iPhone in Apple Store

iPhone 2019: alles over de nieuwe iPhones van dit jaar

In dit artikel zetten we de belangrijkste verwachtingen voor de 2019 iPhones op een rijtje. Wat is de iPhone 2019 releasedatum en welke specificaties kunnen we verwachten? Dit weten we nu al van de iPhones van 2019.

iPhone 2019: dit kunnen we verwachten

Ook in 2019 gaat Apple nieuwe iPhones uitbrengen. Op basis van de eerste geruchten is al af te leiden wat we ongeveer kunnen verwachten van de iPhone 11 of iPhone XI. Want hoe beter je geïnformeerd bent over de aanstaande 2019 iPhone en huidige iPhone-modellen, hoe beter je een keuze kunt maken als je een iPhone wilt kopen.

iPhone 2019 releasedatum

We verwachten de 2019 iPhones in het najaar. Meestal kondigt Apple in september nieuwe iPhones aan. Omdat er in 2019 drie nieuwe modellen worden verwachten, denken we dat ze verspreid over de maanden september en oktober in de winkels komen.

iPhone 2019

Heeft het zin om op de iPhone 2019 releasedatum te wachten? Dat ligt vooral aan je persoonlijke situatie. Er zijn altijd wel geruchten dat er nóg nieuwere iPhones aankomen, dus je kunt je het beste niet gek laten maken door de geruchten en een iPhone kopen op het moment dat je er eentje nodig hebt. Met advies bij iPhone-aanschaf helpen we je natuurlijk ook op weg.

iPhone 2019 prijs

De iPhone 2019 prijzen zijn nog niet bekend, maar afgaande op de adviesprijzen van de huidige modellen kunnen we er vanuit gaan dat ze ongeveer op het volgende niveau liggen:

  • Opvolger iPhone XR 2019: vanaf 859 euro
  • Opvolger iPhone XS 2019: vanaf 1159 euro
  • Opvolger iPhone XS Max 2019: vanaf 1259 euro

Wat de naamgeving betreft wordt gesproken over de naam iPhone 11 of iPhone XI. Apple zou voor de iPhone 2019 ook een compleet nieuwe naam kunnen kiezen, zoals ze in 2017 bij de iPhone X deden.

iPhone 2019 functies

Hieronder vind je een aantal verwachte functies en eigenschappen waarover wordt gesproken voor de iPhone 2019:

Design: nagenoeg gelijk

Apple gebruikt voor 2019 waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde design. Dat betekent dat er drie modellen van drie verschillende formaten komen. Apple kiest voor de twee duurste modellen waarschijnlijk wederom voor een roestvrijstalen behuizing, met een glazen achterkant. De glazen achterkant zou deze keer uit één stuk bestaan, dus ook over de camerabult. De camerabult steekt daardoor iets minder ver uit, waardoor deze één geheel wordt met de rest van het toestel.

iPhone 11 geruchten

Of de notch aan de voorkant van het scherm dit jaar kleiner wordt, is nog lastig te zeggen. Apple zou gebruik kunnen maken van nieuwe onderdelen, maar er zijn geen concrete aanwijzingen dat Apple de 2019 iPhone een kleinere notch gaat geven. De leverancier van de sensoren zou wel werken aan kleinere versies. Volgens Reuters zou deze sensor in toekomstige iPhones toegepast kunnen worden.

Er zijn weinig geruchten over de nieuwe iPhone 2019 kleuren. De twee duurste modellen krijgen hoogstwaarschijnlijk dezelfde drie kleuren, namelijk spacegrijs, zilver en goud. Voor de iPhone XR 2019 wordt gesproken over twee nieuwe kleuren, namelijk lavendel en groen. Deze kleuren vervangen volgens de geruchten blauw en koraal.

Kleuren iPhone XR opvolger

Twee iPhones 2019 met OLED-scherm

Apple kiest ook in 2019 waarschijnlijk voor twee modellen met een OLED-scherm en eentje met een LCD-scherm. De goedkopere iPhone XR 2019 krijgt naar verwachting hetzelfde LCD Liquid Retina-scherm, waardoor het OLED-scherm exclusief voor de duurdere 2019 iPhones blijft. Of er nog verdere verbeteringen in het scherm toegepast worden, is niet duidelijk. Het zou kunnen dat Apple de ProMotion-techniek naar de iPhone brengt, hoewel hier verder geen geruchten over zijn.

Er wordt ook al een tijdje gespeculeerd over microLED, maar daar is het in 2019 nog te vroeg voor. Apple zou microLED eerst op andere apparaten toe kunnen passen, zoals de Apple Watch. We hoeven dus nog geen iPhone 2019 met microLED scherm te verwachten.

Drie cameralenzen voor iPhone van 2019

Apple zou in 2019 twee iPhones willen uitbrengen met drie cameralenzen. Veel concurrerende smartphones hebben inmiddels ook al drie cameralenzen. De drie cameralenzen zouden alleen beschikbaar zijn op de twee OLED-modellen van de 2019 iPhones. Volgens renders en schematische tekeningen kiest Apple voor een vierkante camerabult, waar de drie sensoren in een soort driehoek in verwerkt zijn.

iPhone 11 concept met camera.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een drievoudige cameralens:

  • Betere foto’s met lange sluitertijd
  • Betere foto’s bij slechte lichtomstandigheden
  • Betere herkenning van diepte
  • Verbeterde portretten
  • Natuurlijker diepte-effect op foto’s

Daarnaast kan een derde camera handig zijn voor geavanceerde augmented reality-functies. Na de Taipei Times werd dit gerucht nog eens bevestigd door de Economic Daily.

Volgens Ming-Chi Kuo gaat Apple in 2019 nog geen geavanceerde 3D-dieptecamera aan de achterkant plaatsen. Momenteel vind je de TrueDepth-camera die diepte kan zien wel aan de voorkant voor Face ID, maar de TrueDepth-camera komt nog niet naar de achterste camera. Een geavanceerde 3D-camera kan gebruikt worden voor allerlei augmented reality-functies, maar deze zouden nog niet op tijd klaar zijn. Voor normale fotografie biedt zo’n camera niet veel meer voordelen dan de huidige dubbele cameralenzen.

iPhone 2019

Voor de iPhone XR 2019 kiest Apple ook voor een camera-upgrade. In plaats van een enkele lens stapt dit model over naar twee cameralenzen. Dat betekent dus dat alle nieuwe 2019 iPhones minimaal twee lenzen hebben.

Mét Lightning, geen USB-C

Het is de verwachting dat Apple dit jaar nog kiest voor Lightning. Dat betekent dat je alle Lightning-accessoires nog gewoon kan gebruiken op de iPhones 2019. Apple zou wel overwegen om de 2019 iPhones te leveren met een snellere 18 Watt-lader en een USB-C naar Lightning-kabel. Deze lader wordt al standaard geleverd met de iPad Pro 2018. Als Apple deze ook meegeeft bij de 2019 iPhones, betekent dit dat je vanuit de doos gebruik kan maken van iPhone snelladen.

Lightning poort iPhone 2019

Draadloos opladen met powershare

Net als voorheen ondersteunen de 2019 iPhones draadloos opladen. Wel voegt Apple iets nieuws toe. De 2019 iPhones krijgen namelijk Wireless PowerShare. Met deze functie kun je ook andere apparaten draadloos opladen via de iPhone. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de AirPods, die met ingang van de AirPods 2 draadloos opladen ondersteunen. Door de AirPods-oplaadcase op de achterkant van je iPhone te leggen, kun je ze onderweg opladen. Of het ook met de Apple Watch en andere iPhones gaat werken, is nog maar de vraag.

Concepten van iPhones van 2019

De afgelopen maanden zijn er al diverse concepten van de 2019 iPhones verschenen. De concepten hebben één ding met elkaar gemeen: ze lijken allemaal veel op de modellen van vorig jaar, met een vierkante camerabult aan de achterkant. Het lijkt er daardoor op dat het uiteindelijke design niet veel zal verschillen van deze concepten.

Check ook onze andere artikelen over de nieuwe iPhones van 2019:

Wil je nu al een nieuwe iPhone?
Wil je niet wachten op de nieuwe iPhones die pas in het najaar van 2019 verschijnen? Dan kun je ook de iPhone XS kopen, het nieuwste topmodel met 5,8-inch scherm. Zoek je iets goedkopers, dan kun je beter de iPhone XR kopen. Dit toestel heeft ook een groot scherm, maar is een paar honderd euro lager in prijs. Of kijk bij onze iPhone aanbiedingen voor het goedkoopste iPhone-abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!