MacBook Air familie.

Apple vernieuwt MacBook Air met True Tone en lagere prijs

Apple heeft een update aangekondigd voor de MacBook Air. De MacBook Air krijgt voor het eerst True Tone en de 13-inch MacBook Pro krijgt een nieuwe achtste generatie chip.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als startsignaal voor de Back to School-actie heeft Apple een nieuwe versie van de MacBook Air aangekondigd. De nieuwe MacBook Air 2019 met Retina Display heeft nu ook ondersteuning voor True Tone. De prijs is met zo’n €100 omlaag gegaan en studenten krijgen nog meer korting dankzij het speciale onderwijstarief.

MacBook Air 2019 aangekondigd met True Tone

Afgelopen najaar bracht Apple voor het eerst sinds jaren een nieuwe MacBook Air uit. Deze grote update voegde een Retina Display en een nieuw design toe, maar True Tone zoals op de Pro-modellen ontbrak. De nieuwe MacBook Air 2019 die nu beschikbaar is, heeft een nieuw scherm met True Tone. Dankzij deze techniek kleurt het scherm mee aan de hand van de lichtomstandigheden.

MacBook Air 2018 serie

Verder bevat dit vernieuwde model net als het 2018-model een Touch ID-sensor en een dual-core processor van de 8e generatie. Ook de batterijduur is ongewijzigd gebleven. De nieuwe MacBook Air 2019 heeft een lagere prijs van €1.249. Voorheen betaalde je voor de MacBook Air €1.349. Heb je binnen de afgelopen twee weken een nieuwe MacBook Air gekocht, dan kun je deze mogelijk nog omruilen voor een nieuwer exemplaar.

Apple’s line-up voor de MacBook Air ziet er nu als volgt uit:

  • 1,6-GHz dual-core-processor i5 van de 8e generatie met 128GB opslag en Touch ID: €1.249
  • 1,6-GHz dual-core-processor i5 van de 8e generatie met 256GB opslag en Touch ID: €1.499

De MacBook Air is ook verkrijgbaar bij onderstaande winkels, maar let op dat je wel het nieuwste model kiest:

Beide versies zijn voorzien van het nieuwe 13-inch Retina-display met True Tone, twee Thunderbolt 3-poorten en 8GB werkgeheugen (uit te breiden tot 16GB). In de MacBook Air zit hetzelfde vlindertoetsenbord als in het model van eind 2018. Dat betekent dat deze nieuwe modellen meteen in aanmerking komen voor het toetsenbord-reparatieprogramma.

Ben je student of ga je vanaf volgend schooljaar studeren, dan kom je ook nog in aanmerking voor Apple’s studentenkorting. Via het Back to School-programma scoor je niet alleen korting, maar ook een gratis Beats-koptelefoon. De actie duurt de gehele zomer en in ons aparte artikel lees je veel meer over deze actie. Daarnaast hebben we een overzicht over de beste MacBooks voor studenten.

Bekijk ook

Apple's Back to School 2022 aangekondigd: cadeaukaart bij iPad en Mac

Apple's Back to School 2022 actie is officieel. Lees hier wat je dit jaar cadeau krijgt bij de aanschaf van een nieuwe product en welke modellen er allemaal mee doen.
Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design, dat tot 2022 afliep aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M2-chip (midden 2022), voorzien van een 13,6-inch scherm. Eerdere modellen hebben een 13,3-inch scherm. Het 2022 model met M2-chip heeft een nieuw design dat niet meer schuin afloopt maar recht is zoals bij de MacBook Pro 2021. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.