iPhone 11 Pro kleuren

iPhone 11 Pro Max: Apple’s 6,5-inch toptoestel van 2019

De iPhone 11 Pro Max is het grootste toptoestel van Apple in 2019. Met een 6,5-inch scherm is dit de opvolger van de iPhone XS Max. Alle details over de iPhone 11 Pro Max lees je in deze round-up!

iPhone 11 Pro Max review Refurbished

Alles over de iPhone 11 Pro Max

Apple bracht in 2019 drie nieuwe toestellen uit en de iPhone 11 Pro Max is daarvan de allergrootste. Deze heeft net als zijn voorganger een 6,5-inch scherm, maar met een compleet nieuw camerasysteem, een veel langere accuduur en een krachtige chip die van je smartphone een soort supercomputer maakt. Deze iPhone is zo krachtig dat Apple heeft besloten om voor de naam ‘Pro’ te kiezen.

De iPhone 11 Pro Max is inmiddels opgevolgd door de iPhone 12 Pro Max en de iPhone 13 Pro Max en is officieel niet meer verkrijgbaar via Apple. Wel kun je dit toestel nog aanschaffen via webwineksl en providers:

Dit grote toestel werd in het verleden ook wel ‘iPhone Pro Max’ en ‘iPhone 11 Max’ genoemd. Het grote scherm van 6,5-inch is ideaal voor mensen die een riant display willen voor video’s kijken, fotograferen en andere toepassingen die een groot scherm vereisen.

Alles wat je wilt weten over de iPhone Pro Max lees je in dit overzicht!


Bekijk meer iPhone 11 Pro Max aanbiedingen.
[/ic_tab] [/ic_tabs]


iPhone 11 Pro Max in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen voor de iPhone 11 Pro Max:

 • Opvolger van de iPhone XS Max
 • Voorzien van 6,5-inch OLED-scherm
 • Drie camera’s aan de achterzijde
 • Iets gewijzigd design met matte achterkant
 • Verkrijgbaar in donkergroen, spacegrijs, zilver en goud
 • Aangekondigd op 10 september 2019
 • Pre-order start op 13 september
 • Eerste leveringen op 20 september
 • Adviesprijs vanaf 1259 euro

iPhone 11 Pro Max prijs

De prijs van de iPhone 11 Pro Max lag op hetzelfde niveau als zijn voorganger. Voor het instapmodel betaalde je €1.259 en dit liep op naarmate je meer opslag wilde. Omdat Apple dit model niet meer verkoopt, noemen we de adviesprijzen alleen nog ter informatie.

Voor mensen die een goedkoper alternatief zoeken is er de iPhone 11 met 6,1-inch scherm.

Zo zag de line-up van de 2019 iPhones eruit:

iPhone 11 Pro Max datum en release

Apple heeft de iPhone 11 Pro Max op 10 september aangekondigd tijdens het traditionele iPhone-evenement in Cupertino. Het release zag er na deze aankondigingen als volgt uit:

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max kopen

De iPhone 11 Pro Max was los en in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Gebruik daarom onze prijsvergelijker om de beste deal te vinden voor dit nieuwe toestel.

iPhone 11 Pro Max functies

De iPhone Pro 11 Max is een mooie upgrade voor mensen die nu nog een ouder toestel hebben. Vooral op het gebied van fotografie is er veel veranderd. Hieronder lopen we enkele belangrijke eigenschappen met je langs, te weten:

 • Extra stevige behuizing
 • 6,5-inch scherm met notch
 • Verbeterde Face ID
 • Geen 3D Touch maar Haptic Touch
 • Drie cameralenzen
 • Snellere A13-chip

Extra stevige behuizing

Apple heeft gekozen voor breukbestendiger glas, waardoor er minder snel een barst in komt als je je toestel laat vallen. Dit type glas is bovendien krasbestendiger. Verder is de waterdichtheid verbeterd, zodat een langere onderdompeling in water mogelijk is. Je toestel kan gedurende 30 minuten op een diepte van 4 meter liggen, dankzij de IP68 rating. De behuizing heeft een matte achterkant van glas gekregen. En zoals je ongetwijfeld is opgevallen: Apple heeft gekozen voor een nieuwe kleur donkergroen, naast de bekende kleuren spacegrijs, zilver en goud.

6,5-inch scherm met notch

Wil je een smartphone met een groot scherm, dan is de iPhone Pro Max het toestel dat je dit jaar moet hebben. Het formaat van 6,5-inch is identiek aan zijn voorganger, met smalle schermranden. De 11 Pro Max heeft nog steeds een notch aan de bovenkant. Er waren geruchten dat Apple deze uitsnede bovenin het scherm kleiner zou willen maken, maar dat lijkt pas vanaf 2020 te gaan gebeuren. De onderdelen van de TrueDepth-camera kunnen dan kleiner worden uitgevoerd.

Verbeterde Face ID

Apple zou hebben gemaakt van nieuwe 3D-sensoren van Sony. Dit zorgt voor snellere gezichtsherkenning, vlotter ontgrendelen, betere herkenning van diepte voor portretten en de mogelijkheid om nauwkeurige 3D-modellen te maken. Apple heeft laten weten dat het blikveld van Face ID breder is geworden, zodat je je toestel ook kunt ontgrendelen als deze op tafel ligt. Je hoeft dus niet meer het toestel recht voor je gezicht te houden.

De frontcamera is op een aantal punten verbeterd, met onder andere ondersteuning voor 4K video en betere selfies.

iPhone 11 Pro Max

Geen 3D Touch maar Haptic Touch

In 2018 introduceerde Apple iets nieuws: Haptic Touch op de iPhone XR. Dit bevalt blijkbaar zo goed, dat Apple het op alle modellen uit de iPhone 11-serie heeft ingevoerd. Met Haptic Touch druk je het scherm even in om functies te activeren. Apple kiest hier waarschijnlijk voor om een aantal redenen. Ten eerste is het goedkoper, ten tweede kan het in de toekomst gemakkelijker in de iPads worden ingebouwd en ten derde zou het een stap kunnen zijn naar een iPhone met Touch ID ingebouwd in het scherm.

Drie cameralenzen

Veruit de grootste vernieuwing is te vinden aan de achterkant: de drie cameralenzen. Dit biedt meer mogelijkheden om diepte te fotograferen en verder te zoomen. Door deze extra lens krijgt de iPhone Pro Max een grotere, vierkante camerabult die behoorlijk opvalt maar daarentegen wel veel meer mogelijkheden biedt om mooie foto’s te maken. Apple heeft een nachtmodus toegevoegd en biedt je de mogelijkheid om met betere kwaliteit te filmen en te fotograferen, dankzij de inzet van machine learning. Daardoor wordt het te fotograferen object sneller herkend en wordt de opname daarop afgestemd.

iPhone 11 Pro camerasysteem groen

Snellere A13-chip

Zoals elk jaar heeft Apple de A-serie chip vernieuwd. Dit jaar is Apple toe aan de A13, die geschikt is voor Wi-Fi 6 maar nog niet voor 5G. We verwachten pas vanaf 2020 de eerste 5G-iPhones. Wel bevat deze nieuwe chip weer geavanceerde mogelijkheden om nog sneller bewerkingen op je toestel uit te voeren.

iPhone Pro Max software

De iPhone 1 Pro Max wordt standaard geleverd met iOS 13, de opvolger van de huidige iOS-versie. iOS 13 is aangekondigd tijdens de WWDC 2019 en biedt onder andere een modus, een vernieuwde Herinneringen-app en een nieuwe versie van CarPlay. In onze round-up van iOS 13-functies lees je er meer over.

Bekijk ook

Dit zijn de 11 beste iOS 13 functies

iOS 13 en iPadOS zitten bomvol nieuwe functies. Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 belangrijkste functies in iOS 13 en het compleet nieuwe iPadOS, zodat je snel op de hoogte bent.

Check ook onze andere artikelen, zoals onze algemene pagina over de 2019 iPhones. We hebben ook andere onderwerpen uitgelicht in aparte artikelen:

Is de iPhone Pro Max toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar de andere nieuwe iPhones die eraan zitten te komen of bekijk de iPhone XS Max aanbiedingen voor het huidige topmodel met 6,5-inch scherm.