iPhone SE design

iPhone SE 2: alles over de 4-inch iPhone van 2018

Volgens bronnen verschijnt de iPhone SE 2 in de eerste helft van 2018. Deze volgt de huidige 4-inch iPhone op en zou in India gemaakt worden. Wat weten we nog meer over deze kleine opvolger?

De iPhone SE 2 wordt volgens geruchten in de loop van 2018 verwacht. Wat weten we al over deze opvolger van de iPhone SE? Op deze pagina houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond de iPhone SE 2.

iPhone SE 2 in het kort

In augustus 2017 verschenen de eerste geruchten over een mogelijke opvolger van de iPhone SE. Deze zal waarschijnlijk worden gemaakt door fabrikant Wistron, in opdracht van Apple.

Dit zijn de verwachte iPhone SE 2 eigenschappen:

  • Compacte iPhone met 4-inch scherm.
  • Vernieuwde componenten ten opzichte van het vorige model.
  • Aankondiging van iPhone SE 2 in eerste helft van 2018.
  • Naar verwachting met A10 Fusion chip, 2GB RAM en iets grotere 1700mAh batterij.
  • Verwachte opslag iPhone SE 2: 32GB en 128GB.
  • Verwachte camera is 12-megapixel aan achterkant, 5-megapixel frontcamera.

iPhone SE 2

Geruchten over iPhone SE 2

Na de eerste geruchten over de iPhone SE 2 in augustus 2017 volgden in 2017 nogmaals de bevestiging dat er inderdaad een nieuw model op de planning staat. Dit nieuwe model noemen we voor het gemak iPhone SE 2, aangezien er nog geen definitieve informatie is over de uiteindelijke naam. Het nieuwe toestel wordt mogelijk gemaakt door de Taiwanese fabrikant Wistron.

Wat is er vernieuwd aan de iPhone SE 2?

De iPhone SE is een geliefd toestel vanwege het kleine formaat. Vooral voor mensen die eerder een 4-inch scherm hebben gebruikt heeft het toestel vertrouwde afmetingen. De eerste exemplaren dateren uit voorjaar 2016 en lopen qua techniek alweer wat achter op de huidige modellen. Vandaar dat Apple plannen zou hebben om met een vernieuwd model op de proppen te komen, de iPhone SE 2. Ook onder iCulture-lezers merken we dat er behoefte blijft aan kleinere toestellen.

Dat Wistron als fabrikant lijkt aangewezen is niet zo gek: de fabriek in India maakt nu al het huidige model. Hierdoor kunnen Apple’s toeleveranciers in China zich blijven focussen op de productie van andere modellen, zoals de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X.

iPhone SE 2: specificaties en verbeteringen

Volgens geruchten krijgt de iPhone SE 2 een A10 Fusion-chip met 2GB RAM, waarbij je kunt kiezen uit 32GB of 128GB opslag. De frontcamera zou een sprong maken naar 5-megapixel, net als nu in de iPhone 6s zit. De camera aan de achterzijde zou een resolutie van 12-megapixel hebben. Al deze specificaties staan nog niet vast en zijn gebaseerd op geruchten uit Azië.

iPhone SE 2 releasedatum

We verwachten dat Apple de iPhone SE 2 in het voorjaar van 2018 op de markt brengt, waarschijnlijk in de maanden januari t/m maart. In dezelfde periode kondigt Apple meestal nieuwe iPads aan.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!