iPhone ontgrendelen, welke methode is de beste?

Nieuwe U1-chip in de iPhone 11 zorgt voor exacte locatiebepaling

Apple heeft een nieuwe U1-chip in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) gestopt. Deze chip zorgt voor super nauwkeurige locatiebepaling, wat op dit moment handig is voor AirDrop. Wij vertellen wat de U1-chip precies inhoudt.

Apple repte geen woord over de zelfontworpen U1-chip tijdens de presentatie afgelopen dinsdagavond, maar vermeldt deze wel op de website. De chip kan nog veel gaan betekenen voor het bedrijf, vooral als Apple volgens de geruchten een eigen tracker of tag gaat uitbrengen. Wat is de U1-chip precies en wat biedt het in de toekomst? Je leest het hier!

Apple U1-chip zorgt voor nauwkeurige locatiebepaling

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn de allereerste apparaten die Apple van een U1-chip voorziet. Deze chip maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie. In gewone mensentaal houdt dat in dat je iPhone nu nauwkeuriger dan ooit je locatie kan bepalen, maar dat is niet alles. De iPhone 11 kan de relatieve afstand tussen zichzelf en een ander apparaat met een U1-chip bepalen. Op de website noemt Apple het “een gps, maar dan op huiskamerschaal”.

Een U1-chip maakt gebruik van draadloze signalen op korte afstand. Zodra twee signalen elkaar vinden is er een connectie. De sterkte van de connectie bepaalt wat de afstand is tussen de iPhone en de bron van het andere signaal. Een voordeel van deze Ultra Wideband-technologie is dat het door muren heen kan, wat bij veel andere soortgelijke technieken vaak een knelpunt is.

U1-chip Apple website uitleg

Maar waarvoor gebruik je de U1-chip dan? Dat is op dit moment beperkt tot AirDrop. Als je met jouw iPhone 11 of iPhone 11 Pro een bestand of website via AirDrop wil delen, dan hoef je nu alleen maar je iPhone te richten op de andere iPhone met U1-chip. De andere iPhone komt dan als eerste in de lijst naar boven, zodat je sneller de juiste persoon hebt gevonden. Dit is vooral handig in drukke openbare ruimtes waar veel mensen met AirDrop zijn.

Op dit moment is deze AirDrop-functie de enige functie waarvoor de U1-chip gebruikt wordt, maar wij denken dat dit pas het begin is. Het wordt pas echt nuttig met een Apple Tag, die waarschijnlijk op korte termijn wordt aangekondigd. Overigens is de verbeterde AirDrop-functie met richtingbepaling pas beschikbaar vanaf iOS 13.1. Apple zou hierin nog meer functies kunnen stoppen waarvoor je de U1-chip nodig hebt.

Bekijk ook

Deze functies in iOS 13.1 kun je nu gebruiken

Welke functies zitten in iOS 13.1? In dit artikel zetten we de belangrijkste iOS 13.1 functies op een rij. Wat zit er allemaal in deze nieuwste update? Ook zijn er nog functies waar we op moeten wachten.

Geen Apple Tag aangekondigd
Een afwezige tijdens het Apple-event deze week was de Apple Tag, een Bluetooth-accessoire dat je kan bevestigen aan al je spullen. Hierdoor kun je op je iPhone checken waar je spullen zich bevinden. Deze tracker moet nog worden aangekondigd, maar bevat waarschijnlijk eenzelfde U1-chip als in de iPhone 11.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/apple-tracker/

Door gebruik te maken van de U1-chip in de Apple Tag kan jouw iPhone een verloren sleutelbos exact lokaliseren. Gebruikers houden dan hun iPhone omhoog, waarna er door gebruik van augmented reality ballonnetjes omhoog vliegen op de locatie van de Apple Tag. Zo heb je je spullen binnen no-time gevonden.

Er zijn aanwijzingen dat het niet lang zal duren tot Apple een eigen tracker aankondigt. Wanneer ze dit doen, lees je er bij iCulture natuurlijk als eerste over!

Wil je meer weten over alle aankondigingen van het september-event? Lees dan ons handige overzicht met alle aankondigingen van het iPhone-event!

Bekijk ook

Samenvatting: Alle aankondigingen van Apple's iPhone 2019-event!

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Apple's iPhone 11-event van 10 september. Lees de samenvatting en nog veel meer! Alles over het grote iPhone-event van 10 september 2019 lees je hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.