MacBook Pro 2019

Apple vernieuwt instapmodel MacBook Pro voor het nieuwe studiejaar

Alle modellen nu met Touch Bar

Apple heeft het instapmodel van de MacBook Pro vernieuwd. De 13-inch met Touch Bar en Touch ID heeft de nieuwste quad-core processor. Studenten kunnen dit model voor een gereduceerde prijs aanschaffen. Opmerkelijk is dat het instapmodel zonder Touch Bar niet meer bestaat.

Apple heeft vandaag niet alleen de MacBook Air vernieuwd, maar ook een vernieuwde versie van de MacBook Pro uitgebracht. Het gaat om het 13-inch instapmodel met een prijs van €1499. Deze bevat nu de nieuwste quad-core processors van de 8e generatie en is daarmee twee keer zo krachtig geworden. Het model heeft een Touch Bar en Touch ID, True Tone Retina-display en de Apple T2 Security Chip. Het lijkt een gunstige deal, want je krijgt voor dezelfde prijs als voorheen nu een model mét Touch Bar.

MacBook Pro 2019

Bovendien kunnen studenten ‘m voor een gereduceerde studentenprijs aanschaffen. Beide modellen komen ook in aanmerking voor de Back to School-actie van 2019, die Apple dit jaar opnieuw organiseert. Studenten en onderwijsmedewerkers krijgen daarbij een Beats Studio 3 Wireless-koptelefoon (of vergelijkbaar product), bij aankoop van een in aanmerking komende Mac-notebook of iMac.


Deze twee instapmodellen zijn de populairste notebooks onder studenten. In een apart artikel hebben we verteld wat de vernieuwde MacBook Air te bieden heeft. Wat de 13-inch MacBook Pro betreft kun je rekenen op een snellere processor, snelle SSD, een batterij die de hele dag meegaat en een prima display. De laptop weegt weegt 1,37 kilo.

De line-up voor de 13-inch MacBook Pro ziet er nu als volgt uit:

  • 1,4‑GHz quad‑core­­processor met 128 GB opslag: €1.499,00
  • 1,4‑GHz quad‑core­­processor met 256 GB opslag: €1.749,00
  • 2,4‑GHz quad‑core­­processor met 256 GB opslag: €1.999,00
  • 2,4‑GHz quad‑core­­processor met 512 GB opslag: €2.249,00

De 13-inch MacBook Pro is ook:

Geen nieuw toetsenbord
Apple vermeldt in het persbericht niet dat er ook een prima toetsenbord in zit. Het gaat dan ook om hetzelfde derde generatie vlindermechanisme dan in de voorgaande modellen. Dat betekent dat deze nieuwe MacBooks meteen in aanmerking komen voor het toetsenbord-reparatieprogramma. Gaan er knoppen vastzitten of reageren ze niet meer goed, dan kun je dit laten fixen. Apple zou bezig zijn met een nieuwe type toetsenbord, dat later dit jaar volgens geruchten in productie wordt genomen. De vernieuwde MacBook Pro beschikt daar nog niet over.

De MacBook Air en MacBook Pro zijn onderdeel van de Back to School-actie van Apple. Deze actie, die dinsdag 9 juli begint, is voor studenten in het hoger onderwijs, hun ouders en docenten en andere medewerkers van onderwijsinstellingen beschikbaar via Apple’s onderwijs-store. Deelnemers aan deze actie krijgen een Beats-koptelefoon bij aankoop van een in aanmerking komende Mac of iPad voor hun studie. Daarnaast krijgen ze onderwijskorting op in aanmerking komende Macs, iPads, AppleCare en bepaalde accessoires en diensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2019, 18:37
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, onderwijs, studenten
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.