MacBook Pro 2018 toetsenbord met AirPods.

AirPods 2: alles over de nieuwste AirPods van 2019

De AirPods 2 zijn de opvolgers van de mateloos populaire AirPods uit 2016. De AirPods 2 bevatten een aantal verbeteringen ten opzichte van het eerste model, zoals een nieuwe chip. Dit moet je weten over de AirPods van 2019!

De AirPods 2 zijn verschenen in het voorjaar van 2019 en hebben veel overeenkomsten met de eerder verschenen oortjes van Apple. Maar er zijn ook wat verschillen. In dit artikel praten we je bij over de AirPods 2, zoals prijs en beschikbaarheid, de functies, verbeteringen en nog veel meer. Ben je op zoek naar de AirPods met ruisonderdrukking? Dan kun je hierover alles lezen in ons artikel over de AirPods Pro!

Belangrijk om te weten is dat er twee varianten van de AirPods 2 zijn: met normale oplaadcase en met draadloze oplaadcase. Weet je niet welke je moet kiezen, dan raden we aan om de goedkoopste variant te kiezen, want zo heel vaak hoef je het doosje nou ook weer niet op te laden.

AirPods 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste functies van de AirPods 2 in het kort:

 • Verschenen in maart 2019.
 • Verkrijgbaar in twee varianten met normale en draadloze oplaadcase.
 • Makkelijk synchroniseren via iCloud met al je Apple-apparaten.
 • Tot 5 uur luisteren zonder bijladen, meer dan 24 uur met bijladen.
 • Nieuwe H1-chip zorgt voor sneller koppelen en langere spreekduur.
 • Ondersteuning voor Hé Siri.
 • Muziekbediening door op AirPods te tikken.
 • Adviesprijs vanaf €179
 • Winkelprijs vanaf €139

Dit zijn de officiële adviesprijzen bij Apple:

 • Nieuwe AirPods 2 met standaard oplaadcase (verbeterde versie met Hé Siri): €179,00
 • Nieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadcase: €229,00
 • Draadloze oplaadcase voor AirPods: €89,00

AirPods 2 functies

De AirPods 2 hebben dezelfde mogelijkheden als de eerste AirPods. Het zijn volledig draadloze oordopjes met microfoon, die je eenvoudig kan koppelen aan al je Apple-apparaten. Je kan ermee naar muziek luisteren, maar ook telefoongesprekken voeren. De AirPods 2019 zijn voorzien van draagdetectie, zodat de muziek meteen stopt zodra je een AirPod uit je oor haalt. Dankzij de synchronisatie met iCloud zijn ze meteen klaar voor gebruik op het moment dat je ze uit het doosje haalt en in je oor stopt.

De AirPods 2 worden geleverd in een oplaadcase. Met de oplaadcase kun je de AirPods opladen, zodat je langer kan luisteren. De case gebruik je ook om de AirPods met je mee te nemen. Bij de AirPods 2 heb je de keuze uit twee cases: een gewone oplaadcase of een variant die geschikt is voor draadloos opladen. Het model voor draadloos opladen is wel iets duurder.

AirPods 2 review: doosje en verpakking

AirPods 2 verbeteringen

Ten opzichte van het eerste model hebben de AirPods 2 enkele verbeteringen. Allereerst zit er een nieuwe H1-chip in, ter vervanging van de vroegere W1-chip. De H1-chip is speciaal gemaakt voor koptelefoons en zorgt voor de verbinding met je apparaten. Wisselen tussen aangesloten apparaten is dankzij de H1-chip dan ook twee keer sneller. Dat komt goed van pas als je bijvoorbeeld vaak wisselt tussen je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.

De nieuwe H1-chip zorgt ook voor ondersteuning van Hé Siri. Je kan de assistent daardoor volledig handsfree oproepen, zonder dat je op de AirPods hoeft te tikken. Je kan Siri bijvoorbeeld vragen om het geluid harder of zachter te zetten, maar het werkt ook gewoon met het stellen van algemene vragen.

De H1-chip brengt ook iets verbeterde batterijduur bij spraak. In plaats van 2 uur kun je tot 3 uur praten met de AirPods. Met tussendoor bijladen gaat dit van 11 uur naar maar liefst 18 uur. Dat komt dus goed van pas als je vaak telefoneert. De batterijduur bij het luisteren van muziek is hetzelfde gebleven.

AirPods met nieuwe oplaadcase.

De nieuwe draadloze oplaadcase zorgt ervoor dat je makkelijker kan opladen. Je kan deze oplaadcase meteen kiezen bij de AirPods 2, maar als je al AirPods hebt kan je ook alleen een losse nieuwe oplaadcase in huis halen. Het is niet verplicht om nieuwe AirPods te kopen als je alleen wil profiteren van draadloos opladen.

AirPods vergelijken
Wil je AirPods vergelijken? In onze aparte AirPods vergelijking lees je precies wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de AirPods 2 en de eerste generatie AirPods.

AirPods 2 review
Wil je weten wat wij van de AirPods 2 vinden? Lees dan onze AirPods 2 review, waarin we alle voor- en nadelen van deze nieuwe AirPods bespreken.

De AirPods 2 zien er vertrouwd uit en klinken ook vrijwel hetzelfde, maar er zitten een paar handige nieuwe features in. De grootste verbeteringen vinden we het draadloze opladen en de verbeterde Siri-stem. Gebruik en betrouwbaarheid zijn nog steeds top-notch, maar op andere punten zijn de AirPods eigenlijk nauwelijks aangepast. We hadden graag dezelfde matte coating gezien als bij de Apple Pencil 2, de mogelijkheid om met twee apparaten te koppelen en een iets betere afscherming voor omgevingsgeluiden.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe AirPods zijn online te bestellen via de Apple Store voor €229. Bij andere winkels ben je vaak goedkoper uit.

Naast de versie van €229 met draadloze oplaadcase, kun je ook kiezen voor de nieuwe AirPods met Hé Siri met de standaard case. Deze is beschikbaar voor €179, dezelfde prijs als de vorige AirPods. Heb je al AirPods en wil je alleen een nieuw draadloze oplaadcase, dan is die ook te bestellen. De nieuwe draadloze oplaadcase kost €89.

AirPods 2 assortiment

 • Nieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadcase: €229,00
 • Draadloze oplaadcase voor AirPods: €89,00
 • Nieuwe AirPods 2 met standaard oplaadcase (verbeterde versie met Hé Siri): €179,00

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!