HomePod staand zwart

HomePod kopen: 10 vragen (en antwoorden) over een buitenlandse HomePod kopen

Wil je de Apple HomePod kopen? Lees hier alles over prijzen, levertijden en in welke landen de HomePod al verkrijgbaar is. We bekijken de HomePod prijzen en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf.

HomePod kopen in het buitenland en Nederland

Het is zover: de HomePod is sinds 9 februari verkrijgbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Snelle beslissers hebben al de eerste exemplaren ontvangen. Ook handig: je kunt de HomePod ophalen in de winkel als je geen lokaal afleveradres hebt. Wil je de HomePod in Nederland kopen, dan zul je nog even geduld moeten hebben want er is nog geen officiële verkoopdatum bekendgemaakt. Wel zijn handelaren die Marktplaats en Bol.com exemplaren aanbieden met een flinke toeslag: je betaalt daar €599 voor een HomePod en dat is €150 meer dan de normale winkelprijs. Pas dus op dat je niet te veel betaalt.

Alles over de HomePod bestellen

Wil je de HomePod kopen? Dan vind je op deze pagina alle informatie over deze slimme speaker. Je leest alles over de HomePod prijs, levertijd, verkooplanden en meer in dit overzicht. Wil je eerst weten of deze slimme speaker iets voor jou is, dan hebben we een round-up van HomePod-reviews voor je.

We geven hieronder antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat kost de HomePod?
 2. HomePod prijs in euro’s
 3. HomePod bestellen
 4. HomePod thuisbezorgen
 5. Los kopen in Apple Store?
 6. Nederlandse taal
 7. Europese stekker
 8. Duitsland en Frankrijk
 9. Invoerrechten
 10. Garantie buitenlandse HomePods
 11. Wanneer Nederland en België


HomePod preorder

Wat kost de HomePod?

De HomePod is voor $349 verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Dit is de prijs exclusief eventuele salestax en invoerkosten. Dit zijn de prijzen die Apple in de drie verkooplanden gaat hanteren:

 • Verenigde Staten: $349 (+ kosten)
 • Verenigd Koninkrijk: £319
 • Australië: $499 (+ kosten)

Als je je HomePod in het Verenigd Koninkrijk koopt betaal je de aangegeven prijs van £319. In de VS en Australië kunnen er nog extra kosten zoals salestax en invoerrechten bij komen.

Je kunt de HomePod natuurlijk ook in Nederland kopen. Op Marktplaats betaal je er rond de €450-€500 voor, honderd euro meer dan de winkelprijs. Je moet zelf beslissen of je dat ervoor over hebt, of nog even kunt wachten.

Wat is de HomePod prijs in euro’s?

Apple heeft de prijs in euro’s nog niet bekendgemaakt voor de HomePod, maar afgaande op andere producten kunnen we het volgende afleiden:

 • Nederland en België: ca. €360

We leiden dit af uit de prijs van een ander product, namelijk de 38-mm Apple Watch Series 3. Die kost in het Verenigd Koninkrijk £329 en in Nederland €370. De prijs van de HomePod van £319 zal dus rond de €360 liggen. Zodra we de officiële prijs weten, laten we dat uiteraard weten.

Waar kan ik de HomePod bestellen?

Je kunt sinds vrijdag 26 januari een pre-order plaatsen in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië om zeker te weten dat er een exemplaar voor je klaar ligt. De eerste HomePods zijn op 9 februari geleverd. Je kunt de speaker afhalen in de Apple Store of laten opsturen naar een lokaal adres.

Kan ik de HomePod thuis laten bezorgen?

Je hebt bij online bestellingen een afleveradres nodig in het betreffende land, dus je kunt een pre-order van de Engelse Apple Store niet zomaar in Nederland laten bezorgen. Ken je iemand die het pakket in ontvangst wil nemen en wil doorsturen naar jou, dan is dat de gemakkelijkste manier. Anders ben je aangewezen op pakket-doorstuurdiensten als Forward2me, Borderlinx, Parcl en Weship-it. Zij nemen jouw pakket in ontvangst en sturen deze door naar jouw Nederlandse adres. Je betaalt hiervoor een vergoeding. We hebben gemerkt dat Forward2me het snelst was. Je betaalt ongeveer 38 euro voor deze dienst.

Een andere optie is om de HomePod zelf af te halen in een Apple Store.

Kan ik de HomePod los kopen in de Apple Store?

De HomePod is ook los verkrijgbaar in de Apple Store. Check van tevoren wel even over er voorraad is.

HomePod kopen

Spreekt een buitenlandse HomePod Nederlands?

De HomePod wordt voorlopig alleen in Engelstalige landen verkocht. Daarom werkt Siri op de HomePod momenteel alleen in het Engels. In het voorjaar komt de speaker in Duitsland en Frankrijk uit, zodat de speaker ook Duits en Frans zal spreken. Later worden meer talen toegevoegd, zoals Nederlands.

Het installatieproces is al Nederlandstalig, dus dat schept verwachtingen dat de Nederlandse Siri ook snel komt.

Voor de meeste early adopters zal stembediening in het Engels geen probleem zijn. Zij zijn al gewend dat veel nieuwe producten een Engelstalige interface hebben en hebben hun toestellen vaak al standaard op Engels ingesteld. Ook goed om te weten: Siri is nogal preuts, dus scheldwoorden zoals ‘bitch’ zijn niet toegestaan.

Op alle HomePods draait dezelfde firmware, dus exemplaren die je in het buitenland koopt krijgen op termijn ook Nederlandse ondersteuning. Nu al een HomePod kopen heeft wel als nadeel dat er een Engelse stekker aan zit.

Zit er een Europese stekker bij de HomePod?

Als je de HomePod in de drie genoemde landen (VS, VK, Australië) koopt, zal deze worden geleverd met een lokale stroomadapter. Hou er dus rekening mee dat er een Engelse stekker aan de HomePod zit, als je deze in Engeland koopt. Je uit dus een reisadapter of converter moeten gebruiken. De kabel is 2 meter lang.

Technisch gezien is de HomePod-kabel te verwijderen, maar dit kost veel kracht en is eigenlijk niet de bedoeling. Het is ook nog maar de vraag of Apple losse Europese HomePod-kabels gaat aanbieden. Vervangende kabels zijn waarschijnlijk alleen bedoeld voor reparaties, niet voor losse verkoop.

HomePod kopen in Duitsland en Frankrijk

De HomePod is vanaf dit voorjaar in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar. Een exacte datum heeft Apple nog niet genoemd, maar we verwachten in de loop van april/mei. Kun je nog even wachten, dan is het verstandig om de HomePod pas te kopen als hij in Duitsland en Frankrijk in de winkel ligt. Je hebt dan een model met Europese stekker. Wel zo handig.

Moet ik invoerrechten betalen?

Binnen de Europese Unie betaal je geen invoerrechten, dus je kun een Britse HomePod zonder extra kosten meenemen naar Nederland, zolang de Britten nog bij de EU horen.

Voor landen buiten de Europese Unie gelden invoerkosten. In de Douane Reizen-app vind je meer informatie over de toegestane bedragen en eventuele kosten.

Hou er in de VS rekening mee dat veel Amerikaanse Staten salestax rekenen, waardoor de prijs van $349 nog met ca. 8-10% kan toenemen.

Zit er garantie op buitenlandse HomePods?

In Europa geldt een garantie van 2 jaar op elektronica, maar dan moet je het product wel als consument binnen de EU hebben gekocht. Buiten de EU en als zakelijke klant krijg je 1 jaar garantie. Je kunt dit voor $39 verlengen met AppleCare+.

Gaat de HomePod kapot, dan zul je terug moeten naar een land waar de HomePod al wordt verkocht. In de Belgische en Nederlandse Apple Stores zullen nog geen onderdelen voorhanden zijn. Zodra de HomePod ook in Duitsland en Frankrijk in de verkoop gaat wordt het gemakkelijker om je kapotte HomePod dichter bij huis laten repareren. Neem contact op met Apple Support voordat je in de auto stapt, zodat je zeker weet dat je de reis niet voor niets maakt.

Wanneer kan ik de HomePod kopen in Nederland en België?

Apple heeft bekendgemaakt dat de HomePod vanaf het voorjaar ook in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar zal zijn. Over Nederland en België is nog niets gezegd. Zodra we meer weten brengen we je op de hoogte. Alle algemene informatie over functies en specs lees je in onze HomePod uitleg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!