Nieuwe Apple-producten: iPhone, MacBook en Apple Watch.

Deze Apple-producten verwachten we in 2019

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Welke Apple-producten verwachten we in 2019? Moet je wachten met je aankoop of kun je beter nu al kiezen? In dit artikel blikken we vooruit en voorspellen we wanneer Apple welke producten uit gaat brengen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe Apple-producten: iPhone, MacBook en Apple Watch.

Apple-producten in 2019

In ons artikel met verwachtingen van Apple in 2019 keken we al uitgebreid vooruit op de komende twaalf maanden. Daarin vind je naast een aantal nieuwe producten ook onze kijk op de verschillende diensten die Apple dit jaar uit gaat brengen. Maar wat als je nu een nieuwe iPad wil kopen? Kun je beter wachten? En hoe zit het met de Apple Watch en de 2019 iPhones? We blikken vooruit op alle Apple-producten van 2019. De producten in dit artikel staan op volgorde van verwachte verschijningsdatum.


#1 iPad 2019
Kans: 50%
Mogelijke timing: maart (tijdens maart-event)

Apple begint het jaar waarschijnlijk met een nieuwe iPad 2019. Vorig jaar introduceerde Apple de iPad 2018 tijdens een onderwijsevent in maart. Een jaar eerder verscheen de iPad 2017 en het zou ons niets verbazen als Apple die traditie voortzet. Er zijn tot op heden echter weinig geruchten geweest omtrent een nieuwe goedkopere iPad. De enige aanwijzingen die we hebben zijn afkomstig van bronnen bij de productieketen. Die stellen dat Apple met een nieuwe 10-inch iPad komt, om de tabletverkopen verder een boost te geven.

#2 iPad mini 5
Kans: 75%
Mogelijke timing: maart (tijdens maart-event)

De geruchten over een iPad mini 5 spelen al langer. Na ruim drie jaar zou Apple de kleinste iPad van een update willen voorzien. De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelde de komst al in oktober en zegt dat Apple voor de iPad mini een verbeterde processor voor ogen heeft. De iPad mini zou hetzelfde schermformaat krijgen als de huidige iPad mini 4. Het design lijkt waarschijnlijk veel op het huidige model. Of de iPad mini 2019 gaat werken met de nieuwe Apple Pencil 2 weten we nog niet. Die kans is echter wel aanwezig.

#3 12-inch MacBook en MacBook Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede kwartaal 2019 (tijdens WWDC)

Apple heeft in 2018 nagenoeg elke MacBook van een update voorzien, op de 12-inch MacBook na. De toekomst van dit model is nog steeds onzeker sinds de introductie van de MacBook Air 2018. Houdt Apple deze kleinste MacBook nog in leven of is het nu over en uit? Bronnen beweerden in oktober al dat Apple werkt aan een opvolger van de 12-inch MacBook, dus mogelijk zien we hier in 2019 het resultaat van. Als deze er inderdaad komt, verwachten we hem in het tweede kwartaal, mogelijk tijdens de WWDC 2019.

MacBook Pro 2018 met scherm.

Datzelfde geldt ook voor de MacBook Pro. Apple vernieuwde de MacBook Pro afgelopen juli, maar over het algemeen brengt Apple elk jaar een update uit. Welke verbeteringen dit jaar gaat brengen weten we nog niet, maar verbeterde prestaties lijkt ons een vrij veilige gok.

Een nieuwe MacBook Air hoeven we nog niet te verwachten, aangezien de MacBook Air 2018 net in oktober 2018 is verschenen.

#4 Nieuwe iMac en iMac Pro
Kans: 90%
Mogelijke timing: tweede kwartaal 2019 (tijdens WWDC)

Als er één categorie Macs toe is aan vernieuwing , dan is het de iMac wel. De laatste update stamt alweer uit juni 2017, dus dat betekent dat dit model dit jaar zijn tweejarig jubileum viert. We verwachten daarom dat Apple in het tweede kwartaal met de nieuwste modellen komt, mogelijk tijdens de WWDC 2019. Het is wat ons betreft hoog tijd dat Apple het design op de schop gooit. Al sinds 2012 heeft de iMac hetzelfde design met de bredere schermrand. Met de dikte van het scherm zelf is niets mis, maar de randen rondom het scherm mogen nu écht wel met de helft kleiner.

iMac 2017

Mocht Apple inderdaad een nieuw model uitbrengen met een verbeterd design, dan geldt deze vernieuwing waarschijnlijk ook voor de iMac Pro. Ook die werd in 2017 aangekondigd en ligt nu ruim een jaar in de schappen. Een vernieuwde iMac Pro met betere specs ligt daardoor wel in de lijn der verwachting.

#5 Mac Pro
Kans: 95%
Mogelijke timing: juni 2019 (tijdens WWDC)

De huidige Mac Pro is alweer ruim vijf jaar oud. Het is daarom tijd voor een nieuwe, zo schreven we in december 2018. Het lijkt erop dat het in 2019 ook echt gaat gebeuren, want Apple liet al vorig jaar april weten dat de nieuwe Mac Pro in 2019 verschijnt. Deze nieuwe Mac Pro wordt waarschijnlijk geheel modulair, zodat je hem makkelijker kan uitbreiden. Daarmee wordt een voornaam kritiekpunt van het nu verkrijgbare model gepareerd. De huidige Mac Pro werd tijdens de WWDC in 2013 aangekondigd en aangezien de doelgroep vooral ontwikkelaars en professionals is, lijkt de WWDC 2019 ook het perfecte moment.

#6 Drie nieuwe iPhones
Kans: 100%
Mogelijke timing: september 2019 (tijdens september-event)

Als er één product is waar we zeker van zijn, dan is het dat er elk jaar weer nieuwe iPhones aangekondigd worden. De drie 2019 iPhones krijgen vermoedelijk dezelfde schermformaten als dit jaar, dus 5,8-, 6,1- en 6,5-inch. Het design zal erg op de huidige 2018 iPhones lijken, dus de verbeteringen verwachten we vooral aan de binnenkant. Ook zal Apple softwarematig nog meer onderscheid willen maken met de iPhones van 2019.

We denken dat in ieder geval één van de iPhone 2019-modellen drie cameralenzen heeft in plaats van twee, zodat je nog mooiere foto’s kan maken. En verdwijnt dit jaar de Lightning-aansluiting? In 2018 stapte Apple bij de iPad Pro over op USB-C, maar dat is voornamelijk vanwege de vele (professionele) toepassingen zoals het aansluiten van een camera of een extern scherm. Op de iPhone heb je dat waarschijnlijk minder nodig, dus wij denken dat Apple nog even vasthoudt aan de Lightning-aansluiting. Je huidige accessoires kun je waarschijnlijk nog zonder adapter gebruiken.

Als je nog steeds zit te wachten op een iPhone SE 2, dan moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel er nog steeds een groep is die smacht naar een kleiner toestel, denken we niet dat Apple dit formaat nog terugbrengt. Apple heeft de iPhone SE niet voor niets uit het assortiment gehaald. Als ze de kleinere iPhone in stand hadden willen houden, was dit model waarschijnlijk nog gewoon verkrijgbaar geweest.

#7 Apple Watch Series 5
Kans: 100%
Mogelijke timing: september 2019 (tijdens september-event)

De Apple Watch Series 4 maakte afgelopen najaar veel indruk. De Apple Watch wordt een steeds groter succes en het nieuwe design met groter schermoppervlak spreekt veel mensen aan. Apple gaat ongetwijfeld in 2019 weer een nieuw model uitbrengen, al weten we nog maar weinig van de Apple Watch Series 5. Apple zal traditiegetrouw het horloge in september 2019 uitbrengen, zoals ze de afgelopen drie jaar ook al gedaan hebben. De verwachting is dat Apple wederom meer in gaat zetten op gezondheid. Wellicht dat Apple (eindelijk) meer gaat doen met slaapmetingen. Het zou ook kunnen dat de Apple Watch overstapt naar een nieuwe schermtechnologie, genaamd microLED. Wie weet kan de smartwatch daardoor ook een fractie dunner gefabriceerd worden.

#8 iPad Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

Welke kant gaat Apple op met de iPad Pro? In 2018 ging het design flink op de schop. In 2019 verwachten we meer verbeteringen voor professionele gebruikers. In iOS 13 verwachten we meer nieuwe softwarefuncties waarmee de iPad Pro veelzijdiger en makkelijker in het gebruik is. Een nieuwere iPad Pro kan daar volop gebruik van maken. Meestal vernieuwt Apple de iPad Pro één keer per jaar of één keer per anderhalf jaar, dus als we dit doortrekken betekent dit dat we deze nieuwe iPads in de tweede helft van 2019 kunnen verwachten.

#9 Apple TV 5
Kans: 50%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

In het voorjaar start naar verwachting Apple’s eigen tv-dienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2019 een nieuw model uit gaat brengen. Er zijn nog geen geruchten over een Apple TV 5 geweest en over nieuwe functies weten we ook nog weinig. De huidige Apple TV 4K heeft eigenlijk alles al om de videocontent in hoge kwaliteit te tonen, waaronder HDR en Dolby Atmos. Misschien dat een snellere chip er nog een stapje bovenop kan doen, maar een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

#10 AirPods 2
Kans: 90%
Mogelijke timing: onduidelijk

Dat de AirPods 2 eraan komen, lijkt geen geheim meer. Een draadloze oplaadcase als vervanging voor de huidige oplaadbare die geladen wordt via de Lightning-connector is al een tijdje geleden aangekondigd en het lijkt vanzelfsprekend dat Apple daarbij ook meteen een nieuw setje AirPods levert. Volgens geruchten krijgt dit model een betere chip, waardoor je Hé Siri kan gebruiken. Ook verbeterde waterbestendigheid staat op het lijstje en er is zelfs al gesproken over noise-cancellation (geluidsonderdrukking). De oorspronkelijke planning voor nieuwe AirPods zou zijn dat er in 2018 alleen een verbeterde versie uit zou komen van de AirPods, met in 2019 een grotere update. Dat is nu mogelijk opgeschoven of gecombineerd in één grotere product refresh.

AirPods oplaadcase met lampje aan de voorkant voor AirPower.

De mogelijke release blijft op dit moment nog een groot mysterie. Apple kan in principe op ieder moment de verbeterde AirPods in de schappen leggen, maar wacht waarschijnlijk op de beschikbaarheid van de AirPower. Hoeveel tijd Apple daar nog voor nodig heeft, weten we helaas niet (maar daarover hieronder meer).

#11 AirPower
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

De AirPower is nog steeds een geval apart. Het in 2017 aangekondigde product ligt anno januari 2019 nog steeds niet in de schappen en Apple zwijgt er in alle toonaarden over. De enige verwijzing naar de AirPower vinden we op de website van de AirPods, maar zelfs daar wordt het accessoire niet bij naam genoemd. Was het project te ambitieus? Komt er helemaal geen AirPower meer of ligt hij straks ineens in de winkels? Er is niemand die het weet, dus is het ook lastig om te voorspellen of en wanneer we dit product gaan zien. Mocht je inmiddels niet meer willen wachten, dan kan je terecht bij de talloze draadloze opladers voor de iPhone. Ze werken misschien niet zoals Apple met de AirPower beloofde, maar er zijn legio alternatieven die meer dan prima functioneren en – als we de prijs van de AirPower moeten inschatten – ook goedkoper zijn.

#12 Apple-koptelefoon
Kans: 75%
Mogelijke timing: onduidelijk

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide koptelefoon te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Wij zijn benieuwd of Apple deze koptelefoon onder hun eigen merk uitbrengt of dat het een Beats koptelefoon wordt.

Concept Apple koptelefoon door Curved

#13 HomePod
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

De HomePod sluit dit jaar ons lijstje af. Daarbij vragen we ons twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af of de HomePod nog in het eerste half jaar Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een HomePod 2 klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten. Mocht Apple een HomePod 2 aankondigen, dan is dat misschien wel tegelijkertijd met de nieuwe AirPods en hun eigen koptelefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2019, 14:24
Categorie Apple
Onderwerpen 2019 iPhone, airpods, imac, ipad mini 5, mac pro
Devices AirPods, Apple Watch Series 5, iPad mini 5, iPhone 2019, Mac Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.