iPhone 11 Pro kleuren

Dit is de iPhone 11 Pro: de smartphone voor professionals

De iPhone 11 Pro is het toptoestel van 2019. Dit toestel heeft een 5,8-inch scherm en is daardoor redelijk compact. Er zit een drievoudige camera in en diverse andere verbeteringen. Lees hier alles over de iPhone 11 Pro, dé smartphone voor professionals!

iPhone 11 Pro review Refurbished

iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro is één van de 2019 iPhones die Apple heeft uitgebracht. Van binnen zijn deze toestellen helemaal vernieuwd. Er zit een A13 Bionic-chip in, een vernieuwd camerasysteem en de langste batterijduur ooit. Wil je een prima toestel, maar liever geen supergroot scherm? Dan past de iPhone 11 Pro wellicht bij jou. De iPhone 11 Pro is inmiddels opgevolgd door de iPhone 12 Pro en de iPhone 13 Pro en is niet meer in het assortiment verkrijgbaar.

Je kon deze iPhone op twee manieren aanschaffen:

iPhone 11 Pro waterbestendigiPhone 11 Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 11 Pro:

 • 5,8-inch scherm als opvolger van de iPhone XS
 • Ook verkrijgbaar met groter 6,5-inch scherm, genaamd iPhone 11 Pro Max
 • Drievoudige camera aan de achterkant
 • Aangepast design met matte achterkant
 • Verkrijgbaar in 4 kleuren: donkergroen (nieuw!), spacegrijs, zilver en goud
 • Verkrijgbaar vanaf €1159 voor 64GB opslag
 • Snelle 18 Watt adapter meegeleverd
 • Aangekondigd op 10 september 2019
 • Verkrijgbaar sinds 20 september 2019

iPhone 11 Pro groen

iPhone 11 Pro prijs en verkrijgbaarheid

De adviesprijs van de iPhone 11 Pro lag op €1159,-, op het moment dat dit toestel nog verkrijgbaar was bij Apple. Inmiddels zijn de prijzen wel gezakt naar rond de €850.

Dit waren de prijzen van de 2019 iPhones:

Wil je weten waarom Amerikaanse prijzen altijd lager lijken dan die in Europa? Hierover hebben we een apart artikel.

iPhone 11 Pro aankondiging

Apple kondigde de iPhone 11 Pro op 10 september 2019 aan, tijdens het september-evenement in Cupertino.

Zo zag dan de line-up van de 2019 iPhones eruit:

De iPhone 11 Pro maakt deel uit van de nieuwe ‘Pro’-serie van Apple. Er zit een nieuw Super Retina XDR-scherm in dat helderder is dan ooit. Het nieuwe camerasysteem met drie lenzen bestaat uit een Ultra Wide-, Wide- en Telephoto-camera. Daarmee kun je betere foto’s maken bij slechte lichtomstandigheden en ook de kwaliteit van video’s gaat erop vooruit, vooral bij actievideo’s.

iPhone 11 Pro QuickTake

iPhone 11 Pro design

De iPhone 11 Pro houdt grotendeels hetzelfde uiterlijk als de iPhone XS, dus met een vrijwel randloos scherm en een notch bovenin het scherm. De verbeteringen bevinden zich vooral aan de binnenkant. Toch is het nieuwe model meteen te herkennen aan de achterkant. Daar vind je namelijk een vierkante camerabult met drie lenzen.

iPhone 11 Pro kleuren

De iPhone 11 Pro heeft een nieuwe, matte afwerking aan de achterkant en een gepolijste stalen band rondom. Ze zijn bovendien steviger en voorzien van het sterkste glas dat Apple ooit in een smartphone gebruikt heeft. Qua waterbestendigheid geldt een rating van IP68. Dit houdt in dat je ze 30 minuten tot een diepte van 4 meter kunt onderdompelen.

iPhone 11 Pro serie

De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar in deze vier kleuren:

 • midnight green (nieuw)
 • spacegrijs
 • zilver
 • goud

Er zit een Lightning-connector aan de onderkant. Apple is dus niet overgestapt op USB-C. Maar er is wel een andere verandering: Apple gaat bij de 11 Pro een 18 Watt snellader meeleveren, voorzien van een USB-C-naar-Lightning-kabel.

iPhone 11 Pro kleuren

iPhone 11 Pro scherm

De iPhone 11 Pro is voorzien van een nieuw Super Retina XDR display en een speciaal voor Apple ontworpen OLED-scherm. Deze ondersteunt HDR-weergave voor films en andere HD-video’s met een helderheid van maximaal 1.200 nits. Het scherm biedt ook brede kleurweergave en True Tone, voor een natuurlijke weergave. De contrastverhouding is 2 miljoen-tot-1. Dit levert diep zwarte tonen op. Apple heeft het scherm bovendien energiezuiniger gemaakt.

3D Touch is zoals verwacht niet aanwezig, maar er zit wel Haptic Touch op, een techniek die bij de iPhone XR voor het eerst werd geïntroduceerd.

Apple iPhone 11 Pro scherm

Snellere A13-chip in de iPhone 11 Pro

Apple brengt elk jaar een nieuwe versie van de A-serie chip uit dat is ook in 2019 het geval. De eerstvolgende versie is de A13 Bionic-chip. Deze biedt ondersteuning bieden voor de nieuwste Wi-Fi-versie, namelijk Wi-Fi 6. Connectiviteit met 5G zit er nog niet in. Apple komt pas in 2020 met de eerste 5G-iPhone, dus daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

iPhone 11 Pro achterkant

De A13 Bionic-chip heeft een 20 procent snellere CPU en GPU dan zijn voorganger, de A12. Er zijn nieuwe functies voor machine learning en een snellere Neural Engine toegevoegd, voor snellere analyse van foto’s en video’s. Met Machine Learning Accelerators kan de CPU meer dan 1 miljard bewerkingen per seconde uitvoeren.

Langere batterijduur in de iPhone 11 Pro

Al die processorkracht gaat niet ten koste van de batterijduur, want de iPhone 11 Pro heeft een vier uur langere batterijduur dan de iPhone XS. Bij de iPhone 11 Pro Max is dit zelfs vijf uur extra.

iPhone 11 Pro Ultra Wide

iPhone 11 Pro camera met nachtmodus

Tot nu toe hadden de topmodellen van Apple twee 12 megapixel camera’s aan de achterzijde. Daar voegen ze op dit model en de iPhone 11 Pro Max een derde camera toe. Met de derde camera kun je mooiere foto’s maken en ook meer beelden vastleggen. Ook zorgt een derde lens voor betere zoommogelijkheden.

Elk van de drie camera’s kan 4K-video opnemen met een breed dynamisch bereik en videostabiliatie. Je kunt zoomen met elk van de drie camera’s. Audio Zoom zorgt ervoor dat de audio van de video ook lijkt in te zoomen. Er zitten in iOS 13 nieuwe tools voor videobewerking, waarmee je je video’s meteen kunt inkorten of van een filter voorzien. Daarvoor heb je echter geen iPhone 11 Pro nodig, want die functies werken ook op eerdere modellen.

iPhone 11 Pro camerasysteem groen

Met de drie camera’s heb je een breder blikveld, zodat je mooiere landschaps- en architectuurfoto’s kunt maken. Zo legt de nieuwe Ultra Wide camera vier keer meer beeld vast. De Wide-camera biedt een nieuwe Night mode, zodat je bij Telephoto-camera heeft een groter ƒ/2.0 diafragma. Deze legt 40 procent meer licht vast, vergeleken met de iPhone XS. Smart HDR is verbeterd dankzij geavanceerde machine learning-functies, zodat onderwerpen sneller worden herkend. De True Tone-flitser is tot 30 procent helderder.

iPhone 11 Pro Nachtmodus

Een belangrijke vernieuwing is Deep Fusion. Dit maakt gebruik van geavanceerde machine learning om elke pixel van een foto te bewerken, zodat de textuur en details worden geoptimaliseerd. QuickTake is een functie waarbij je tijdens het maken van een foto snel een video kunt maken. Omgekeerd was al langer mogelijk.

Er zit ook een nieuwe TrueDepth-camera in van 12 megapixel, ook met een breder blikveld voor het maken van selfies. Vernieuwde Smart HDR zorgt ervoor dat je selfies er natuurlijker uit zien. En je kunt de frontcamera nu gebruiken voor 4K video’s van 60 fps of slow-motion-video’s van 120 fps.

Overige verbeteringen in de iPhone 11 Pro

Apple heeft nog een aantal andere hardware-verbeteringen doorgevoerd in de iPhone 11 Pro, zoals deze:

 • Een nieuwe U1-chip die met Ultra Wideband-technologie nog nauwkeuriger je locatie kunt bepalen.
 • AirDrop wordt nog makkelijker in gebruik vanaf 30 september, als iOS 13.1 verschijnt. Dan kan je toestel rekening houden met de richting waarin je wijst.
 • Face ID wordt 30 procent sneller en kan beter met verschillende hoeken en afstanden omgaan.
 • Een betere surround sound-ervaring dankzij ‘spatial audio’.
 • Dolby Atmos zorgt voor een betere audio-ervaring.
 • Ondersteuning voor Wi-Fi 6 en Gigabit-klasse LTE (4G) tot 1,6 Gbps.
 • Dual SIM met eSIM.

iPhone 11 Pro met iOS 13

De iPhone 11 Pro wordt standaard geleverd met iOS 13, de opvolger van de huidige iOS-versie. iOS 13 is aangekondigd tijdens de WWDC 2019. In iOS 13 zit onder andere een donkere modus, een geheel nieuwe versie van CarPlay, een nieuwe Herinneringen-app en nog veel meer. We hebben onze 11 favoriete iOS 13-functies voor je op een rij gezet.

Bekijk ook

Dit zijn de 11 beste iOS 13 functies

iOS 13 en iPadOS zitten bomvol nieuwe functies. Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 belangrijkste functies in iOS 13 en het compleet nieuwe iPadOS, zodat je snel op de hoogte bent.

De iPhone XR blijft in het assortiment. Daardoor ziet de line-up er voor dit najaar als volgt uit:

iPhone lineup