iPhone XS concept

iPhone XS Max → de 6,5″ iPhone met OLED-scherm nu officieel

Specs, prijs en meer

De grootste iPhone heet iPhone XS Max (en dus niet iPhone X Plus). Met een 6,5-inch OLED-scherm en smallere schermranden is dit hét topmodel van 2018. Apple heeft de iPhone XS Max inmiddels aangekondigd en je leest alle details erover in dit overzicht!

Apple brengt in 2018 een grotere 6,5-inch variant van de iPhone X uit. Inmiddels heeft Apple dit gloednieuwe toestel aangekondigd en weten we alles over de iPhone XS Max. In dit artikel lees je alles over de iPhone XS Max: nieuws, definitieve specs, functies en meer. Er is ook een 5,8-inch uitvoering met de naam iPhone XS.

iPhone XS Max officieel aangekondigd!

Het is officieel: Apple heeft de iPhone XS Max aangekondigd. Dit is de naam van de 6,5-inch OLED iPhone XS die Apple op 12 september heeft onthuld. Voorheen werd dit toestel de ‘iPhone X Plus’ genoemd, maar Apple heeft gekozen voor de toevoeging ‘Max’. Je kunt kiezen uit de kleuren: spacegrijs, zilver en goud. Het toestel is sneller dankzij de A12-chip en beschikt over een dualsim-functie. Dit maakt gebruik van een ingebouwde eSIM (je provider moet dit wel ondersteunen). In China komt er een speciale uitvoering van de Xs Max waar twee fysieke simkaarten in passen.

De nieuwe iPhones kunnen sinds 14 september gereserveerd worden.

iPhone XS bij provider bestellen

iPhone XS bij webwinkel bestellen

iPhone XS Max in het kort

Dit zijn de iPhone XS Max eigenschappen:

  • Vernieuwde versie van de iPhone X met 6,5-inch OLED-scherm.
  • Snelle A12-chip die energiezuiniger is.
  • Opslag van 64GB, 256GB en 512GB.
  • Ontgrendelen met Face ID.
  • iPhone XS Max prijs vanaf €1259,-

iPhone XS Max prijs

De iPhone XS Max krijgt in Europa een instapprijs van €1259 inclusief BTW. De pre-order startte op 14 september en de eerste producten komen op 21 september in de winkel.

Dit zijn de Nederlandse iPhone XS Max prijzen:

iPhone XS Max design en formaat

Zoals de naam al aangeeft gaat het bij de iPhone XS Max om een grotere variant van de iPhone XS. Apple heeft gekozen voor een vrijwel randloos toestel met een inkeping aan de bovenkant. De behuizing is even groot als de bestaande 8 Plus, maar het toestel is een fractie dikker en korter.

De iPhone XS Max heeft dezelfde glazen achterkant en een stalen rand rondom het scherm, in de kleur van de behuizing.

Wat we verder op deze pagina bespreken:

iPhone XS Max scherm

Het OLED-scherm van de iPhone XS Max heeft de volgende specificaties:

  • 6,5″ Super Retina OLED
  • 2688 x 1242 pixels
  • 3,3 miljoen pixels
  • 458 ppi
  • Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10

Ter vergelijking: op de huidige X is de pixeldichtheid 458 ppi, dus dit is vergelijkbaar. Er zit een dubbele camera aan de achterkant.

iPhone XS Max specs

De iPhone XS Max draait op een gloednieuwe processor met de naam A12 Bionic, gemaakt met een 7-nanometer productieproces. Dit levert een CPU op die energiezuiniger, compacter en krachtiger is dan de huidige 10-nanometer chip. De A12 zit in alle 2018 iPhones. Met deze A12-chip kan Apple een flinke voorsprong opbouwen ten opzichte van concurrerende Android-fabrikanten, die nog niet over een 7 nanometer-chip kunnen beschikken.

De iPhone XS Max is voorzien van 4GB RAM, een verbetering ten opzichte van de iPhone X die het met 3GB werkgeheugen moet doen. Apple heeft hier op het podium niets over verteld.

Er waren ook geruchten dat Apple bij de toenmalige ‘iPhone X Plus’ wilde overstappen naar USB-C, maar dit is niet gebeurd. De nieuwe iPhones worden nog steeds opgeladen met een Lightning-kabel.

iPhone XS Max preorder datum

Wil je weten wanneer de iPhone XS Max pre-order begint? Dit begint op vrijdag 14 september bij Apple en de providers. Zorg dus dat je op tijd erbij bent als je als een van de eersten een iPhone XS Max in huis wilt hebben!

Check voor de iPhone XS Max abonnementen ook onze speciale pagina of kijk of een losse iPhone XS Max met sim-only iets voor je is.

iPhone XS Max video

Bekijk in onze video onze vooruitblik op de iPhone XS Max:Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!