Apple TV 5 (2019)

Gerucht: ‘Apple komt met vernieuwde Apple TV met betere chip’

Speciaal voor Apple Arcade?
Apple komt deze maand mogelijk ook nog met een vernieuwde Apple TV 5. Er is een aantal kleine aanwijzingen dat er een nieuw model aan zit te komen met mogelijk een nieuwe chip.

Dankzij alle geruchten en aanwijzingen hebben we al een goed beeld wat we kunnen verwachten van het iPhone-event op 10 september. Toch steken er nu geruchten de kop op over een product waar we al een tijdje niets meer van vernomen hebben. Er komt mogelijk een nieuwe Apple TV, waarbij de grootste verbetering voor de ingebouwde chip is. Wat zijn daarvoor de aanwijzingen?

‘Vernieuwde Apple TV met betere chip in aantocht’

Apple gaat dit najaar twee nieuwe diensten introduceren, die vooral op de Apple TV tot hun recht komen: de videodienst Apple TV+ en de gamedienst Apple Arcade. Voor de videodienst biedt Apple met de Apple TV 4K nu al een goede basis: met 4K- en Dolby Atmos-ondersteuning kijk en luister je straks in de hoogste kwaliteit die voor de meeste tv’s beschikbaar is. Voor Apple Arcade ligt dat mogelijk iets anders. De huidige iPhones hebben een A12-chip aan boord, waar games flink van kunnen profiteren. De huidige Apple TV 4K heeft nog een A10X-chip en is daardoor minder krachtig.

Twitter-gebruiker @never_released meldt dan ook dat Apple komt met een vernieuwde Apple TV (met modelaanduiding Apple TV 11,1) met een nieuwe A12-chip. Hierdoor ligt hij qua kracht en snelheid gelijk met de huidige iPhones, zodat de zwaarste games ook geschikt zijn. Waar hij die informatie vandaan heeft is nog onduidelijk, dus neem het bericht ook met een korreltje zout. Wel is het alweer twee jaar geleden dat de Apple TV 4K uitgebracht werd. Tussen de Apple TV HD en het 4K-model zat ook twee jaar.

Een anonieme tipgever stelt tegenover 9to5Mac dat dit nieuwe model ook ondersteuning krijgt voor HDMI 2.1. Deze nieuwe versie brengt een aantal verbeteringen die van pas komen voor games, waardoor er minder kans is op beeldvertragingen. Dit komt door een technologie genaamd Auto Low-Latency Mode. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je dan wel een televisie en de juiste kabel hebben die diezelfde specificaties ondersteunt.

Of de Apple TV 5 ook al komende week aangekondigd wordt, is nog de vraag. Mogelijk bewaart Apple dit model voor een later moment, hoewel door de introductie van Apple Arcade de een aankondiging voor komende week niet ondenkbaar is.

Bekijk ook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.