

Mac Pro 2022: dit verwachten we van Apple's professionele Mac

De Mac Pro is de professionele desktopcomputer van Apple. Lees hier alles over de verschillende modellen: de huidige Mac Pro uit 2019 en de aanstaande Mac Pro van 2022. Alles over prijs, functies, beschikbaarheid en meer lees je hier!

#15 Apple Pro Display XDR
December 2019
Met alleen een Mac Pro ben je nog nergens, want daar hoort ook eens scherm bij. Apple heeft tegelijkertijd het Apple Pro Display XDR uitgebracht. Het scherm past qua design mooi bij de Mac Pro en heeft een 32-inch scherm met 6K-resolutie. Er zit één Thunderbolt 3-poort bij en drie normale USB-C-poorten voor al je accessoires. Je moet voor dit scherm wel flink in de buidel tasten: het display zelf kost €5.499 en dan moet je daar nog een voet van €1.099 of een VESA Mount Adapter van €219 bij kopen.

Pro Stand voor Pro Display XDR

Deze Apple-producten hebben 2019 niet gered
Van tevoren waren er nog een aantal producten die we ook nog voor dit jaar verwacht hadden, maar inmiddels is wel duidelijk dat ze definitief doorgeschoven zijn naar volgend jaar of misschien wel later. De opmerkelijkste producten die 2019 niet gered hebben zijn de nieuwe iPad Pro en de AirTag. Binnenkort blikken we uitgebreid vooruit op de producten die in 2020 uitgebracht worden, maar hier volgt alvast een kleine vooruitblik.

iPad Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: maart 2020

Welke kant gaat Apple op met de iPad Pro? In 2018 ging het design flink op de schop. Er leek een lange tijd sprake te zijn van een verbeterd model in het najaar van 2019, maar inmiddels spreken we over de iPad Pro 2020. we verwachten daarin meer verbeteringen voor professionele gebruikers. In iPadOS 13 zitten meer nieuwe softwarefuncties waarmee de iPad Pro veelzijdiger en makkelijker in het gebruik is. Een nieuwere iPad Pro kan daar volop gebruik van maken. Ook gaan er al lange tijd geruchten over verbeteringen in de camera, waaronder een 3D-camera dankzij extra lenzen.

Bekijk ook

iPad Pro 2020: alles over deze krachtige tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is de krachtige iPad voor professionals. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

AirTag
Kans: 50%
Mogelijke timing: eerst helft 2020

Er zijn inmiddels al heel veel aanwijzingen gevonden voor de Apple-tag genaamd AirTag, een tracker waarmee je zoekgeraakte spullen terug kan vinden. De 2019 iPhones hebben een U1-chip aan boord, een Ultra-Wideband chip waarmee je heel nauwkeurig de locatie kan bepalen. De Apple Tracker zou dan onderdeel uitmaken van de Zoek Mijn-app en een rechtstreekse concurrent zijn van de Tile. Door gebruik te maken van de verbinding met andere iPhone-bezitters, kun je zelfs voorwerpen opzoeken als je buiten het bereik bent. Apple gebruikt dit nu ook al om je iPhone makkelijker terug te vinden.

Apple Tag

De aanwijzingen zijn zo sterk, dat we denken dat Apple vrij ver in het ontwikkelstadium is en de tag misschien wel begin 2020 aankondigt.

Bekijk ook

AirTag: alles over Apple's slimme tracker

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag onderscheidt zich op een aantal punten. Op deze pagina lees je alles over de AirTag functies, specs, prijzen en meer.

Apple TV 5
Kans: 50%
Mogelijke timing: eerste helft 2020

In het najaar startte Apple met TV Plus, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2020 misschien wel een nieuw model uit gaat brengen. Er is één gerucht geweest over de Apple TV 5. De nieuwe Apple TV zou een snellere A12-chip krijgen, als upgrade van de A10X-chip. Of Apple dit model in de markt gaat zetten als een compleet nieuw model of dat het gaat om slechts een verbeterde versie van de Apple TV 4K, is niet bekend. Wij gokken op dat laatste. Een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt met vernieuwde Apple TV met betere chip'

Apple komt deze maand mogelijk ook nog met een vernieuwde Apple TV 5. Er is een aantal kleine aanwijzingen dat er een nieuw model aan zit te komen met mogelijk een nieuwe chip.

Apple-koptelefoon
Kans: 25%
Mogelijke timing: onduidelijk

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide koptelefoon te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Wij zijn benieuwd of Apple deze koptelefoon onder hun eigen merk uitbrengt of dat het een Beats koptelefoon wordt. Er waren geruchten dat de Apple-koptelefoon in de tweede helft van 2019 uitkomt, maar dat heeft Apple overduidelijk niet gered. Mogelijk zien we dit product dus in 2020, al is de toekomst ervan nog onzeker.

Concept Apple koptelefoon door Curved

HomePod
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

De HomePod sluit dit jaar ons lijstje af. Daarbij vragen we ons twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af wanneer en of de HomePod nog Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een HomePod 2 klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Er gaan wel geruchten over een nieuwe kleinere HomePod, hoewel we daar nog maar weinig van gehoord hebben. Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten.

Bekijk ook

HomePod: specificaties, functies, deals en meer voor Apple's slimme speaker

Wat kun je allemaal met de HomePod, Apple's spraakgestuurde Siri-speaker voor thuis? Omdat de HomePod Siri ondersteunt heb je geen scherm nodig en kun je spraakopdrachten geven. Maar wat kun je er nog meer mee? Lees hier alles over de HomePod specs, functies, releasedatum, prijs en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 16 december: Artikel omgebouwd tot overzicht van Apple-producten van 2019.
  • 2019 - 26 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na alle nieuwe releases.
  • 2019 - 26 juli: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
  • 2019 - 08 april: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd na verschijning eerste producten.
  • 2019 - 26 februari: Artikel helemaal bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste producten en geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.