iPhone SE design

iPhone SE 2: alles over de kleine 4-inch iPhone van 2018

Geheel bijgewerkt met de nieuwste verwachtingen

Tijdens Apple's onderwijsevent werd de iPhone SE 2 niet aangekondigd, maar dat wil niet zeggen dat de plannen helemaal van tafel zijn. Hoeveel kans is er dat we deze kleine iPhone nog in de eerste helft van 2018 kunnen verwachten? En wat weten we verder nog van het model, dat volgens geruchten in India wordt geproduceerd? We zetten alles voor je op een rijtje!

De 4-inch iPhone SE is een populair toestel, vooral voor mensen die voorheen een toestel met klein scherm hebben gebruikt. Het handzame model is ideaal als je een beperkt budget hebt of niet zo heel intensief gebruik maakt van je toestel. Wat weten we al over deze opvolger van de iPhone SE? Op deze pagina houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond de iPhone SE 2.

iPhone SE 2 in het kort

In augustus 2017 verschenen de eerste geruchten over een mogelijke opvolger van de iPhone SE. Deze zal waarschijnlijk worden gemaakt door fabrikant Wistron, in opdracht van Apple.

Dit zijn de verwachte iPhone SE 2 eigenschappen:

  • Compacte iPhone met 4-inch scherm.
  • Vernieuwde componenten ten opzichte van het vorige model.
  • Aankondiging van iPhone SE 2 in eerste helft van 2018 verwacht.
  • Naar verwachting met A10 Fusion chip, 2GB RAM en iets grotere 1700mAh batterij.
  • Verwachte opslag iPhone SE 2: 32GB en 128GB.
  • Verwachte camera is 12-megapixel aan achterkant, 5-megapixel frontcamera.

iPhone SE 2 prijs

De prijs van de iPhone SE 2 zal op hetzelfde niveau liggen als die van z’n voorganger, dus rond de €420 voor het model met 32GB opslag. Of Apple ook dezelfde opslagkeuzes (32GB en 128GB) gaat hanteren is een kwestie van afwachten. Hou de ontwikkelingen via iCulture in de gaten!

Geruchten over iPhone SE 2

Na de eerste geruchten over de iPhone SE 2 in augustus 2017 volgden in 2017 nogmaals de bevestiging dat er inderdaad een nieuw model op de planning staat. Dit nieuwe model noemen we voor het gemak iPhone SE 2, aangezien er nog geen definitieve informatie is over de uiteindelijke naam. Het nieuwe toestel wordt mogelijk gemaakt door de Taiwanese fabrikant Wistron.

iPhone SE 2

Wat is er vernieuwd aan de iPhone SE 2?

De iPhone SE is een geliefd toestel vanwege het kleine formaat. Vooral voor mensen die eerder een 4-inch scherm hebben gebruikt heeft het toestel vertrouwde afmetingen. De eerste exemplaren dateren uit voorjaar 2016 en lopen qua techniek alweer wat achter op de huidige modellen. Vandaar dat Apple plannen zou hebben om met een vernieuwd model op de proppen te komen, de iPhone SE 2. Ook onder iCulture-lezers merken we dat er behoefte blijft aan kleinere toestellen.

Dat Wistron als fabrikant lijkt aangewezen is niet zo gek: de fabriek in India maakt nu al het huidige model. Hierdoor kunnen Apple’s toeleveranciers in China zich blijven focussen op de productie van andere modellen, zoals de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X.

iPhone SE 2: specificaties

Volgens geruchten krijgt de iPhone SE 2 een A10 Fusion-chip met 2GB RAM, waarbij je kunt kiezen uit 32GB of 128GB opslag. De frontcamera zou een sprong maken naar 5-megapixel, net als nu in de iPhone 6s zit. De camera aan de achterzijde zou een resolutie van 12-megapixel hebben. Al deze specificaties staan nog niet vast en zijn gebaseerd op geruchten uit Azië.

iPhone SE 2 releasedatum

We verwachten dat Apple de iPhone SE 2 in het voorjaar van 2018 op de markt brengt, waarschijnlijk in de maanden april t/m juni. Omdat dit model nog geen opvolgers heeft weten we ook niet welke periode in het jaar Apple gaat hanteren als vast update-moment. De kans is klein dat hiervoor een speciaal event wordt georganiseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!