iPad Air smart keyboard en apple pencil

iPad Air 2019: alles wat je wil weten over Apple’s middenklasse iPad

De iPad Air 2019 was Apple's nieuwste middenklasse iPad in 2019, met een scherm van 10,5 inch. Deze biedt high-end functies en performance voor een betaalbare prijs. Dit moet je weten over de functies, mogelijkheden en meer van de iPad Air 2019.

Dit artikel verscheen in 2019 en beschrijft de situatie op dat moment. Inmiddels zijn er nieuwere iPad-modellen verschenen. Bekijk ons overzicht iPad kopen voor een actueel overzicht!
Bekijk ook

Dit zijn de beste Black Friday-aanbiedingen voor iPads

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Alles over de iPad Air 2019

Deze iPad Air werkt met een Smart Keyboard én met de Apple Pencil. De tablet heeft een dunnere behuizing gekregen en heeft een scherm van 10,5-inch. Binnenin zit een A12 Bionic-chip met Apple’s Neural Engine. De nieuwe iPad Air biedt een 70 procent verbeterde performance en twee maal zo snelle graphics. Er zit een Retina-scherm met True Tone-technologie in, met bijna 20 procent meer schermoppervlak. De iPad Air 2019 is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud.

iPad Air 2019 prijzen

Dit zijn de adviesprijzen van de iPad Air:

Voor de modellen met 4G-functie betaal je extra, net als bij z’n voorganger, de iPad Air 2.


iPad Air 2019 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad Air 2019:

  • Aangekondigd in maart 2019
  • Middenklassemodel voor mensen die geavanceerdere functies willen
  • Schermdiameter van 10,5-inch met P3, antireflectie en True Tone
  • Veel accessoires van de voormalige 10,5-inch iPad Pro passen hierop
  • Verkrijgbaar met 64GB en 256GB opslag
  • Kleuren zilver, spacegrijs en goud
  • Prijs vanaf 569 euro

iPad Air met Smart Keyboard

Apple had er bij de aankondiging voor gekozen om de 9,7-inch iPad 2018 gewoon op de markt te houden als instapmodel. Inmiddels is hiervan een opvolger verschenen, namelijk de 10,2-inch iPad 2019.

Deze iPad Air moet dus vooral worden gezien als een model voor het middensegment. Daarnaast heeft Apple ook de iPad mini 2019 uitgebracht. Daarmee bieden alle huidige iPad-modellen nu ondersteuning voor de Apple Pencil.

iPad Air 2019 en iPad mini 2019

iPad Air 2019: voor wie?

De iPad Air 2019 is een middenklasse tablet voor mensen die de krachtige functies van de Pro willen gebruiken, maar niet de hoofdprijs willen betalen. “Power is niet alleen voor de pro’s” is dan ook de slogan van deze tablet. De nieuwste iPad Air is slechts 6,1mm dun en weegt amper 500 gram. Het 10,5-inch Retina-scherm is net iets kleiner dan de 11-inch iPad Pro 2018 en gaat 10 uur mee op een batterij. Er zitten ook snelle draadloze verbindingen in (Wi-Fi tot 866 Mbps en 4G LTE Advanced). Verder heeft Apple gezorgd voor een eSIM, zodat je onderweg kunt internetten in landen waar dit door de providers wordt ondersteund.

Apple’s line-up ziet er als volgt uit:

  • Instapmodel: 10,2-inch iPad met A10-chip, niet-gelamineerd scherm, Lightning en Pencil 1
  • Middensegment: 10,5-inch iPad met A12-chip, gelamineerd scherm, Lightning, Pencil 1 en Smart Keyboard
  • Topmodel: 11- en 12,9-inch, A12X, ProMotion, 4 speakers, USB-C, Pencil 2 en Smart Keyboard

Prestaties van de iPad Air 2019

De A12 Bionic-chip in de iPad Air 2019 is vergelijkbaar met die in de nieuwste iPhones. Er zit een Neural Engine in, die zorgt voor realtime machine learning, voor toepassingen zoals games, AR en foto’s. Genoeg power om een video te bewerken, presentaties te maken of 3D-modellen te ontwerpen. Volgens Apple is de chip krachtig genoeg om dit allemaal tegelijk te doen.

De A12 Bionic-chip is voorzien van een grafische engine met vier kernen, ook afgestemd op augmented reality-ervaringen, fotorealistische effecten in 3D‑games en mooie graphics in apps.

iPad Air met Smart Keyboard

Scherm van de iPad Air 2019

Op het 10,5-inch Retina-scherm met brede kleurweergave (P3) zien je foto’s, video’s en games er prachtig uit. True Tone zorgt ervoor dat het scherm onder alle lichtomstandigheden er natuurlijk uit ziet. De tablet heeft een volledig gelamineerd display met antireflectieve laag om ook bij spiegelend zonlicht het scherm nog te kunnen aflezen. De helderheid is 500 nits. In vergelijking met de iPad Pro is er geen ondersteuning voor ProMotion.

De resolutie van het scherm is 2224 x 1668 pixels bij 264 ppi (pixels per inch). Ook is het scherm voor het eerst aangepast voor de Apple Pencil. Maar let op: alleen de originele Apple Pencil is geschikt, niet de tweede generatie die speciaal voor de iPad Pro is ontwikkeld.

Camera in de iPad Air 2019

De iPad Air 2019 is voorzien van een 8-megapixelcamera aan de achterkant met een diafragma van ƒ/2.4, een hybride IR-lichtfilter en een verlichtingssensor. Je kunt er de gebruikelijke foto’s mee maken, zoals Live Photos, HDR, burst, panorama en meer. Deze camer is geschikt voor 1080p HD-video’s, dus geen 4K. Aan de voorkant zit een 7-megapixelcamera voor FaceTime-gesprekken. Deze heeft een diafragma van ƒ/2.2 en een Retina Flash voor betere selfies. Ook zit er automatische HDR en een burstmodus op.

Accessoires voor de iPad Air 2019

De iPad Air werkt voor het eerst samen met twee accessoires die al langer bestonden voor de Pro, namelijk het Smart Keyboard en de Apple Pencil. Hiermee kun je makkelijker teksten schrijven, tekenen en schetsen. Je kunt handgeschreven notities maken met de Pencil of met het Smart Keyboard een complete scriptie schrijven. Koppelen of opladen gaat automatisch zodra de hoes om de iPad zit. Hij doet tevens dienst als cover voor het scherm.

Daarnaast heeft Apple nieuwe covers uitgebracht voor deze iPad Air:

Review iPad Air 2019
In onze iPad Air 2019 review lees je precies wat wij van dit model vinden. We bespreken onze ervaringen en je leest alles over de voor- en nadelen van dit model.

De iPad Air 2019 is een hele fijne middenklasse iPad. De iPad is dankzij de A12-chip razendsnel en geschikt voor de allernieuwste apps en toepassingen. Fotobewerking gaat heel eenvoudig en ook zwaardere games draaien prima. De iPad Air 2019 is niet de meest spannende update, maar brengt wel dat extra beetje power dat goed van pas komt bij het werken op de iPad. De iPad Air 2019 heeft dan ook geen schokkende of vernieuwende functies, maar biedt de meer geavanceerde functies van de iPad Pro voor een iets vriendelijker prijs.

Bekijk ook

Review: iPad Air 2019

In deze iPad Air 2019 review lees je alles over onze bevindingen met Apple's nieuwste iPad. Voor wie is dit model bedoeld en wat zijn de voor- en nadelen? In deze review over de iPad Air lees je ons uitgebreide eindoordeel.

Meer weten over de iPad kopen lees je in onderstaande round-up.

Bekijk ook

Dit zijn de beste Black Friday-aanbiedingen voor iPads

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2021
Device
iPad Air