MacBook Pro 2018 toetsenbord met AirPods.

Onze verwachtingen van de AirPods 2

De AirPods zijn al sinds de verschijning een daverend succes, maar er komt alweer een nieuw model aan. Wat kun je van de AirPods 2 verwachten en wanneer verschijnen ze? In dit artikel zetten we de verwachtingen op een rij.

AirPods 2 verwachtingen

De eerste AirPods verschenen eind 2016 en als we de geruchten mogen geloven kunnen we binnenkort rekenen op vernieuwde AirPods. We blikken we in dit artikel alvast vooruit op onze AirPods 2 verwachtingen. In dit artikel helpen we je met vragen als “Welke AirPods 2 functies komen eraan”, “Wanneer zijn de AirPods 2 verkrijbaar” en “Wat is de AirPods 2 prijs”?

Dit zijn de nieuwe AirPods 2 verbeteringen:

Releasedatum AirPods 2: Waneer kunnen we de AirPods 2 verwachten?

De grote vraag is nu wanneer de AirPods 2 verschijnen. Volgens bronnen had Apple plannen om in 2018 de verbeterde AirPods met Hé Siri-functie uit te brengen, waarna er in 2019 opnieuw een verbeterd exemplaar zou komen met waterbestendigheid en geluidsonderdrukking. We denken dat Apple nu met AirPods 2 wacht tot het moment dat ze de AirPower uitbrengen. Dat zou dus zomaar kunnen betekenen dat we op de AirPods 2 moeten wachten tot ergens in 2019.

Volgens geruchten komt de AirPods met draadloze oplaadbare begin 2019 uit en volgt er een geheel nieuw model in 2020. Het model dat in 2020 moet verschijnen, krijgt volgens de betrouwbare Ming-Chi Kuo een nieuw design. Waarschijnlijk is dit dan ook de AirPods 2, met veel meer nieuwe functies. Het verbeterde model zou alleen de nieuwe oplaadcase krijgen.

Wat is de AirPods 2 prijs?

Als Apple de AirPods 2 uitbrengt met alle verwachte functies, kan de prijs hoger liggen dan de introductieprijs van de originele AirPods. De AirPods zijn nu bij Apple te koop voor €179, maar bij veel winkels vind je ze voor een veel lagere prijs (waaronder bij Coolblue voor €149). De AirPods 2 prijs wordt mogelijk hoger dan €200, maar we verwachten dat er in de weken en maanden daarna geregeld aanbiedingen zijn, zoals ook het geval is met de huidige AirPods.

#1 Hé Siri
Na al die jaren zijn we inmiddels wel bekend met het commando Hé Siri, waarmee je de assistent handsfree kan gebruiken. Hoewel je op de nieuwste Apple Watches niet eens meer Hé Siri hoeft te zeggen, is dat nog wel nodig op de iPhone, iPad en HomePod. Op de huidige AirPods ontbreekt deze functie, want om Siri te gebruiken moet je twee keer op één van de AirPods tikken. Al eerder dit jaar beweerden betrouwbare bronnen dat dit met de AirPods 2 niet meer nodig is, omdat Hé Siri toegevoegd wordt. Dit is mogelijk dankzij een verbeterde chip, die herkent wanneer je tegen de AirPods praat.

He Siri op AirPods tijdens video van september-event.

Tijdens het afgelopen september 2018-event gaf Apple stiekem al een vooruitblik op deze functie. Tijdens de introductievideo met het meisje met het clicker-koffertje was al te zien dat ze Hé Siri gebruikte om de kortste route naar het Steve Jobs Theatre op te vragen. Dat geeft al meteen een goede indruk in hoe deze functie gaat werken: gewoon praten en vragen, zonder dat je je handen nodig hebt.

#2 Draadloos opladen
Het opladen van de AirPods zelf doe je nu met de meegeleverde oplaadcase. Je stopt ze erin om ze op te bergen en tegelijkertijd worden ze opgeladen via de batterij het doosje. Het doosje zelf moet je nu nog opladen via een Lightning-kabel, maar een reeds aangekondigde draadloze oplaadcase brengt daar verandering in. Apple kondigde deze nieuwe oplaadcase tegelijkertijd aan met de AirPower in september 2017. De toekomst van de AirPower is nog onzeker, maar dat de draadloze oplaadcase er komt is zo goed als zeker. Er zijn ook al aanwijzingen in iOS gevonden die wijzen op ondersteuning voor deze case.

AirPods oplaadcase met lampje aan de voorkant voor AirPower.

Het zou ons niets verbazen als Apple ervoor zorgt dat je deze oplaadcase kan gebruiken met elke draadloze oplader voor je iPhone. Dat betekent dat je dus niet per se een AirPower hoeft te hebben om je AirPods draadloos op te laden. De nieuwe oplaadcase heeft een lampje aan de buitenkant, zodat je kan zien of hij volledig is opgeladen zonder het klepje open te hoeven maken. Apple beloofde eerder ook dat de oplaadcase los verkrijgbaar zal zijn voor mensen met de huidige AirPods, maar wij betwijfelen of dat nog gaat gebeuren. Apple wil waarschijnlijk liever dat je meteen de AirPods 2 in huis haalt.

#3 Betere specs
We verwachten dat de AirPods 2 ook betere specificaties krijgt. De huidige AirPods kregen van Apple voor het eerst een W-chip die zorgt voor de draadloze communicatie. De W1-chip zorgde er ook voor dat de AirPods meteen gesynchroniseerd waren met al je iCloud-apparaten. Inmiddels is Apple al heel wat generaties van de W-chip verder. Sterker nog, de nieuwe Apple Watch Series 4 heeft de W3-chip. De kans is groot dat de AirPods 2 dit ook krijgt, wat zorgt voor een betere verbinding. Bluetooth 5.0 kan daar ook bij helpen. We vinden dit nu al in de Apple Watch Series 4 en in de iPhone vanaf de iPhone 8 en iPhone X. Bluetooth 5.0 zorgt voor een groter bereik en betere audio. De speakertjes in de AirPods 2 zelf zijn waarschijnlijk niet veel verbeterd ten opzichte van het huidige model.

Live Listen op AirPods

#4 Waterbestendigheid
De AirPods zijn officieel niet waterbestendig, maar ze kunnen wel tegen een paar regendruppels. Toch zou Apple overwegen om de AirPods 2 waterbestendig te maken. Daarmee kun je bijvoorbeeld beter sporten in een flinke regenbui. Zwemmen met AirPods lijkt ons geen goed idee, alleen al omdat ze dan zeer waarschijnlijk uit je oren vallen. Het is echter nog onduidelijk wanneer we deze waterbestendigheid precies gaan zien. Apple’s nieuwe AirPods staan nog voor dit jaar gepland, maar de waterbestendigheid zou pas in 2019 komen.

Meisje met AirPods door water in event-video.

Overigens zagen we in de eerder besproken introductievideo van het september 2018-event dat het meisje met de AirPods dwars door het water bij het Apple Park rent. Hint Apple hiermee naar de komst van waterbestendige AirPods of is het slechts toeval? De tijd zal het ons leren.

#5 Noise-cancellation
Er gaan ook al een tijd geruchten dat Apple werkt aan AirPods met noise-cancellation. Maar net als bij waterbestendigheid geldt voor deze functie waarschijnlijk dat we deze pas in 2019 zien en nog niet op tijd klaar is voor de nieuwe AirPods van dit jaar. Met noise-cancellation wordt achtergrondgeluid onderdrukt, zodat je enkel en alleen de muziek hoort. Je vindt noise-cancellation vooral in koptelefoons maar door deze functie naar de AirPods te brengen kan je dit ook gebruiken in de compactere oordopjes.

Niet-verwachte functies voor AirPods 2

Deze verbeteringen zouden we graag zien, maar verwachten we NIET:

  • Verwisselbare eartips: Accessoiremakers hebben verwisselbare eartips voor de AirPods gemaakt, Apple zal dat zelf niet doen. Ook al vinden sommige mensen het handig. Inmiddels is wel bewezen dat de AirPods niet zomaar uit je oor vallen.
  • Fysieke knoppen: Apple zal de huidige minimalistische uitstraling van de AirPods willen vasthouden en geen knoppen toevoegen, ook al kan dat handig zijn. Aanraakgevoelige zones zijn wel een optie.
  • Beter koppelen met Android-smartphones: Apple zal weinig moeite doen om het gebruiksgemak van Android-bezitters te vergroten. De betere ondersteuning op Apple-producten is juist een verkoopargument.
  • Meer kleuren en varianten: Apple blijft waarschijnlijk vasthouden aan het huidige design in hoogglans wit.
  • Betere batterijduur: De huidige batterijduur van 24 uur is prima, oortjes met een grotere batterij zullen mensen niet zien zitten. We verwachten hooguit lichte optimalisaties door nieuwere chips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!