iPhone 8 snelladen

Gerucht: ‘Apple komt in 2020 met vernieuwde iPhone 8 met verbeterde specs’

Apple zou van plan zijn om in 2020 een update uit te brengen voor de iPhone 8. Apple wil daarmee ook in het middensegment up-to-date blijven. Het vernieuwde model krijgt volgens de bronnen betere specs.

De komende jaren zet Apple vol in op de iPhones zonder thuisknop, met opvolgers van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Maar Apple lijkt ook de iPhone 8 niet te vergeten, het laatste model waar nog een thuisknop op zit. Volgens bronnen bij de productieketen is Apple van plan om de 4,7-inch iPhone 8 nog een tijdje in het assortiment te houden en zelfs een update uit te brengen.

‘Apple komt in 2020 met update voor iPhone 8’

De huidige iPhone 8 verscheen in 2017 en maakt nu nog steeds deel uit van Apple’s assortiment. De iPhone 8 heeft een A11-chip en is ook nu nog een prima alternatief voor de duurdere modellen. Apple verkoopt het model nog voor €689 sinds de prijsverlaging afgelopen najaar. Bronnen bij de Taiwanese productieketen beweren nu dat Apple van plan is om tussentijds een update uit te brengen, zodat dit model ook in de jaren daarna nog kan profiteren van de nieuwste functies.

Apple’s vernieuwde iPhone 8 krijgt hetzelfde 4,7-inch scherm, maar krijgt wel betere specificaties. Zo wordt de chip geüpgraded naar een A13-chip, dezelfde chip die we dit najaar bij de 2019 iPhones zien. Ook zou Apple kiezen voor een model met 128GB. Momenteel is de iPhone 8 alleen te koop met 64GB en 256GB, waardoor je meteen bijna €200 meer kwijt bent voor extra opslag. Het model behoudt ook de enkele cameralens.

iPhone 8 doosje

Pegatron zou verantwoordelijk zijn voor de productie van het model. Het gaat volgens de bronnen om zo’n 20 miljoen exemplaren. Het model krijgt een prijskaartje van zo’n $649. Dat is dus een fractie duurder dan de huidige versie in dollars, die voor $599 verkocht wordt. Dat zou betekenen dat het model in Nederland iets meer dan €700 moet gaan kosten. Het model wordt in maart 2020 verwacht. Hierdoor toont deze verbeterde iPhone 8 veel overeenkomsten met de eerste iPhone SE, die ook in maart uitgebracht werd.

Aangezien er specifiek gesproken wordt over een vernieuwde versie van het 4,7-inch model, is het onwaarschijnlijk dat ook de iPhone 8 Plus vernieuwd wordt. Of het model nog een andere naam krijgt of dat Apple deze naam behoudt, is nog onduidelijk.
Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.