Nieuwe Apple-producten: iPhone, MacBook en Apple Watch.

Deze Apple-producten verwachten we nog in 2019

Welke Apple-producten verwachten we nog in 2019? Moet je wachten met je aankoop of kun je beter nu al kiezen? In dit artikel blikken we vooruit en voorspellen we wanneer Apple welke producten uit gaat brengen.

Apple-producten in 2019

September loopt alweer bijna ten einde. Het is traditioneel de drukste maand voor Apple, met vele nieuwe producten en software-updates. Maar wat biedt de rest van 2019 op het gebied van Apple-producten? Wat komt er in oktober en welke verrassingen heeft het bedrijf nog in petto? We blikken vooruit op alle Apple-producten van 2019. De producten in dit artikel staan op volgorde van verwachte verschijningsdatum.

Reeds verschenen:

Mogelijk verder in 2019:


Reeds verschenen Apple-producten in 2019
Het eerste kwartaal ligt achter ons en Apple heeft al een hele rits aan producten uitgebracht. Dit kwartaal bracht ook het definitieve antwoord op de AirPower. Apple’s AirPower werd namelijk geannuleerd, waardoor we hier niet meer naar uit hoeven te kijken.

#1 iPad Air 2019
Apple trapte het jaar af met de introductie van twee nieuwe iPads. De iPad Air 2019 is de opvolger van de 10,5-inch iPad Pro die Apple nog in het assortiment had. Dit model is vooral interessant voor mensen die iets meer willen dan de 9,7-inch iPad 2018, maar die een iPad Pro iets teveel van het goede vinden. De iPad Air 2019 heeft een 10,5-inch scherm met True Tone en werkt ook met de eerste generatie Apple Pencil én het Smart Keyboard. Met de A12-chip is hij net zo snel als de nieuwste iPhones.

#2 iPad mini 5
De iPad mini 2019, ook wel de iPad mini 5, lijkt qua functies en mogelijkheden heel erg op de iPad Air 2019, maar dan in een kleiner formaat. Je vindt er dan ook dezelfde chips en er is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het formaat, zowel qua scherm als behuizing, is ten opzichte van voorgaande jaren ongewijzigd gebleven. Met de iPad mini 2019 kan Apple weer jaren vooruit.

#3 Nieuwe iMac
Apple koos voor de iMac 2019 niet voor een grote vernieuwing met bijvoorbeeld een nieuw design. Apple heeft de iMac alleen een specbump gegeven. In de 21,5-inch versie zit nu een quad-core of 6-core processor van de 8e generatie, die zorgt voor 60% betere prestaties. In de 27-inch versie kan je kiezen voor een 8-core processor van de 9e generatie. Je hebt ook voor het eerst de keuze voor Pro Vega-graphics, wat zorgt voor 80% betere grafische prestaties. De iMac Pro kreeg ook stilletjes een specbump, want deze is nu uit te breiden naar 256GB RAM. De schermen, aansluitingen en veel andere functies van de iMac-lijn zijn hetzelfde gebleven. Een grotere update hoeven we daarom dit jaar niet meer te verwachten.

iMac 2019 op bureau.

#4 AirPods 2
De AirPods 2 brengen een aantal welkome verbeteringen naar de draadloze oordopjes. De nieuwe H1-chip zorgt ervoor dat het wisselen tussen apparaten nog sneller gaat en verlengd de batterijduur bij spraak. Ook is er nu Hé Siri mogelijk en is er eindelijk de optionele draadloze oplaadcase. In onze review van de AirPods 2 lees je onze bevindingen met Apple’s nieuwste oordopjes.

#5 Powerbeats Pro
Officieel zijn de Powerbeats Pro niet van Apple zelf, want deze oordopjes verschijnen onder het Apple-merk Beats. Toch zijn er veel overeenkomsten met de AirPods 2. Zo zit er dezelfde H1-chip in en kun je Hé Siri gebruiken. De Powerbeats Pro hebben elk hun eigen fysieke knoppen voor het volume en dankzij de oorhaakjes worden ze ook wel de AirPods voor sporters genoemd. De Powerbeats Pro liggen sinds eind juli in de winkels. Check ook ons artikel met de verschillen tussen de AirPods 2 en Powerbeats Pro.

#6 iPod touch 7e generatie
Wie had ooit gedacht dat Apple nog eens een nieuwe iPod uit zou brengen? Na aanhoudende geruchten heeft Apple in de lente de iPod touch 2019 uitgebracht. Qua design is het model identiek aan de vorige 6e generatie iPod touch, maar aan de binnenkant zijn er wat wijzigingen aangebracht. Er zit nu een snelle A10-chip in en hij is verkrijgbaar met 32, 128 en 256GB opslagruimte. Qua kleuren zijn de mogelijkheden nog hetzelfde gebleven, want er zijn maar liefst zes opties.

#7 Nieuwe MacBooks
Apple heeft dit jaar al meerdere nieuwe MacBooks uitgebracht. Het zijn geen enorm grote updates geweest, maar de desalniettemin zitten er aardige verbeteringen in. In mei verscheen er een nieuwe 8-core MacBook Pro. Ook de duurdere 13-inch MacBook Pro kreeg een kleine spec-bumb, waardoor hij weer iets sneller is dan voorheen. Meer over de exacte verbeteringen en prijzen lees je in ons aparte artikel over de aankondiging.

Ook de goedkopere MacBooks kregen een update. In juli 2019 kondigde Apple de nieuwe MacBook Air 2019 met True Tone aan. Het scherm is dankzij True Tone een stukje beter dan van het 2018-model. Ook is de prijs met €100 omlaag gegaan, maar daarentegen zit er wel een iets tragere SSD in. De instap MacBook Pro 2019 kreeg ook een vernieuwing. Het voorheen Touch Bar-loze model heeft nu wél een Touch Bar en een aantal andere verbeteringen. Deze MacBook Pro is ideaal voor studenten. Weet je niet of je de MacBook Air of MacBook Pro moet kiezen? We hebben de MacBook Air en MacBook Pro verschillen voor je op een rij gezet.

Apple is helaas gestopt met de 12-inch MacBook (evenals de oude niet-Retina MacBook Air), dus daar hoef je geen updates meer voor te verwachten.

#8 Drie 2019 iPhones
Apple kondigde tijdens het september 2019-event de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max aan. Het zijn de opvolgers van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. De belangrijkste verbeteringen zitten in de camera, want er is een nieuwe ultragroothoeklens. Daarmee kan je wijdere foto’s maken. Ook is er een nachtmodus. Het design is vernieuwd en er zijn nieuwe kleuren. Meer over deze toestellen lees je in onze pagina’s.

Als je nog steeds zit te wachten op een iPhone SE 2, dan moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel er nog steeds een groep is die smacht naar een kleiner toestel, denken we niet dat Apple dit formaat nog terugbrengt. Apple heeft de iPhone SE niet voor niets uit het assortiment gehaald. Apple werkt mogelijk wel aan een vernieuwde iPhone 8 met betere specs voor 2020.

#9 Apple Watch Series 5
Tijdens ditzelfde event is de Apple Watch Series 5 aangekondigd. Dit nieuwe horloge lijkt heel erg op doe Series 4, maar heeft een nieuw always-on scherm. Het scherm staat altijd aan, ook als je niet op het horloge kijkt. Je kan daardoor makkelijker de tijd aflezen, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Ook zit er een kompas in en heeft dit model 32GB opslag in plats van 16GB.

#10 iPad 7
Hoewel we al meerdere nieuwe iPads dit jaar gehad hebben, is er in september nóg een nieuw model uitgebracht. Het is de iPad 2019, als opvolger van de iPad 2018. Het nieuwe model heeft een iets groter 10,2-inch scherm en er zit een Smart Connector op.

Aankomende Apple-producten in 2019
Voor de rest van 2019 is er nog genoeg om naar uit te kijken. Apple zou bijvoorbeeld nog werken aan een nieuwe iPod touch, komt nog met de nieuwe Mac Pro en we kijken natuurlijk uit naar de 2019 iPhones.

#11 iPad Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: oktober 2019

Welke kant gaat Apple op met de iPad Pro? In 2018 ging het design flink op de schop. Voor de iPad Pro 2019 verwachten we meer verbeteringen voor professionele gebruikers. In iOS 13 zitten meer nieuwe softwarefuncties waarmee de iPad Pro veelzijdiger en makkelijker in het gebruik is. Een nieuwere iPad Pro kan daar volop gebruik van maken. Meestal vernieuwt Apple de iPad Pro één keer per jaar of één keer per anderhalf jaar, dus als we dit doortrekken betekent dit dat we deze nieuwe iPads in de tweede helft van 2019 kunnen verwachten. Geruchten wijzen op een nieuwe camera, vergelijkbaar met de iPhone 11 Pro.

#12 MacBook Pro 16-inch
Kans: 75%
Mogelijke timing: oktober kwartaal 2019

“Wat, nóg een nieuwe MacBook Pro?” We horen het je denken, maar het lijkt er toch echt op. Betrouwbare bronnen beweren dat Apple werkt aan een nieuwe 16-inch MacBook Pro 2019. Het zou het eerste model zijn met een nieuw schaartoetsenbord, dat een einde moet maken aan de vele klachten over de betrouwbaarheid van de huidige toetsenborden. Deze zou Apple dan later in het jaar aankondigen, vermoedelijk ergens in het vierde kwartaal. De behuizing zou ongeveer gelijk zijn met die van het 15-inch model, dus we verwachten op zijn minst dunnere schermranden. Meer over dit model lees je in onze verwachtingen van de MacBook Pro 16-inch.

#13 Mac Pro
Kans: 95%
Mogelijke timing: vierde kwartaal 2019

Zoals we eerder al voorspelden, heeft Apple tijdens de WWDC 2019 de nieuwe Mac Pro 2019 aangekondigd. Deze heeft een geheel nieuw ontwerp met een kaasrasp-achtig design en is een stuk groter dan de vorige Mac Pro uit 2013. De nieuwe Mac Pro is modulair, zodat je onderdelen zelf makkelijk kan vervangen. Daar betaal je wel de hoofdprijs voor, want hij heeft een vanafprijs van $6000. Hij is dan ook vooral bedoeld voor de echte professionals. Apple heeft laten weten dat dit model in het najaar verschijnt. Als wij ons geld erop zouden moeten inzetten, denken we dat hij in het vierde kwartaal komt.

#14 Apple Pro Display XDR
Kans: 95%
Mogelijke timing: vierde kwartaal 2019

Met alleen een Mac Pro ben je nog nergens, want daar hoort ook eens scherm bij. Apple heeft tegelijkertijd het Apple Pro Display XDR aangekondigd. Het scherm past qua design mooi bij de Mac Pro en heeft een 32-inch scherm met 6K-resolutie. Er zit één Thunderbolt 3-poort bij en drie normale USB-C-poorten voor al je accessoires. Je moet voor dit scherm wel flink in de buidel tasten: het display zelf kost $5000 en dan moet je daar nog een voet van $1000 of een VESA Mount Adapter van $199 bij kopen.

Pro Stand voor Pro Display XDR

#15 Apple Tag
Kans: 50%
Mogelijke timing: oktober 2019

Er zijn inmiddels al heel veel aanwijzingen gevonden voor de Apple Tag, een tracker waarmee je zoekgeraakte spullen terug kan vinden. De 2019 iPhones hebben een U1-chip aan boord, een Ultra-Wideband chip waarmee je heel nauwkeurig de locatie kan bepalen. De Apple Tracker zou dan onderdeel uitmaken van de Zoek Mijn-app en een rechtstreekse concurrent zijn van de Tile. Door gebruik te maken van de verbinding met andere iPhone-bezitters, kun je zelfs voorwerpen opzoeken als je buiten het bereik bent. Apple gebruikt dit nu ook al om je iPhone makkelijker terug te vinden.

Apple Tag

De aanwijzingen zijn zo sterk, dat we denken dat Apple vrij ver in het ontwikkelstadium is en de tag misschien wel al in oktober aankondigt. Of deze dan ook meteen in de schappen ligt, is nog maar de vraag.

#16 Apple TV 5
Kans: 50%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

In het najaar start Apple met TV Plus, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2019 een nieuw model uit gaat brengen. Er is één gerucht geweest over de Apple TV 5. De nieuwe Apple TV 2019 zou een snellere A12-chip krijgen, als upgrade van de A10X-chip. Of Apple dit model in de markt gaat zetten als een compleet nieuw model of dat het gaat om slechts een verbeterde versie van de Apple TV 4K, is niet bekend. Wij gokken op dat laatste. Een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

#17 AirPods 3
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

Volgens Bloomberg werkt Apple aan duurdere AirPods. Het gaat dan waarschijnlijk om de AirPods 3, die noise-cancellation hebben en beter tegen water kunnen. We denken niet dat Apple de nieuwe AirPods nog dit jaar uitbrengt, omdat ze dit jaar al de AirPods 2 uitgebracht hebben. Wij gokken daarom op een release in het voorjaar van 2020.

#18 Apple-koptelefoon
Kans: 25%
Mogelijke timing: onduidelijk

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide koptelefoon te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Wij zijn benieuwd of Apple deze koptelefoon onder hun eigen merk uitbrengt of dat het een Beats koptelefoon wordt. De laatste geruchten voorspellen dat de Apple-koptelefoon in de tweede helft van 2019 uitkomt, maar in de tussentijd hebben we er nog maar weinig over gehoord. Het zou ons niets verbazen als hij doorgeschoven is naar 2020.

Concept Apple koptelefoon door Curved

#19 HomePod
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

De HomePod sluit dit jaar ons lijstje af. Daarbij vragen we ons twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af of de HomePod nog dit jaar Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een HomePod 2 klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Er gaan wel geruchten over een nieuwe kleinere HomePod, hoewel het de vraag is of deze nog dit jaar uit komt. Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 26 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na alle nieuwe releases.
  • 2019 - 26 juli: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
  • 2019 - 08 april: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd na verschijning eerste producten.
  • 2019 - 26 februari: Artikel helemaal bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste producten en geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2019, 18:38
Categorie Apple
Onderwerpen 2019 iPhone, airpods, ipad mini 5, mac pro, macbook pro
Devices AirPods, Apple Watch Series 5, iPad mini 5, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 2019, Mac Pro, MacBook Air, MacBook Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.