iPhone 11 kleuren

iPhone 11: alles over specs, functies en vernieuwingen

De iPhone 11 is een goede keuze als je een betaalbare iPhone zoekt. Dit toestel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Eén van de verbeteringen is dat er een dubbele camera in zit. Lees hier alles over de specs, functies en meer van de iPhone 11!

iPhone 11 review Prijs los toestel (vanaf €496,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

Alles over de iPhone 11

De iPhone 11 is lange tijd in het assortiment bij Apple gebleven, maar moest in 2022 dan toch echt ruimte maken voor nieuwere modellen zoals de iPhone 13 en de iPhone 14. Het is echter nog steeds een prima keuze als je een wat goedkoper toestel met dubbele camera én Face ID zoekt. Alles wat je wil weten over de iPhone 11 lees je hier.iPhone 11 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 11:

  • Opvolger van de iPhone XR uit 2018
  • Uitgerust met een 6,1-inch LCD-scherm
  • Glazen achterkant en aluminium behuizing in meerdere kleuren
  • Dubbele camera aan de achterkant
  • Aangekondigd op 10 september 2019
  • Oorspronkelijke adviesprijs vanaf €809, nu vanaf niet meer in het assortiment
  • iPhone 11 als los toestel kopen
  • iPhone 11 met abonnement

Apple bracht gelijktijdig met de iPhone 11 ook de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max uit, maar die verdween al eerder uit het assortiment.

iPhone 11 kleuren familie

iPhone 11 prijs en verkrijgbaarheid

Bij de aankondiging van de iPhone 11 hanteerde Apple de volgende adviesprijzen:

In september 2021 verlaagde Apple de prijs naar:

Met de komst van de iPhone 14 is de iPhone 11 uit het assortiment van Apple verdwenen. Je kunt nu kiezen voor de iPhone 12 en de iPhone 13 als goedkopere modellen.

iPhone 11: dit moet je weten

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR en vertoont dan ook veel overeenkomsten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de nodige verschillen, want elk jaar sleutelt Apple weer aan de hardwarefuncties.

De iPhone 11 heeft een 6,1-inch LCD-scherm. Apple gebruikt hiervoor hetzelfde Liquid Retina-scherm als het voorgaande jaar. De resolutie blijft 1792 x 828 pixels met een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Het scherm behoudt True Tone en heeft een brede kleurweergave. Ook Haptic Touch is behouden gebleven, waardoor je extra acties krijgt als je lang op het scherm drukt. De behuizing is wederom van aluminium, met een glazen achterkant voor draadloos opladen.

iPhone 11 met game

iPhone 11 camera

De iPhone 11 heeft een dubbele camera. Het is voor het eerst dat Apple twee camera’s in een 6,1-inch toestel stopt. De iPhone XR heeft namelijk maar één camera, waarbij de portretmodus softwarematig geactiveerd wordt. Bij de iPhone 11 is dat dus niet meer het geval, waardoor er ook meer effecten en mogelijkheden zijn. Zo kun je nu optisch zoomen. Er is een wide-angle lens waarmee je bredere foto’s kan maken dan voorheen. De portretfunctie ondersteunt dankzij de tweede lens nu ook foto’s van dieren. Ook nieuw is de Night Mode, waarmee je mooiere foto’s kunt maken in het donker. Ook bij het maken van video’s kun je wisselen tussen de nieuwe ultra-wide stand.

iPhone 11 kleuren

De iPhone 11 is uitgerust met een snellere A13 Bionic-chip. Het is de snelste CPU in een smartphone ooit, zo legt Apple uit. Ook op het gebied van graphics zorgt de A13 Bionic-chip voor een boost. Dit komt vooral van pas bij games die veel van de processor vragen.

Apple heeft in de iPhone 11 Face ID verbeterd. Bij de voorgaande versies moest je nog altijd relatief recht voor het scherm zitten om je gezicht te kunnen scannen. Dat hoeft bij de iPhone 11 niet meer, want Face ID herkent je gezicht ook als het toestel bijvoorbeeld plat op tafel ligt. Je bent daardoor vrijer bij het gebruik van Face ID. Andere verbeteringen vinden we op het gebied van waterbestendigheid. Je kan de iPhone 11 namelijk langer onder water houden, zonder dat er schade optreedt. Je kan nu tot de iPhone 11 tot twee meter onderdompelen in water.

iPhone 11 kleuren galerij.

iPhone 11 kleuren: volop keuze
De iPhone 11 is net als de iPhone XR in zes kleuren beschikbaar. Wel heeft Apple voor een andere kleurenselectie gekozen. Je kan kiezen uit zwart, wit, geel, rood en de twee nieuwe kleuren groen en lavendel. Dat betekent dat koraal en blauw het veld hebben moeten ruimen.

iPhone 11 software

De iPhone 11 wordt standaard geleverd met iOS 13, de opvolger van de huidige iOS-versie. iOS 13 is aangekondigd tijdens de WWDC 2019. In iOS 13 zit onder andere een donkere modus, een geheel nieuwe versie van CarPlay, een nieuwe Herinneringen-app en nog veel meer. We hebben onze 11 favoriete iOS 13-functies voor je op een rij gezet.

Bekijk ook

Dit zijn de 11 beste iOS 13 functies

iOS 13 en iPadOS zitten bomvol nieuwe functies. Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 belangrijkste functies in iOS 13 en het compleet nieuwe iPadOS, zodat je snel op de hoogte bent.

Wil je meer weten over de andere 2019 iPhones? Kijk dan ook eens naar deze:

Alles over de iPhone 11 kopen vind je in onderstaande artikelen:

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2022
Device
iPhone 11