iPhone XS concept

iPhone XS Max → alles over deze grote 6,5-inch iPhone uit 2018

Specs, prijs en meer

De iPhone XS Max is de grootste iPhone die Apple in 2018 uitbracht, als opvolger van de iPhone X. Met een 6,5-inch OLED-scherm en smallere schermranden was dit hét topmodel van 2018. In dit overzicht lees je alles over de iPhone XS Max prijzen, verbeteringen en verkrijgbaarheid.

iPhone XS Max review

iPhone XS Max: alles wat je wilt weten

Apple bracht in 2018 een supersized iPhone uit, de iPhone XS Max. Deze iPhone met 6,5-inch scherm is de opvolger van de iPhone X maar bevat toch diverse vernieuwingen die we in dit artikel bespreken. Er is ook een 5,8-inch uitvoering met de naam iPhone XS. Beide hebben een snellere A12-chip, een verbeterde camera en dualsim. Hieronder lopen we de belangrijkste verbeteringen met je langs.

iPhone XS Max in het kort

Dit zijn de iPhone XS Max eigenschappen:

 • Grootste iPhone tot dan toe met 6,5-inch OLED-scherm
 • Veel interne verbeteringen zoals een snelle A12-chip
 • Opslag van 64GB, 256GB en 512GB
 • Ontgrendelen met Face ID
 • Verscheen in september 2018
 • Van de markt gehaald in september 2019
 • Officiële adviesprijs in de Apple Store was vanaf €1259,- (niet meer verkrijgbaar)

iPhone XS Max prijzen

Dit waren de officiële Nederlandse iPhone XS Max adviesprijzen bij Apple:

 • 64GB: €1.259,-
 • 256GB: €1429,-
 • 512GB: €1659,-

Dit toestel is niet meer verkrijgbaar in de winkel. Met wat moeite kun je nog wel wat refurbished exemplaren vinden, bijvoorbeeld bij Rebuy. Andere aanbieders van refurbished iPhones vind je in het overzicht hieronder.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Dit toestel is opgevolgd door nieuwere modellen. Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, bekijk dan ons overzicht iPhone kopen voor het actuele aanbod.

Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

iPhone XS Max: 5 belangrijke nieuwe functies

De iPhone XS Max heeft in vergelijking met de iPhone X behoorlijk wat vernieuwingen gekregen. Alleen al het formaat met het grotere scherm zorgt voor allerlei verbeteringen, zoals een langere batterijduur.

Hieronder zetten we de belangrijkste iPhone XS Max verbeteringen voor je op een rijtje:

#1 iPhone XS Max design en scherm

Zoals de naam al aangeeft gaat het bij de iPhone XS Max om een grotere variant van de iPhone XS. Apple heeft gekozen voor een vrijwel randloos toestel met een inkeping aan de bovenkant. De behuizing is even groot als de bestaande iPhone 8 Plus, maar het toestel is een fractie dikker en korter. De iPhone XS Max heeft dezelfde glazen achterkant en een stalen rand rondom het scherm, in de kleur van de behuizing. Je kunt kiezen uit spacegrijs, zilver en goud. Je koopt de iPhone XS Max vooral vanwege het grote scherm. Het randloze Super Retina-scherm heeft een resolutie van 2688 bij 1242 pixels en is ideaal voor mensen die veel films en series kijken.

Dit zijn de iPhone XS Max scherm-specificaties:

 • 6,5″ Super Retina OLED
 • 2688 x 1242 pixels
 • 3,3 miljoen pixels
 • 458 ppi
 • Ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10

#2 Snelle A12 Bionic-chip

De iPhone XS Max is niet alleen de grootste, maar ook de snelste iPhone die tot nu toe is gemaakt. Apple is bovendien als eerste fabrikant naar de 7-nanometer architectuur overgestapt, wat ervoor zorgt dat de processor kleiner, sneller en energiezuiniger is. De grotere batterij in het toestel draagt nog eens extra bij aan de langere accuduur. De sprong van 3GB naar 4GB RAM zorgt ervoor dat alles nog soepeler werkt.

De A12 Bionic-processor bevat een compleet vernieuwde Neural Engine, die er onder andere voor zorgt dat Face ID veel sneller werkt. Ook op andere vlakken komt de Neural Engine in actie voor slimme taken zoals het maken van mooiere portretfoto’s met diepte-effect. De kracht van de A12 bewijst zich ook op langere termijn, omdat dit toestel is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Je kunt dan ook de komende vijf jaar nog updates verwachten en bovendien houdt Apple er rekening mee dat een dergelijk toestel meermaals van eigenaar kan wisselen.

#3 Verbeterde camera met Smart HDR

Met de camera in de iPhone XS Max lukt bijna alles vanzelf. Apple heeft geprobeerd om de mogelijkheden van een professionele camera in te bouwen, maar op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Je hoeft dus niets te weten van f-stops en diafragma’s, maar bent wel in staat om foto’s te maken die altijd lukken. Dat blijkt vooral uit de Smart HDR-functie: daarbij wordt in korte tijd een reeks foto’s met verschillende belichting gemaakt die razendsnel worden geanalyseerd en samengevoegd tot de best mogelijke foto. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, het gebeurt allemaal automatisch.

Ook bijzonder is dat je de scherptediepte van een foto kunt aanpassen. Je bepaalt zelf hoe wazig de achtergrond wordt. Bij een DSLR moet je dit handmatig doen. Zo maakt Apple met de iPhone XS Max het mogelijk om professioneel uitziende foto’s te maken, zonder dat je kennis hoeft te hebben van de techniek. Video’s neem je op in 4K, waarbij je nu ook stereogeluid kunt opnemen.

Over al deze nieuwe camerafuncties lees je in onze iPhone XS Max review:

Bekijk ook

Review iPhone XS Max

In deze iPhone XS Max review lees je over onze ervaringen met Apple's grootste iPhone ooit. We kijken daarbij vooral naar het formaat en de verbeteringen in de camera.

#4 Dualsim voor reizigers

De iPhone XS Max beschikt over dualsim, zodat je twee mobiele data- en belbundels kunt gebruiken zonder het simkaartje te hoeven wisselen. Dit is vooral handig als je vaak in het buitenland komt, bijvoorbeeld in Duitsland of Spanje. In deze landen vind je providers die de eSIM al ondersteunen. In Nederland en België is dat nog niet het geval, maar je kunt bijvoorbeeld wel een normale Nederlandse simkaart in het toestel stoppen en de eSIM gebruiken voor een buitenlandse provider van een land waar je vaak komt. Je kunt vervolgens gemakkelijk tussen de twee simkaarten wisselen. Hoe dit werkt leggen we uit in ons artikel over dualsim gebruiken op de iPhone.

#5 Langere accuduur

Een belangrijke reden om voor een groter toestel te kiezen is dat de batterijduur ook veel langer is. De iPhone XS Max gaat anderhalf uur langer mee dan de iPhone X. Uiteraard wordt snelladen ondersteund. We hebben dit in onze iPhone XS Max review getest en daarbij bleek dat je in een uur de accu weer kunt opladen tot 70% als je een standaard 10 Watt iPad-adapter gebruikt. Kies je voor een MacBook USB-C-adapter, dan gaat het nog veel sneller.

iPhone XS Max review

We hebben de iPhone XS Max uitgebreid getest, waarbij we extra aandacht hebben besteed aan de nieuwe camerafuncties. Dit is onze conclusie:

Je kiest de iPhone XS Max vooral vanwege het formaat. Technisch zijn er verder namelijk nauwelijks verschillen met de XS. Het grote formaat brengt allerlei voordelen met zich mee, zoals een groter scherm en een langere accuduur. Er zijn ook nadelen: je steekt dit toestel minder makkelijk in je broekzak, dus een tas of jaszak is de aangewezen plek om deze iPhone mee te nemen. Het grotere scherm is heerlijk in gebruik en als je zoals ik van fotograferen houdt, dan is het wel zo prettig als je je foto’s op een gigantisch randloos scherm kunt bekijken. Dat dit een high-end toestel is blijkt uit alles: niet alleen het prijskaartje, maar ook de afwerking, de materialen en de vernieuwingen die erin zitten.

De iPhone XS Max krijgt van ons het rapportcijfer 8,5 waarbij we vooral enthousiast zijn over de nieuwe camerafuncties, de uitstekende performance en de praktische verbeteringen waar iedereen iets aan heeft.

Lees verder in ons complete iPhone XS Max review

Bekijk ook

Review iPhone XS Max

In deze iPhone XS Max review lees je over onze ervaringen met Apple's grootste iPhone ooit. We kijken daarbij vooral naar het formaat en de verbeteringen in de camera.

Bekijk in onze iPhone XS Max videoreview wat we van het toestel vinden:

iPhone XS Max aankondiging

De iPhone XS Max werd aangekondigd tijdens het iPhone-event 2018, waar ook de iPhone XS en Apple Watch Series 4 werden onthuld. Wil je dit event nog eens terugzien? Bekijk dan onze samenvatting iPhone-event 2018, waar je ook diverse video’s vindt.

iPhone XS Max koopadvies

Je kunt bij de iPhone XS Max kiezen uit drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud. Daarnaast heb je de keuze uit uitvoeringen met 64GB, 256GB of 512GB opslag. Op dit moment is de iPhone XS Max niet zo’n goede keuze meer. Het toestel heeft nog wel een update naar iOS 17 gekregen, maar daar blijft het waarschijnlijk bij. Je bent beter af met een van de nieuwere modellen.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?