iPhone in Apple Store

iPhone 2019: alles wat je wilt weten

In dit artikel zetten we de belangrijkste verwachtingen voor de 2019 iPhones op een rijtje. Wanneer komt de iPhone 2019 uit en welke specificaties kunnen we verwachten? Het toestel krijgt waarschijnlijk usb-c, drie cameralenzen en mogelijk ondersteuning voor de Apple Pencil. Daarnaast zijn er versies met OLED-scherm en een variant met MicroLED scherm.

Ook in 2019 gaat Apple nieuwe iPhones uitbrengen. Op basis van de eerste geruchten zijn is al af te leiden wat we ongeveer kunnen verwachten. Want hoe beter je geïnformeerd bent over aanstaande en huidige iPhone-modellen, hoe beter je een keuze kunt maken als je een iPhone wilt kopen.

iPhone 2019 releasedatum

We verwachten dat de 2019 iPhones in het najaar van 2019 beschikbaar komen. Meestal kondigt Apple in september nieuwe iPhones aan, die een paar dagen later in de winkel verkrijgbaar zijn. Daarbij lijkt Apple afgestapt van het vaste aantal van twee nieuwe modellen en is er meer variatie in schermgrootte. Ook bij de 2018 iPhones worden drie iPhone-modellen verwacht, met verschillend schermformaat en in verschillende prijsklassen. Het lijkt erop dat Apple in 2019 ook een dergelijke aanpak zal volgen, met voor ieder wat wils.

iPhone 7 kleuren

Heeft het zin om op de iPhone 2019 releasedatum te wachten? Dat ligt vooral aan je persoonlijke situatie. Er zijn altijd wel geruchten dat er nóg nieuwere iPhones aankomen, dus je kunt je het beste niet gek laten maken door de geruchten en een iPhone kopen op het moment dat je er eentje nodig hebt. Met advies bij iPhone-aanschaf helpen we je natuurlijk ook op weg.

iPhone 2019 functies

Hieronder vind je een aantal verwachte functies en eigenschappen waarover wordt gesproken voor de iPhone 2019:

Alle iPhones 2019 met OLED-scherm

Apple zou van plan zijn om alle 2019 iPhones te voorzien van een OLED-scherm. Bij de iPhone 2018 zou Apple van plan zijn om de twee topmodellen te voorzien van OLED, met daarnaast een goedkoper LCD-model. Voor 2019 zou Apple echter volledig op OLED willen overstappen, zo meldde de Electronic Times uit Zuid-Korea. Het zorgde ervoor dat de aandelenkoers van Japan Display flink kelderde, aangezien dit bedrijf LCD-schermen aan Apple levert.

Het gerucht dat Apple in 2019 volledig wil overstappen op OLED-schermen wordt echter tegengesproken door de Wall Street Journal. Zij melden op basis van bronnen dat Apple ook in 2019 nog een iPhone met LCD-scherm wil uitbrengen. Deze modellen zullen de komende jaren ook nog erg populair blijven, al was het alleen maar vanwege de lagere prijs.

Eerste iPhones met MicroLED-scherm

Eén van de iPhone-modellen die Apple in 2019 uitbrengt is mogelijk voorzien van een MicroLED-scherm. Dit schrijft Bloomberg op basis van eigen bronnen. MicroLED levert betere beeldkwaliteit dan OLED en gaat langer mee. Apple zou de schermtechnologie ook willen gebruiken in de Apple Watch en in een mogelijk toekomstige AR-bril. Apple investeert behoorlijk in MicroLED-schermen, die de mogelijkheid bieden om toekomstige apparaten dunner, helderder en energiezuiniger te maken.

Drie cameralenzen voor iPhone 2019

Apple zou in 2019 een iPhone willen uitbrengen met drie cameralenzen. Echt nieuw is dat niet, want concurrent Huawei heeft al een smartphone met drievoudige camera, namelijk de P20 Pro. Het toestel combineert de beeldinformatie van alle drie cameralenzen en maakt daar een 10-megapixel foto van. De gecombineerde info levert een beter beeld.

Huawei P20 Pro

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een drievoudige cameralens:

  • Betere foto’s met lange sluitertijd
  • Betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden
  • Betere herkenning van diepte
  • Verbeterde portretten
  • Natuurlijker diepte-effect op foto’s

Daarnaast kan een derde camera handig zijn voor geavanceerde augmented reality-functies. Na de Taipei Times werd dit gerucht nog eens bevestigd door de Economic Daily.

Volgens Ming-Chi Kuo gaat Apple in 2019 nog geen geavanceerde 3D-dieptecamera aan de achterkant plaatsen. Momenteel vind je de TrueDepth-camera die diepte kan zien wel aan de voorkant voor Face ID, maar de TrueDepth-camera komt nog niet naar de achterste camera. Een geavanceerde 3D-camera kan gebruikt worden voor allerlei augmented reality-functies, maar deze zouden nog niet op tijd klaar zijn. Voor normale fotografie biedt zo’n camera niet veel meer voordelen dan de huidige dubbele cameralenzen. Apple zou daarom besloten hebben om nog vast te houden aan de dubbele lenzen.

Zonder Lightning-poort?

Apple zou van plan zijn om toekomstige iPhones niet langer te voorzien van een fysieke poort om op te laden. In plaats daarvan wil Apple draadloos opladen de standaard maken voor iPhones. Dat beweert Bloomberg op basis van eigen bronnen. Apple zou al bij de iPhone X hebben overwogen om de Lightning-poort achterwege te laten, maar zag daar van af omdat draadloos opladen nu nog erg traag gaat. Ook zou het voorlopig nog te duur zijn om een draadloze oplader mee te leveren. Mogelijk gaat het bij de iPhones van 2019 wel lukken.

Lightning poort iPhone 2019

Apple zou uiteindelijk ook de fysieke knoppen achterwege willen laten, zoals HTC eerder al heeft gedaan met de HTC U12+. In dit toestel zijn de fysieke knoppen vervangen door druksensoren.

iPhone 2019 met USB-C

Er zijn geruchten dat Apple zou willen overstappen naar USB-C, ook op de iPhone. Dit zou de Lightning-poort moeten vervangen. Maar erg geloofwaardig is dit gerucht van Digitimes niet. Het heeft voor Apple namelijk weinig voordelen om op de fysiek iets grotere USB-C-poort over te stappen. Bij de Lightning-poort heeft Apple zelf alle controle. USB-C wordt al veel gebruikt in Android-toestellen maar is nog steeds een warboel qua specificaties. Ook de kabels zijn van wisselende kwaliteit, vooral de goedkope kabeltjes van derden.

USB-C kabel

2019 iPhones met Pencil-ondersteuning

Dit gerucht is wat minder geloofwaardig. Apple zou van plan zijn om de Pencil geschikt te maken voor de iPhone. Apple-engineers zouden druk aan de slag zijn om een iPhone te ontwikkelen die met een digitale pen werkt. Een bron meldde aan The Investor dat een dergelijke iPhone in 2019 op de markt moet komen. Ook zou Apple in gesprek zijn met stylusmakers voor een mogelijke samenwerking. Het zou gaan om een nieuw type Pencil, dat afwijkt van het huidige model dat met EMR-technologie werkt.

De Griffin Apple Pencil Sleeve heeft een dikke punt om te gummen

Wil je nu al een nieuwe iPhone?
Wil je niet wachten op de nieuwe iPhones die pas in het najaar van 2019 verschijnen? Dan kun je ook de iPhone X kopen, het nieuwste topmodel met 5,8-inch scherm. Zoek je iets goedkopers, dan kun je beter de iPhone 8 Plus kopen. Dit toestel heeft ook een groot scherm, maar is een paar honderd euro lager in prijs. Of kijk bij onze iPhone aanbiedingen voor het goedkoopste iPhone-abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!