Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
iPhone XS concept

iPhone XS Max → alles over deze grote 6,5-inch iPhone

Specs, prijs en meer

De iPhone XS Max is de grootste iPhone die Apple in 2018 uitbracht, als opvolger van de iPhone X. Met een 6,5-inch OLED-scherm en smallere schermranden is dit hét topmodel van 2018. In dit overzicht lees je alles over de iPhone XS Max prijzen, verbeteringen en verkrijgbaarheid.

iPhone XS Max review Refurbished

iPhone XS Max: alles wat je wilt weten

Apple bracht in 2018 een supersized iPhone uit, de iPhone XS Max. Deze iPhone met 6,5-inch scherm is de opvolger van de iPhone X maar bevat toch diverse vernieuwingen die we in dit artikel bespreken. Er is ook een 5,8-inch uitvoering met de naam iPhone XS. Beide hebben een snellere A12-chip, een verbeterde camera en dualsim. Hieronder lopen we de belangrijkste verbeteringen met je langs. Ondertussen is er een opvolger verschenen. Alles over de iPhone 11 Pro Max abonnementen en meer lees je in een apart artikel.

Meer weten over de iPhone XS Max?iPhone XS Max in het kort

Dit zijn de iPhone XS Max eigenschappen:

  • Grootste iPhone ooit met 6,5-inch OLED-scherm.
  • Veel interne verbeteringen zoals een snelle A12-chip.
  • Opslag van 64GB, 256GB en 512GB.
  • Ontgrendelen met Face ID.
  • Officiële adviesprijs in de Apple Store was vanaf €1259,- (niet meer verkrijgbaar)

iPhone XS Max prijs

Dit waren de officiële Nederlandse iPhone XS Max prijzen:

iPhone XS Max video

Bekijk in onze iPhone XS Max videoreview wat we van het toestel vinden:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone XS Max: 5 belangrijke nieuwe functies

De iPhone XS Max heeft in vergelijking met de iPhone X behoorlijk wat vernieuwingen gekregen. Alleen al het formaat met het grotere scherm zorgt voor allerlei verbeteringen, zoals een langere batterijduur.

Hieronder zetten we de belangrijkste iPhone XS Max verbeteringen voor je op een rijtje:

#1 iPhone XS Max design en scherm

Zoals de naam al aangeeft gaat het bij de iPhone XS Max om een grotere variant van de iPhone XS. Apple heeft gekozen voor een vrijwel randloos toestel met een inkeping aan de bovenkant.

De behuizing is even groot als de bestaande iPhone 8 Plus, maar het toestel is een fractie dikker en korter. De iPhone XS Max heeft dezelfde glazen achterkant en een stalen rand rondom het scherm, in de kleur van de behuizing. Je kunt kiezen uit spacegrijs, zilver en goud.

Je koopt de iPhone XS Max vooral vanwege het grote scherm. Het randloze Super Retina-scherm heeft een resolutie van 2688 bij 1242 pixels en is ideaal voor mensen die veel films en series kijken.

Dit zijn de iPhone XS Max scherm-specificaties:

  • 6,5″ Super Retina OLED
  • 2688 x 1242 pixels
  • 3,3 miljoen pixels
  • 458 ppi
  • Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10

#2 Snelle A12 Bionic-chip

De iPhone XS Max is niet alleen de grootste, maar ook de snelste iPhone die tot nu toe is gemaakt. Apple is bovendien als eerste fabrikant naar de 7-nanometer architectuur overgestapt, wat ervoor zorgt dat de processor kleiner, sneller en energiezuiniger is. De grotere batterij in het toestel draagt nog eens extra bij aan de langere accuduur. De sprong van 3GB naar 4GB RAM zorgt ervoor dat alles nog soepeler werkt.

De A12 Bionic-processor bevat een compleet vernieuwde Neural Engine, die er onder andere voor zorgt dat Face ID veel sneller werkt. Ook op andere vlakken komt de Neural Engine in actie voor slimme taken zoals het maken van mooiere portretfoto’s met diepte-effect. De kracht van de A12 bewijst zich ook op langere termijn, omdat dit toestel is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Je kunt dan ook de komende vijf jaar nog updates verwachten en bovendien houdt Apple er rekening mee dat een dergelijk toestel meermaals van eigenaar kan wisselen.

#3 Verbeterde camera met Smart HDR

Met de camera in de iPhone XS Max lukt bijna alles vanzelf. Apple heeft geprobeerd om de mogelijkheden van een professionele camera in te bouwen, maar op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Je hoeft dus niets te weten van f-stops en diafragma’s, maar bent wel in staat om foto’s te maken die altijd lukken. Dat blijkt vooral uit de Smart HDR-functie: daarbij wordt in korte tijd een reeks foto’s met verschillende belichting gemaakt die razendsnel worden geanalyseerd en samengevoegd tot de best mogelijke foto. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, het gebeurt allemaal automatisch.

Ook bijzonder is dat je de scherptediepte van een foto kunt aanpassen. Je bepaalt zelf hoe wazig de achtergrond wordt. Bij een DSLR moet je dit handmatig doen. Zo maakt Apple met de iPhone XS Max het mogelijk om professioneel uitziende foto’s te maken, zonder dat je kennis hoeft te hebben van de techniek. Video’s neem je op in 4K, waarbij je nu ook stereogeluid kunt opnemen.

Over al deze nieuwe camerafuncties lees je in onze iPhone XS Max review:

Bekijk ook

Review iPhone XS Max

In deze iPhone XS Max review lees je over onze ervaringen met Apple's grootste iPhone ooit. We kijken daarbij vooral naar het formaat en de verbeteringen in de camera.

#4 Dualsim voor reizigers

De iPhone XS Max beschikt over dualsim, zodat je twee mobiele data- en belbundels kunt gebruiken zonder het simkaartje te hoeven wisselen. Dit is vooral handig als je vaak in het buitenland komt, bijvoorbeeld in Duitsland of Spanje. In deze landen vind je providers die de eSIM al ondersteunen. In Nederland en België is dat nog niet het geval, maar je kunt bijvoorbeeld wel een normale Nederlandse simkaart in het toestel stoppen en de eSIM gebruiken voor een buitenlandse provider van een land waar je vaak komt. Je kunt vervolgens gemakkelijk tussen de twee simkaarten wisselen. Hoe dit werkt leggen we uit in ons artikel over dualsim gebruiken op de iPhone.

#5 Langere accuduur

Een belangrijke reden om voor een groter toestel te kiezen is dat de batterijduur ook veel langer is. De iPhone XS Max gaat anderhalf uur langer mee dan de iPhone X. Uiteraard wordt snelladen ondersteund. We hebben dit in onze iPhone XS Max review getest en daarbij bleek dat je in een uur de accu weer kunt opladen tot 70% als je een standaard 10 Watt iPad-adapter gebruikt. Kies je voor een MacBook USB-C-adapter, dan gaat het nog veel sneller.

iPhone XS Max prijs en verkrijgbaarheid

De iPhone XS Max is vanaf €1259 verkrijgbaar bij Apple, de Nederlandse en Belgische providers en de gebruikelijke verkooppunten. De eerste toestellen werden geleverd op 21 september. Bekijk voor de iPhone XS Max abonnementen ook onze speciale pagina of check of een losse iPhone XS Max met sim-only iets voor jou is.

iPhone XS Max review

We hebben de iPhone XS Max uitgebreid getest, waarbij we extra aandacht hebben besteed aan de nieuwe camerafuncties. Dit is onze conclusie:

Je kiest de iPhone XS Max vooral vanwege het formaat. Technisch zijn er verder namelijk nauwelijks verschillen met de XS. Het grote formaat brengt allerlei voordelen met zich mee, zoals een groter scherm en een langere accuduur. Er zijn ook nadelen: je steekt dit toestel minder makkelijk in je broekzak, dus een tas of jaszak is de aangewezen plek om deze iPhone mee te nemen. Het grotere scherm is heerlijk in gebruik en als je zoals ik van fotograferen houdt, dan is het wel zo prettig als je je foto’s op een gigantisch randloos scherm kunt bekijken. Dat dit een high-end toestel is blijkt uit alles: niet alleen het prijskaartje, maar ook de afwerking, de materialen en de vernieuwingen die erin zitten.

De iPhone XS Max krijgt van ons het rapportcijfer 8,5 waarbij we vooral enthousiast zijn over de nieuwe camerafuncties, de uitstekende performance en de praktische verbeteringen waar iedereen iets aan heeft.

Lees verder in ons complete iPhone XS Max review

iPhone XS Max koopadvies

Je kunt bij de iPhone XS Max kiezen uit drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud. De officiële vanafprijs van 1259 euro geldt voor de uitvoering met 64GB opslag. Daarnaast kun je kiezen voor 256GB of 512GB. Een iPhone XS met abonnement sluit je rechtstreeks af via je favoriete provider of bij een telecomwinkel. Je kunt daar ook terecht voor een iPhone XS met abonnement, voor als je liever een kleiner formaat hebt. In onze uitgebreide vergelijker zetten we de beste iPhone XS Max losse prijzen voor je op een rij. Check dit altijd even voor de beste deals, want het kan je vrij veel geld schelen.

Bekijk de iPhone XS Max vergelijker

iPhone XS Max alternatieven

Twijfel je nog over de iPhone XS Max? Denk je dat het grote formaat onhandig is of weet je niet of je alle nieuwe functies wel gaat gebruiken?

Dan voldoen deze drie iPhone XS Max alternatieven misschien beter aan je wensen:

iPhone XS Max

De iPhone XS is de kleinere variant van de iPhone XS Max en is dan ook 100 euro goedkoper. Dit compactere toestel zal voor veel mensen een betere keus zijn. Bovendien vind je er dezelfde functies op, zoals dezelfde dubbele camera en bloedsnelle processor. In onze iPhone XS review lees je over onze ervaringen met dit kleinere toestel.

Ga naar de iPhone XS abonnementen

iPhone X

Twijfel je of je alle functies van de iPhone XS Max wel nodig hebt, dan zou je ook kunnen kiezen voor zijn voorganger, de iPhone X. Deze heeft hetzelfde uiterlijk en heeft ook Face ID en draadloos opladen. Omdat de prijs van de iPhone X inmiddels met ruim tweehonderd euro is gezakt, kan het een interessant alternatief zijn. Apple verkoopt de iPhone X niet meer, maar je vindt dit toestel nog wel diverse andere aanbieders.

Ga naar de iPhone X abonnementen

iPhone XR

Vind je alle vernieuwingen in de iPhone XS Max prachtig en wil je een groot scherm, dan zou je ook naar de iPhone XR kunnen kijken. Deze zit qua schermformaat precies tussen de XS en de iPhone XS Max in. Dit kleurrijke toestel bevat veel functies uit de toptoestellen, maar is driehonderd euro goedkoper. De enkele camera aan de achterkant is geavanceerd genoeg om portretten te maken. De iPhone XR is verkrijgbaar in meerdere kleuren en ligt eind oktober 2018 in de winkels.

Ga naar de iPhone XR abonnementen

https://www.youtube.com/watch?v=9m_K2Yg7wGQ

iPhone XS Max draait standaard op iOS 12

De iPhone XS Max is standaard voorzien van iOS 12, waarin Apple vooral de nadruk heeft gelegd op verbeterde performance. Nou valt er wat de prestaties betreft weinig meer te wensen als je een iPhone XS Max hebt, maar gelukkig zitten er ook andere vernieuwingen in, zoals beter inzicht in je accugebruik, Schermtijd om verslaving tegen te gaan en grappige Memoji die je ook in chatgesprekken kunt gebruiken.

Lees alles over iOS 12

https://www.youtube.com/watch?v=iol8n3m88SA

iPhone XS Max aankondiging

De iPhone XS Max werd aangekondigd tijdens het iPhone Event 2018, waar ook de iPhone XS en Apple Watch Series 4 werden onthuld. Wil je dit event nog eens terugzien? Bekijk dan onze samenvatting iPhone Event 2018, waar je ook diverse video’s vindt.

Check voor de iPhone XS Max abonnementen ook onze speciale pagina of kijk of een losse iPhone XS Max met sim-only iets voor je is.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-xs-max/kopen/

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-xs-max/los-toestel/