Apple vernieuwt instapmodel MacBook Pro voor het nieuwe studiejaar

Alle modellen nu met Touch Bar
Apple heeft het instapmodel van de MacBook Pro vernieuwd. De 13-inch met Touch Bar en Touch ID heeft de nieuwste quad-core processor. Studenten kunnen dit model voor een gereduceerde prijs aanschaffen. Opmerkelijk is dat het instapmodel zonder Touch Bar niet meer bestaat.

Apple heeft vandaag niet alleen de MacBook Air vernieuwd, maar ook een vernieuwde versie van de MacBook Pro uitgebracht. Het gaat om het 13-inch instapmodel met een prijs van €1499. Deze bevat nu de nieuwste quad-core processors van de 8e generatie en is daarmee twee keer zo krachtig geworden. Het model heeft een Touch Bar en Touch ID, True Tone Retina-display en de Apple T2 Security Chip. Het lijkt een gunstige deal, want je krijgt voor dezelfde prijs als voorheen nu een model mét Touch Bar.

MacBook Pro 2019

Bovendien kunnen studenten ‘m voor een gereduceerde studentenprijs aanschaffen. Beide modellen komen ook in aanmerking voor de Back to School-actie van 2019, die Apple dit jaar opnieuw organiseert. Studenten en onderwijsmedewerkers krijgen daarbij een Beats Studio 3 Wireless-koptelefoon (of vergelijkbaar product), bij aankoop van een in aanmerking komende Mac-notebook of iMac.


Deze twee instapmodellen zijn de populairste notebooks onder studenten. In een apart artikel hebben we verteld wat de vernieuwde MacBook Air te bieden heeft. Wat de 13-inch MacBook Pro betreft kun je rekenen op een snellere processor, snelle SSD, een batterij die de hele dag meegaat en een prima display. De laptop weegt weegt 1,37 kilo.

De line-up voor de 13-inch MacBook Pro ziet er nu als volgt uit:

  • 1,4‑GHz quad‑core­­processor met 128 GB opslag: €1.499,00
  • 1,4‑GHz quad‑core­­processor met 256 GB opslag: €1.749,00
  • 2,4‑GHz quad‑core­­processor met 256 GB opslag: €1.999,00
  • 2,4‑GHz quad‑core­­processor met 512 GB opslag: €2.249,00

De 13-inch MacBook Pro is ook:

Geen nieuw toetsenbord
Apple vermeldt in het persbericht niet dat er ook een prima toetsenbord in zit. Het gaat dan ook om hetzelfde derde generatie vlindermechanisme dan in de voorgaande modellen. Dat betekent dat deze nieuwe MacBooks meteen in aanmerking komen voor het toetsenbord-reparatieprogramma. Gaan er knoppen vastzitten of reageren ze niet meer goed, dan kun je dit laten fixen. Apple zou bezig zijn met een nieuwe type toetsenbord, dat later dit jaar volgens geruchten in productie wordt genomen. De vernieuwde MacBook Pro beschikt daar nog niet over.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple stopt met vlindertoetsenbord in nieuwe MacBooks'

Het lijkt erop dat Apple afscheid gaat nemen van het geplaagde vlindertoetsenbord in de volgende generatie MacBooks. Voor zowel de MacBook Air 2019 als de MacBook Pro 2020 werkt Apple aan een vernieuwd toetsenbord.

De MacBook Air en MacBook Pro zijn onderdeel van de Back to School-actie van Apple. Deze actie, die dinsdag 9 juli begint, is voor studenten in het hoger onderwijs, hun ouders en docenten en andere medewerkers van onderwijsinstellingen beschikbaar via Apple’s onderwijs-store. Deelnemers aan deze actie krijgen een Beats-koptelefoon bij aankoop van een in aanmerking komende Mac of iPad voor hun studie. Daarnaast krijgen ze onderwijskorting op in aanmerking komende Macs, iPads, AppleCare en bepaalde accessoires en diensten.

Bekijk ook

Apple's Back to School 2024: krijg een cadeaukaart bij je nieuwe Mac of iPad

Ook in 2024 organiseert Apple weer een Back to School actie. Lees hier wat je dit jaar cadeau krijgt bij de aanschaf van een nieuw product en welke modellen er allemaal mee doen. Je kunt tot €150,- aan gift cards ontvangen - of een setje AirPods of Apple Pencil als je in België woont.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.