Nieuwe Apple-producten: iPhone, MacBook en Apple Watch.

Deze Apple-producten verwachten we nog in 2019

Welke Apple-producten verwachten we in 2019? Moet je wachten met je aankoop of kun je beter nu al kiezen? In dit artikel blikken we vooruit en voorspellen we wanneer Apple welke producten uit gaat brengen.

Apple-producten in 2019

In ons artikel met verwachtingen van Apple in 2019 keken we al uitgebreid vooruit op de komende twaalf maanden. Daarin vind je naast een aantal nieuwe producten ook onze kijk op de verschillende diensten die Apple dit jaar uit gaat brengen. Maar wat als je nu een nieuwe Apple Watch wil kopen? Kun je beter wachten? En hoe zit het met de 2019 iPhones? We blikken vooruit op alle Apple-producten van 2019. De producten in dit artikel staan op volgorde van verwachte verschijningsdatum.

Reeds verschenen:

Verder in 2019:


Reeds verschenen Apple-producten in 2019
Het eerste kwartaal ligt achter ons en Apple heeft al een hele rits aan producten uitgebracht. Dit kwartaal bracht ook het definitieve antwoord op de AirPower. Apple’s AirPower werd namelijk geannuleerd, waardoor we hier niet meer naar uit hoeven te kijken.

#1 iPad 2019
Apple trapte het jaar af met de introductie van twee nieuwe iPads. De iPad Air 2019 is de opvolger van de 10,5-inch iPad Pro die Apple nog in het assortiment had. Dit model is vooral interessant voor mensen die iets meer willen dan de 9,7-inch iPad 2018, maar die een iPad Pro iets teveel van het goede vinden. De iPad Air 2019 heeft een 10,5-inch scherm met True Tone en werkt ook met de eerste generatie Apple Pencil én het Smart Keyboard. Met de A12-chip is hij net zo snel als de nieuwste iPhones.

#2 iPad mini 5
De iPad mini 2019, ook wel de iPad mini 5, lijkt qua functies en mogelijkheden heel erg op de iPad Air 2019, maar dan in een kleiner formaat. Je vindt er dan ook dezelfde chips en er is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het formaat, zowel qua scherm als behuizing, is ten opzichte van voorgaande jaren ongewijzigd gebleven. Met de iPad mini 2019 kan Apple weer jaren vooruit.

#3 Nieuwe iMac
Apple koos voor de iMac 2019 niet voor een grote vernieuwing met bijvoorbeeld een nieuw design. Apple heeft de iMac alleen een specbump gegeven. In de 21,5-inch versie zit nu een quad-core of 6-core processor van de 8e generatie, die zorgt voor 60% betere prestaties. In de 27-inch versie kan je kiezen voor een 8-core processor van de 9e generatie. Je hebt ook voor het eerst de keuze voor Pro Vega-graphics, wat zorgt voor 80% betere grafische prestaties. De iMac Pro kreeg ook stilletjes een specbump, want deze is nu uit te breiden naar 256GB RAM. De schermen, aansluitingen en veel andere functies van de iMac-lijn zijn hetzelfde gebleven. Een grotere update hoeven we daarom dit jaar niet meer te verwachten.

#4 AirPods 2
De AirPods 2 brengen een aantal welkome verbeteringen naar de draadloze oordopjes. De nieuwe H1-chip zorgt ervoor dat het wisselen tussen apparaten nog sneller gaat en verlengd de batterijduur bij spraak. Ook is er nu Hé Siri mogelijk en is er eindelijk de optionele draadloze oplaadcase. In onze review van de AirPods 2 lees je onze bevindingen met Apple’s nieuwste oordopjes.

#5 Powerbeats Pro
Officieel zijn de Powerbeats Pro niet van Apple zelf, want deze oordopjes verschijnen onder het Apple-merk Beats. Toch zijn er veel overeenkomsten met de AirPods 2. Zo zit er dezelfde H1-chip in en kun je Hé Siri gebruiken. De Powerbeats Pro hebben elk hun eigen fysieke knoppen voor het volume en dankzij de oorhaakjes worden ze ook wel de AirPods voor sporters genoemd. De Powerbeats Pro zijn al aangekondigd en liggen vanaf mei in de winkels. Check ook ons artikel met de verschillen tussen de AirPods 2 en Powerbeats Pro.

Aankomende Apple-producten in 2019
Voor de rest van 2019 is er nog genoeg om naar uit te kijken. Apple zou bijvoorbeeld nog werken aan een nieuwe iPod touch, komt nog met de nieuwe Mac Pro en we kijken natuurlijk uit naar de 2019 iPhones.

#1 iPod touch 7e generatie
Kans: 85%
Mogelijke timing: lente

Wie had ooit gedacht dat we nog eens uit konden kijken naar een nieuwe iPod? Geloof het of niet, want de geruchten rondom een nieuwe iPod touch worden steeds realistischer. De huidige iPod touch werd in 2015 voor het laatst geüpdatet. Een nieuw model is volgens de bronnen in ontwikkeling, al hoef je geen groot redesign te verwachten. Analisten denken dat Apple alleen de specificaties verbetert, zonder een echt nieuw design. Met de nieuwe specificaties kan dit model weer een paar jaar mee. Toch hebben we wel wat ideeën hoe Apple de iPod touch kan vernieuwen.

#2 12-inch MacBook en MacBook Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede kwartaal 2019 (tijdens WWDC)

Apple heeft in 2018 nagenoeg elke MacBook van een update voorzien, op de 12-inch MacBook na. De toekomst van dit model is nog steeds onzeker sinds de introductie van de MacBook Air 2018. Houdt Apple deze kleinste MacBook nog in leven of is het nu over en uit? Bronnen beweerden in oktober al dat Apple werkt aan een opvolger van de 12-inch MacBook, dus mogelijk zien we hier in 2019 het resultaat van. Als deze er inderdaad komt, verwachten we hem in het tweede kwartaal, mogelijk tijdens de WWDC 2019.

MacBook Pro 2018 met scherm.

Datzelfde geldt ook voor de MacBook Pro. Apple vernieuwde de MacBook Pro afgelopen juli, maar over het algemeen brengt Apple elk jaar een update uit. Voor dit jaar gaan er geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe 16-inch MacBook Pro 2019. Deze zou Apple dan later in het jaar aankondigen, misschien al tijdens de WWDC.

Een nieuwe MacBook Air hoeven we nog niet te verwachten, aangezien de MacBook Air 2018 net in oktober 2018 is verschenen.

#3 Mac Pro
Kans: 95%
Mogelijke timing: juni 2019 (tijdens WWDC)

De huidige Mac Pro is alweer ruim vijf jaar oud. Het is daarom tijd voor een nieuwe, zo schreven we in december 2018. Het lijkt erop dat het in 2019 ook echt gaat gebeuren, want Apple liet al vorig jaar april weten dat de nieuwe Mac Pro in 2019 verschijnt. Deze nieuwe Mac Pro wordt waarschijnlijk geheel modulair, zodat je hem makkelijker kan uitbreiden. Daarmee wordt een voornaam kritiekpunt van het nu verkrijgbare model gepareerd. De huidige Mac Pro werd tijdens de WWDC in 2013 aangekondigd en aangezien de doelgroep vooral ontwikkelaars en professionals is, lijkt de WWDC 2019 ook het perfecte moment.

#4 Apple 6K Display
Kans: 95%
Mogelijke timing: juni 2019 (tijdens WWDC)

Met alleen een Mac Pro ben je nog nergens, want daar hoort ook eens scherm bij. Apple heeft tussen neus en lippen door al laten weten dat ze werken aan een nieuw high-end display, nadat ze eerder bekendmaakten te stoppen met de Thunderbolt-schermen. Het nieuwe scherm verschijnt waarschijnlijk tegelijk met de Mac Pro en de eerste geruchten verklappen meteen al een aantal specificaties. Het zou gaan om een zogenaamd 6k3k-display van 31,6-inch. Apple gebruikt mogelijk een ‘Mini LED-achtig backlight design’, waardoor de beeldkwaliteit een stuk beter is dan bij andere schermen. Dat het scherm in 2019 verschijnt is geen verrassing meer en een aankondiging tijdens de WWDC past daar goed bij.

#5 Drie nieuwe iPhones
Kans: 100%
Mogelijke timing: september 2019 (tijdens september-event)

Als er één product is waar we zeker van zijn, dan is het dat er elk jaar weer nieuwe iPhones aangekondigd worden. De drie 2019 iPhones krijgen vermoedelijk dezelfde schermformaten als dit jaar, dus 5,8-, 6,1- en 6,5-inch. Het design zal erg op de huidige 2018 iPhones lijken, dus de verbeteringen verwachten we vooral aan de binnenkant. Ook zal Apple softwarematig nog meer onderscheid willen maken met de iPhones van 2019.

We denken dat in ieder geval één van de iPhone 2019-modellen drie cameralenzen heeft in plaats van twee, zodat je nog mooiere foto’s kan maken. En verdwijnt dit jaar de Lightning-aansluiting? In 2018 stapte Apple bij de iPad Pro over op USB-C, maar dat is voornamelijk vanwege de vele (professionele) toepassingen zoals het aansluiten van een camera of een extern scherm. Op de iPhone heb je dat waarschijnlijk minder nodig, dus wij denken dat Apple nog even vasthoudt aan de Lightning-aansluiting. Je huidige accessoires kun je waarschijnlijk nog zonder adapter gebruiken.

Als je nog steeds zit te wachten op een iPhone SE 2, dan moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel er nog steeds een groep is die smacht naar een kleiner toestel, denken we niet dat Apple dit formaat nog terugbrengt. Apple heeft de iPhone SE niet voor niets uit het assortiment gehaald. Als ze de kleinere iPhone in stand hadden willen houden, was dit model waarschijnlijk nog gewoon verkrijgbaar geweest.

#6 Apple Watch Series 5
Kans: 100%
Mogelijke timing: september 2019 (tijdens september-event)

De Apple Watch Series 4 maakte afgelopen najaar veel indruk. De Apple Watch wordt een steeds groter succes en het nieuwe design met groter schermoppervlak spreekt veel mensen aan. Apple gaat ongetwijfeld in 2019 weer een nieuw model uitbrengen, al weten we nog maar weinig van de Apple Watch Series 5. Apple zal traditiegetrouw het horloge in september 2019 uitbrengen, zoals ze de afgelopen drie jaar ook al gedaan hebben. De verwachting is dat Apple wederom meer in gaat zetten op gezondheid. Wellicht dat Apple (eindelijk) meer gaat doen met slaapmetingen. Het zou ook kunnen dat de Apple Watch overstapt naar een nieuwe schermtechnologie, genaamd microLED. Wie weet kan de smartwatch daardoor ook een fractie dunner gefabriceerd worden.

#7 iPad Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

Welke kant gaat Apple op met de iPad Pro? In 2018 ging het design flink op de schop. In 2019 verwachten we meer verbeteringen voor professionele gebruikers. In iOS 13 verwachten we meer nieuwe softwarefuncties waarmee de iPad Pro veelzijdiger en makkelijker in het gebruik is. Een nieuwere iPad Pro kan daar volop gebruik van maken. Meestal vernieuwt Apple de iPad Pro één keer per jaar of één keer per anderhalf jaar, dus als we dit doortrekken betekent dit dat we deze nieuwe iPads in de tweede helft van 2019 kunnen verwachten.

#8 Apple TV 5
Kans: 50%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

In het najaar start Apple met TV Plus, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2019 een nieuw model uit gaat brengen. Er zijn nog geen geruchten over een Apple TV 5 geweest en over nieuwe functies weten we ook nog weinig. De huidige Apple TV 4K heeft eigenlijk alles al om de videocontent in hoge kwaliteit te tonen, waaronder HDR en Dolby Atmos. Misschien dat een snellere chip er nog een stapje bovenop kan doen, maar een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

#9 Apple-koptelefoon
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide koptelefoon te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Wij zijn benieuwd of Apple deze koptelefoon onder hun eigen merk uitbrengt of dat het een Beats koptelefoon wordt. De laatste geruchten voorspellen dat de Apple-koptelefoon in de tweede helft van 2019 uitkomt.

Concept Apple koptelefoon door Curved

#10 HomePod
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

De HomePod sluit dit jaar ons lijstje af. Daarbij vragen we ons twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af of de HomePod nog in het eerste half jaar Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een HomePod 2 klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 08 april: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd na verschijning eerste producten.
  • 2019 - 26 februari: Artikel helemaal bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste producten en geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2019, 11:40
Categorie Apple
Onderwerpen 2019 iPhone, airpods, imac, ipad mini 5, mac pro
Devices AirPods, Apple Watch Series 5, iPad mini 5, iPhone 2019, Mac Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.