iPhone SE design

iPhone SE 2: alles over de kleine iPhone van 2018

Wat zijn de kansen?

Hoeveel kans is er dat we de iPhone SE 2 nog in 2018 kunnen verwachten? En wat weten we verder nog van deze kleine iPhone, dat volgens geruchten in India wordt geproduceerd? We zetten alles voor je op een rijtje!

De 4-inch iPhone is een populair model, vooral voor mensen die een toestel met klein scherm gewend zijn. Het handzame model is relatief goedkoop en ideaal voor mensen die niet zo heel intensief gebruik maken van hun toestel. Voor die mensen was er jarenlang de iPhone SE. Jarenlang werd er een opvolger verwacht met hetzelfde design en vernieuwde hardware. Maar met de komst van de iPhone XR hoeven we daar waarschijnlijk niet meer op te rekenen. Apple stapt over naar grotere schermen.

iPhone SE 2 in het kort

In augustus 2018 dook opeens de iPhone xx op in Xcode, de ontwikkeltool van Apple. Het zou hier gaan om een iPhone met A10-processor, vergelijkbaar met de iPhone 7. Alles wees erop dat het zou gaan om een opvolger van de iPhone SE, maar dit bleek niet het geval. Het toestel zou in opdracht van Apple worden gemaakt door fabrikant Wistron.

Dit waren de verwachte iPhone SE 2 eigenschappen die jarenlang circuleerden:

  • Compacte iPhone met 4-inch scherm.
  • Vernieuwde componenten ten opzichte van het vorige model.
  • Naar verwachting met A10 Fusion chip, 2GB RAM en iets grotere 1700mAh batterij.
  • Verwachte opslag iPhone SE 2: 32GB en 128GB.
  • Verwachte camera is 12-megapixel aan achterkant, 5-megapixel frontcamera.

Geruchten over iPhone SE 2

Na de eerste geruchten over de iPhone SE 2 in augustus 2017 volgde later dat jaar nogmaals de bevestiging dat er inderdaad een nieuw model op de planning zou staan. Dit nieuwe model noemde iedereen we voor het gemak iPhone SE 2, aangezien er nog geen definitieve naam bekend was.

iPhone SE 2

Inmiddels zijn we alweer een jaar verder, maar is er nog niets officieels bekendgemaakt over de iPhone SE 2. De geruchten over de iPhone SE 2 zijn bovendien tegenstrijdig. Een bekende en doorgaans erg betrouwbare Apple-analist verwacht geen iPhone SE 2, maar daar tegenover staan allerlei geruchten die wel de indruk wekken dat er nog nieuwe 4-inch iPhone aan komt. Daarbij werden verschillende data genoemd, waaronder maart en mei 2018. Dat bleek achteraf niet te kloppen. Het lijkt er inmiddels sterk op dat Apple het toestel gecancelled heeft. Het toestel met A10-processor zou een nieuw exemplaar van de iPhone 7 kunnen zijn, bedoeld als instapmodel. In plaats van 4-inch wordt 4,7-inch dan de nieuwe norm voor kleine toestellen.

Dat de iPhone-schermen steeds groter worden blijkt duidelijk uit de 2018 iPhones. Apple bracht in 2018 drie nieuwe toestellen uit: de iPhone XS de veel grotere iPhone XS Max en een nieuwe 6,1-inch iPhone met de naam iPhone XR. Laatstgenoemde model kan ook als opvolger van de iPhone SE zijn bedoeld.

iPhone SE 2 releasedatum: wanneer komt de iPhone SE 2?

Apple kan de iPhone SE 2 op elk gewenst moment aankondigen. Omdat het een instapmodel is, hoeft er geen speciaal event voor te worden georganiseerd. Toch denken we dat er helemaal geen iPhone SE 2 meer komt. Apple is bij de iPhones van 2018 overgestapt op grotere schermen vanaf 5,8-inch en voor de instapmodellen is 4,7-inch het kleinst mogelijke formaat.

iPhone SE 2 prijs: wat gaat de iPhone SE 2 kosten?

Als er überhaupt nog een iPhone SE 2 komt, zal Apple waarschijnlijk hetzelfde prijsniveau liggen als die van z’n voorganger, dus rond de €420 voor het model met 32GB opslag. Apple zou kunnen overwegen om de capaciteit te verhogen naar 64GB en 256GB, zoals ook al in de iPhone 8 en iPhone X zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!