iPad 2019 toetsenbord

iPad 2019: alles over de de goedkope 10,2-inch iPad voor iedereen

In 2019 verscheen de zevende generatie standaard iPad. Deze is voorzien van een groter scherm als belangrijkste verbetering. Daarnaast zitten er nog wat andere vernieuwingen in, zoals een Smart Connector voor het aansluiten van Apple's Smart Keyboard. We lopen ze snel met je langs!

iPad 2019 review Prijs (vanaf €389,-)

Bijna elk jaar verschijnt er een nieuwe standaard iPad en in 2019 waren we toe aan de zevende generatie. De iPad 2019 heeft een groter scherm van 10,2-inch en dat betekent dat je meer op het scherm kunt zien. Dit is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een iPad voor algemeen gebruik. Deze iPad is net als voorheen gericht op een brede groep gebruikers, van studenten tot gezinnen. Wat zit er nog meer aan vernieuwingen in de iPad 2019? Dat lees je op deze pagina! Ook vertellen we of de iPad 2019 nog een goede aankoop is.


Inmiddels is de iPad 2019 opgevolgd door nieuwere modellen. Bekijk ons overzicht iPad kopen om te zien wat momenteel de beste aankoop is.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

iPad 2019 in het kort

  • 10,2-inch scherm met brede randen
  • Grotere behuizing dan het voorgaande model
  • Smart Connector
  • Geschikt voor Smart Keyboard
  • Werkt met Apple Pencil
  • Beschikbaar met 32GB of 128GB opslag
  • Keuze uit de kleuren spacegrijs, zilver goud
  • Was verkrijgbaar vanaf €389,- (adviesprijs)

iPad 2019 met 10,2-inch scherm

iPad 2019 prijs

Wilde je deze iPad kopen in 2019, dan betaalde je de volgende adviesprijs:

Daarnaast kun je een Apple Pencil aanschaffen om makkelijk op het scherm te kunnen tekenen.

Elders vind je vaak betere prijzen voor deze iPad.

Prijzen iPad 2019

Hieronder zie je enkele prijzen van (vooral refurbished) exemplaren van de iPad 2019.

iPad 2019: nu nog kopen of beter niet?

De iPad 2019 is niet meer verkrijgbaar bij Apple en ook bij de meeste winkels is dit model niet meer in het assortiment te vinden. Je kunt de standaard iPad van 2019 nog wel tegenkomen als refurbished iPad en in het tweedehands circuit. Ook dan kan het nog steeds een goede aankoop zijn, want deze iPad is in ieder geval nog te updaten naar iOS 17. Heb je deze iPad nog in gebruik en voldoet hij aan je behoeften, dan is er niets op tegen om ‘m nog een tijdje te gebruiken. Overstappen naar een nieuw model is niet nodig, maar let wel op dat je over twee tot drie jaar geen updates meer krijgt.

Dit is de iPad 2019

De iPad 2019 valt vooral op door het grotere scherm. Terwijl Apple voorheen koos voor een standaardformaat van 9,7-inch, zit er in de generatie van 2019 een groter scherm van 10,2-inch. Binnenin zit een A10 Fusion chip, vergelijkbaar met zijn voorganger, de 9,7-inch iPad 2018. Hij is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en is verkrijgbaar in de bekende kleuren zilver, goud en spacegrijs. In hetzelfde jaar verschenen ook de iPad Air 2019 voor mensen die wat hogere eisen stellen en de iPad Pro 2019 voor professionals.

Bekijk ook

iPad Air 2019: alles wat je wil weten over deze middenklasse iPad

De iPad Air 2019 was Apple's nieuwste middenklasse iPad in 2019, met een scherm van 10,5 inch. Deze biedt high-end functies en performance voor een betaalbare prijs. Dit moet je weten over de functies, mogelijkheden en meer van de iPad Air 2019.

iPad 2019 aankondiging

De iPad 2019 werd aangekondigd tijdens het september 2019-evenement van Apple in Cupertino. Dit evenement staat meestal in het teken van nieuwe iPhones, maar in 2019 maakte Apple een uitzondering door ook een nieuwe iPad te onthullen.

iPad 2019 familie

Het gaat om de zevende generatie standaard iPad.

De line-up voor 2019 ziet er door deze aankondiging als volgt uit:

iPad 2019 uitvoeringen

Je kunt bij de iPad-modellen van 2019 kiezen uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Wat opslag betreft heb je keuze uit 32GB en 128GB. Zoek je een iPad waar je meerdere jaren plezier van hebt, dan raden we aan om voor 128GB te kiezen omdat dit iets toekomstbestendiger is. Ben je van plan om je iPad alleen voor lichte toepassingen en voor internetten te gebruiken, dan is 32GB wel genoeg.

iPad 2019 met Apple Pencil

iPad 2019 specs en vernieuwingen

De belangrijkste vernieuwing bij de iPad 2019 is dat er een 10,2-inch scherm in zit, dat iets meer schermoppervlak biedt dan het gebruikelijke 9,7-inch formaat. De schermranden zijn echter hetzelfde gebleven, waardoor de totale behuizing groter is geworden.

De iPad 2019 is nog steeds voorzien is van een thuisknop met Touch ID. Wat de batterijduur betreft kun je rekenen op de gebruikelijke 10 uur voor internetten. Ook de aansluiting is hetzelfde gebleven: een Lightning-aansluiting voor opladen. Apple heeft niet de overstap gemaakt naar USB-C, zoals bij de iPad Pro het geval was. Verder biedt de iPad 2019 nog steeds ondersteuning voor de gewone Apple Pencil.

iPad 2019 in het donker

iPad 2019 heeft Smart Connector

Bijzonder is dat deze iPad 2019 voor het eerst een Smart Connector heeft, net als de iPad Pro’s. Dit maakt het mogelijk om het los verkrijgbare Smart Keyboard aan te schaffen. Er zijn ook polyurethaan Smart Covers verkrijgbaar in steenkoolgrijs, wit, zandroze en de nieuwe kleur Alaskan blue.

iPad 2019 Smart Keyboard

Review iPad 2019

In onze iPad 2019 review vertellen we over onze ervaringen met deze tablet. De noemden het daarin een degelijke upgrade. Dit is de conclusie:

Met de iPad 2019 brengt Apple de standaard iPad weer een stapje verder, al gaat het dit jaar wel om kleine verbeteringen. Het grotere scherm is mooi meegenomen voor de multitasking-functies die in iPadOS zitten, zoals het gebruik van meerdere vensters. Maar we vermoeden dat veel gebruikers liever een betere kwaliteit scherm hadden gezien (bijvoorbeeld gelamineerd).

Deze iPad zit vol met technologieën die zich al hebben bewezen en dat is precies waar de mensen die deze iPad kopen op zitten te wachten. Het moet van goede kwaliteit en betrouwbaar zijn, maar het mag ook niet te duur zijn en dat is precies wat Apple in deze 2019-versie van de iPad heeft samengebracht. Deze iPad spreekt een grote groep gebruikers aan, vooral mensen die voor het eerst een iPad kopen of upgraden vanaf een antiek model. Voor hen is dit een uitstekende tablet, al ben je met de 2018-versie net zo goed af.

Bekijk ook

iPad 2019 review: degelijke upgrade

In deze uitgebreide iPad 2019 review lees je over onze ervaringen met Apple's goedkoopste nieuwe iPad met 10,2-inch scherm. Wat heb je aan het grotere scherm? En zitten er wel genoeg vernieuwingen in om te upgraden? We hebben het uitgebreid voor je getest!

Wil je een iPad kopen en zoek je een wat nieuwer model, dan raden we aan om onderstaand overzicht te bekijken.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.