Apple Arcade gestart

Bespaar een tientje: Apple Arcade nu ook per jaar te betalen

Apple heeft een nieuwe optie toegevoegd als je je graag abonneert op Apple Arcade. In plaats per maand kun je de gamedienst nu ook per jaar afrekenen. Je bespaart daarmee best wat geld.

Apple Arcade per jaar betalen

Apple is het afgelopen jaar van start gegaan met maar liefst drie betaalde diensten: Apple News+, Apple TV+ en Apple Arcade. De laatste twee diensten zijn ook in Nederland en België beschikbaar en kosten allebei €4,99 per maand. Nu lijkt het erop dat Apple toch aan het experimenteren is met het aantrekkelijker maken van het aanbod. Bij Apple Arcade is nu ook een optie bijgekomen waarmee je per jaar betaalt.


Per jaar betalen heeft een aantal voordelen. Allereerst hoef je dan niet elke maand opnieuw een bedrag af te tikken, wat voor sommige mensen minder gewenst is. Door per jaar te betalen, ben je in één keer klaar en hoef je je verder geen zorgen te maken om maandelijkse kosten. Bovendien bespaar je daar bijna een tientje mee: Apple Arcade kost per jaar €49,99. Normaal gesproken ben je voor een jaar €59,99 kwijt. Je krijgt dus als het ware zo’n twee maanden cadeau. Bij Apple TV+ was al zo’n optie beschikbaar.

Het nadeel van een jaarlijkse betaling is dat je dan misschien betaalt voor een dienst die je maar een paar maanden in het jaar gebruikt. Het is niet mogelijk om je lidmaatschap halverwege het jaar te annuleren en de helft van het geld terug te krijgen.

Mocht je de afgelopen tijd zo tevreden zijn over Apple Arcade en ben je van plan om het komende jaar nog veel te spelen, dan pas je je lidmaatschap als volgt aan:

  1. Ga naar Instellingen > je naam.
  2. Tik op Abonnementen.
  3. Kies voor Apple Arcade en selecteer het nieuwe jaarabonnement.

Apple Arcade per jaar betalen.

Een valkuil bij deze optie is dat je over een jaar alweer vergeten bent dat je een lidmaatschap hebt. Omdat de periode na een jaar weer automatisch verlengd wordt, raden we aan om Apple Arcade tijdig op te zeggen. Je kan dan gebruik blijven maken van de gamedienst, maar er wordt over een jaar niet weer automatisch geld in rekening gebracht.

Bekijk ook

Proefperiode gestart? Zo kun je Apple Arcade opzeggen

Heb je onlangs een proefperiode van Apple Arcade gestart? Vergeet dan niet tijdig op tijd op te zeggen als je niet meer wil spelen (en betalen). Apple Arcade opzeggen is een fluitje van een cent en in deze tip lees je hoe je dat doet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.