iPhone in Apple Store

iPhone 2019: alles over de iPhone 2019 functies en release

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe ziet de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke specificaties zitten erin? Dit zijn de iPhones van het jaar 2019!

iPhone 2019: dit zijn de iPhones van 2019

Ook in 2019 heeft Apple nieuwe iPhones uitgebracht. Tegelijk zijn er een aantal modellen uit het assortiment verdwenen. De iPhone 7, iPhone XS en iPhone XS Max zijn sindsdien niet meer in de Apple Store verkrijgbaar. Wel kon je nog tot maart 2020 de iPhone 8 kopen. Anno 2020 kan je ook nog steeds de de iPhone XR kopen.

Wil je meer weten over de iPhone-modellen die in 2019 verschenen zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Ben je op zoek naar de 2020 iPhones? Dan hebben we daar een apart overzicht voor.

Bekijk ook

iPhone 2020 line-up: dit zijn alle toestellen van dit jaar

In dit artikel lees je meer over de complete iPhone 2020 line-up. We laten je zien welke toestellen nu in Apple's assortiment zitten. Naast de nieuwste modellen zoals de iPhone 12, zijn er ook nog oudere modellen in de iPhone 2020 line-up.

Dit zijn de nieuwe iPhones van 2019:

iPhone 11 bij provider nu bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

iPhone 2019 releasedatum

De 2019 iPhones zijn aangekondigd op 10 september en sinds vrijdag 20 september liggen de nieuwe iPhones in de winkel. Apple brengt de drie nieuwkomers gelijktijdig uit.

Heeft het zin om op voor de iPhone 2019 te kiezen? Dat ligt vooral aan je persoonlijke situatie. Deze nieuwe toestellen bevatten weer wat vernieuwingen en zijn nog sneller, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een van de eerdere modellen aan te schaffen. Die zijn nu namelijk afgeprijsd. Er zijn ook heel wat mensen die pas een iPhone kopen op het moment dat hun oude toestel het begeeft. Ze kopen dan het model dat op een gegeven moment het meest aantrekkelijk is. Dat kan ook een eerder model zijn.

Wil je het nieuwste van het nieuwste, dan vind je hieronder alle details over de iPhones van 2019.

iPhone 2019 prijs

Hieronder lees je de iPhone 2019 prijzen die bij de introductie bekendgemaakt zijn. Apple heeft het instapmodel vijftig euro goedkoper gemaakt, zodat je nu vanaf 809 euro een gloednieuwe iPhone in huis kunt halen. De prijzen van de Pro-modellen zijn gelijk gebleven:

Voor de high-end modellen heeft Apple de naam ‘Pro’ ingevoerd, vergelijkbaar met de iPads en Macs.

iPhone 2019 functies

Hieronder vind je een aantal functies en eigenschappen van de 2019 iPhones:

Design: nagenoeg gelijk

Het design is bij de 2019 iPhones vrijwel hetzelfde gebleven. Er zijn drie formaten, waarvan de twee high-end modellen een rand van roestvrij staal hebben en een glazen achterkant. Bij de Pro-modellen is de achterkant gematteerd en van een sterkere glassoort gemaakt. Alledrie hebben ze een vierkante camerabult, maar bij de iPhone 11 Pro (Max) bevat deze drie cameralenzen in plaats van twee. De notch aan de voorkant van het scherm is hetzelfde gebleven.

De Pro-modellen zijn dit jaar verkrijgbaar in een nieuwe kleur donkergroen, naast de reeds bekende kleuren spacegrijs, zilver en goud. Bij de iPhone 11 kun je kiezen uit zes kleuren, waaronder lavendel, lichtgroen en zwart.

iPhone 2019

Twee iPhones 2019 met OLED-scherm

Apple kiest in 2019 voor twee Pro-modellen met een OLED-scherm en instapmodel met LCD-scherm. De goedkopere iPhone 11 heeft een LCD Liquid Retina-scherm, vergelijkbaar met de iPhone XR. We zien nog een andere oude bekende terug van de iPhone XR: Haptic Touch. Apple heeft ervoor gekozen om geen 3D Touch meer te ondersteunen en voor alle nieuwe iPhones met Haptic Touch te gaan werken. Geavanceerdere technieken zoals ProMotion-techniek zitten er niet in, al spreekt Apple bij de Pro-modellen van een nieuwe Super Retina XDR-scherm.

Drie cameralenzen voor iPhone van 2019

Apple heeft de 2019 iPhones voorzien van nieuwe camera’s. Bij de Pro-modellen is zelfs sprake van drie cameralenzen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een drievoudige cameralens:

  • Betere foto’s met lange sluitertijd
  • Betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden
  • Betere herkenning van diepte
  • Verbeterde portretten
  • Natuurlijker diepte-effect op foto’s

Daarnaast kan een derde camera handig zijn voor geavanceerde augmented reality-functies, al heeft Apple daar tijdens de aankondiging nauwelijks aandacht aan besteed. De iPhone 11 is voorzien van een dubbele camera, waarmee je ook foto’s met diepte-effect kunt maken. Daarnaast zitten er allerlei andere verbeteringen in, zoals een nachtmodus en een bredere kijkhoek voor het vastleggen van foto’s. De frontcamera’s zijn eveneens verbeterd, voor mooiere selfies.

Twijfel je welke van de twee modellen bij jou past? Bekijk dan onze vergelijking iPhone 11 vs iPhone 11 Pro!

Bekijk ook

Dit zijn de belangrijkste iPhone 11 en iPhone 11 Pro verschillen

De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro zijn Apple's paradepaardjes van 2019. In veel opzichten lijken ze op elkaar, maar er zijn ook heel veel verschillen. In dit artikel lees je de verschillen tussen de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Mét Lightning, geen USB-C

Ook in 2019 kiest Apple nog steeds voor de Lightning-aansluiting. Dat betekent dat je Lightning-accessoires nog gewoon kan gebruiken op de iPhones van 2019. Wel krijg je bij de Pro-modellen ene snellere 18 Watt oplader, geschikt voor iPhone snelladen.

Check ook onze andere artikelen over de nieuwe iPhones van 2019:

Bekijk ook

iPhone 11: alles over specs, functies en vernieuwingen

De iPhone 11 is een goede keuze als je een betaalbare iPhone zoekt. Dit toestel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Eén van de verbeteringen is dat er een dubbele camera in zit. Lees hier alles over de specs, functies en meer van de iPhone 11!

Wil je de nieuwste iPhone?
Wil je binnenkort een nieuwe nieuwe iPhone kopen? Dan heb je de keuze uit drie modellen:

Lees ook alles over reserveren en de pre-order:

iPhone 2019

De aankondiging van nieuwe toestellen betekent ook dat de voorgaande modellen in prijs omlaag gaan. Daardoor kan het slim zijn om binnenkort de iPhone XS te kopen, omdat webwinkels van hun voorraden af moeten. De XR blijft nog in het assortiment en voor mensen die niet het allernieuwste nodig hebben kan een iPhone XR met abonnement dan ideaal zijn. Dit toestel heeft ook een groot scherm, maar is een paar honderd euro goedkoper. Kijk in ons artikel Dit zijn de iPhone 2019 prijzen in Nederland wat de verschillende modellen kosten.

Of kijk bij onze iPhone aanbiedingen voor het goedkoopste iPhone-abonnement.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?
Bekijk ook

Zo kies je het goedkoopste iPhone abonnement

Hoe vind ik het goedkoopste iPhone-abonnement dat aansluit op mijn wensen? Welke goedkope iPhone past bij mij? En wat wil ik per maand betalen voor mijn abonnement? iCulture helpt je op weg om het goedkoopste iPhone-abonnement te vinden dat bij jou past.

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2020
Device
iPhone 2019