iPad Pro en iPhone

iPad 2019: alles over de nieuwste iPad van dit jaar

Lees hier alles over de iPad 2019, de betaalbare 10-inch tablet van Apple die in de loop van 2019 op de markt moet verschijnen. Wat heeft deze iPad te bieden en welke functies zitten erin? Check hier al onze verwachtingen!

iPad 2019

De iPad 2019 is Apple’s toekomstige standaardmodel van de 10-inhc iPad. Deze had voorheen een formaat van 9,7-inch. Deze iPad is gericht op een brede groep gebruikers, van studenten tot mensen die gewoon lekker films willen kijken. Hij is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een goedkope iPad voor algemeen gebruik en de iPad Pro te duur vindt. Check hier alle verwachtingen over de aanstaande iPad 2019!

iPad 2019 in het kort

  • 10-inch scherm
  • Dunnere schermranden
  • Werkt met Apple Pencil
  • GPS en kompas
  • Beschikbaar met 32GB of 128GB opslag
  • Verkrijgbaar in spacegrijs, zilver of goudkleur

iPad 2019 prijs en verkrijgbaarheid

Omdat de 2019 iPad nog niet is aangekondigd zijn er ook geen prijzen bekend. Wel kunnen we afgaan op de adviesprijzen die momenteel worden gerekend voor de iPad 2018, om een idee te krijgen wat we kunnen verwachten:

Voor de uitvoering met 4G betaal je meestal 130 euro extra. Daarnaast kun je voor 99 euro een Apple Pencil aanschaffen. Let op dat waarschijnlijk alleen de eerste generatie Apple Pencil in combinatie met de iPad 2019 zal werken.

iPad 2019

iPad 2019 uitvoeringen

Je kunt bij nieuwe iPad-modellen meestal kiezen voor de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Dit verwachten we ook voor de iPad 2019. Wat opslag betreft heb je waarschijnlijk de keuze uit 32GB en 128GB. Zoek je een iPad waar je meerdere jaren plezier van hebt, dan raden we aan om voor 128GB te kiezen omdat dit iets toekomstbestendiger is. Ben je van plan om je iPad alleen voor lichte toepassingen en voor internetten te gebruiken, dan is 32GB wel genoeg.

iPad 2019 aankondiging

We verwachten dat Apple de iPad 2019 gaat aankondigen tijdens een media-evenement in maart. Dit evenement staat meestal in het teken van onderwijs, maar het is geen vaste prik. Het kan dus best zo zijn dat het nieuwste model met alleen een persbericht wereldkundig wordt gemaakt.

iPad 2019 specs en vernieuwingen

Er is nog weinig bekend over de nieuwe functies van de iPad 2019. In geruchten wordt gesproken over een schermformaat van 10-inch, dat iets groter is dan het gebruikelijke 9,7-inch formaat. Maar er zou ook sprake kunnen zijn van een afronding naar boven. Een andere mogelijke vernieuwing waarover wordt gesproken is dat de schermranden smaller worden.

We verwachten een niet-gelamineerd scherm zonder antireflecterende coating. Verder verwachten we dat dit model nog steeds voorzien is van een thuisknop met Touch ID. Wat de batterijduur betreft verwachten we een gebruikelijke 10 uur voor internetten. Qua camera’s reken we op een 8MP-camera en een FaceTime HD-camera.

Hieronder worden de verwachte vernieuwingen nader besproken.

iPad 2019

iPad 2019 met groter scherm

Apple zou plannen hebben om het design van de iPad in 2019 iets aan te passen. De schermranden worden daarbij iets kleiner. Ook gaat het schermformaat iets omhoog, van 9,7- naar 10-inch. De thuisknop en Touch ID-sensor blijven waarschijnlijk behouden. Toch zal deze tablet nog steeds een vertrouwd design hebben, zoals we de afgelopen jaren gewend zijn.

iPad 2019 met USB-C

Apple zou bij de iPad 2019 de overstap kunnen maken naar USB-C, net als bij de iPad Pro 2018 werd gedaan. Je kunt dan allerlei accessoires aansluiten, zoals hubs en of een extern beeldscherm. Je kunt er ook muziekinstrumenten op aansluiten en andere accessoires die voor studenten, consumenten en andere gebruikers handig zijn.

iPad 2019 met Apple Pencil 2
Apple voegde bij de iPad Pro 2018 ondersteuning voor de Apple Pencil toe. Nu er een nieuw exemplaar verkrijgbaar is die we Apple Pencil 2 noemen, zou Apple ook hiervoor ondersteuning kunnen bieden, al kan het ook zijn dat Apple dit liever exclusief voor de iPad Pro houdt.

Je kunt deze nieuwe iPad kopen in het voorjaar van 2019, waarschijnlijk in maart of april. Wil je nu al een iPad, dan raden we aan om het exemplaar van 2018 te kijken.

https://www.iculture.nl/ipad/kopen/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!