iPad 2019 toetsenbord

Nieuwe 10,2-inch iPad 2019 officieel aangekondigd

Apple heeft de 10,2-inch iPad 2019 officieel aangekondigd. Dit instapmodel heeft een groter scherm gekregen en een grotere behuizing. Daarnaast zitten er nog wat andere vernieuwingen in, zoals een Smart Connector voor het aansluiten van Apple's Smart Keyboard.

Nu officieel: de 10,2-inch iPad

Apple kiest in 2019 voor extra groot. Het instapmodel van de iPad zal voortaan in een nieuw 10,2-inch formaat beschikbaar zijn. Na bijna tien jaar moeten we afscheid nemen van 9,7-inch. Deze iPad is net als voorheen gericht op een brede groep gebruikers, van studenten tot gezinnen. Dit is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een iPad voor algemeen gebruik. Binnenin zit een A10 Fusion chip, vergelijkbaar met de 9,7-inch iPad 2018. Hij is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en is vanaf €389,- te koop. Dit is de ideale tablet voor als je de iPad Pro te duur vindt en ook niet uit de voeten kunt met de iPad Air 2019.

Check hier alle aankondigingen over deze nieuwe, betaalbare iPad 2019!

Wil je meepraten over deze en andere aankondigingen? In onze Praat mee over het iPhone-event, waarin je met alle lezers kunt discussiëren over alle aankondigingen.

iPad 2019 in het kort

  • 10,2-inch scherm met brede randen
  • Grotere behuizing dan het voorgaande model
  • Smart Connector
  • Geschikt voor Smart Keyboard
  • Werkt met Apple Pencil
  • Per direct vooruit te bestellen
  • Wordt 30 september geleverd
  • Verkrijgbaar vanaf €389,-
  • Beschikbaar met 32GB of 128GB opslag
  • Verkrijgbaar in spacegrijs, zilver of goudkleur

iPad 2019 aankondiging

De iPad 2019 is aangekondigd tijdens het september-evenement van Apple in Cupertino. Dit evenement staat meestal in het teken van nieuwe iPhones, maar voor deze keer maakt Apple een uitzondering door ook een nieuwe iPad aan te kondigen. We verwachten later dit jaar ook nog een nieuwe iPad Pro 2019, maar de aankondiging daarvan zal waarschijnlijk op een later moment in oktober plaatsvinden.

iPad 2019 familie

Het gaat om de zevende generatie standaard iPad.

De line-up ziet er door deze aankondiging als volgt uit:

iPad 2019 uitvoeringen

Je kunt bij nieuwe iPad-modellen kiezen uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Wat opslag betreft heb je keuze uit 32GB en 128GB. Zoek je een iPad waar je meerdere jaren plezier van hebt, dan raden we aan om voor 128GB te kiezen omdat dit iets toekomstbestendiger is. Ben je van plan om je iPad alleen voor lichte toepassingen en voor internetten te gebruiken, dan is 32GB wel genoeg.

iPad 2019 met Apple Pencil

iPad 2019 specs en vernieuwingen

De belangrijkste vernieuwing van de iPad 2019 is dat er een 10,2-inch scherm in zit, dat iets meer schermoppervlak biedt dan het gebruikelijke 9,7-inch formaat. De schermranden zijn echter hetzelfde gebleven, waardoor de totale behuizing groter is geworden.

De iPad 2019 is nog steeds voorzien is van een thuisknop met Touch ID. Wat de batterijduur betreft kun je rekenen op de gebruikelijke 10 uur voor internetten. Ook de aansluiting is hetzelfde gebleven: een Lightning-aansluiting voor opladen. Apple heeft niet de overstap gemaakt naar USB-C, zoals bij de iPad Pro het geval was.

Verder biedt de iPad 2019 nog steeds ondersteuning voor de gewone Apple Pencil.

iPad 2019 in het donker

iPad 2019 heeft Smart Connector

Bijzonder is dat deze iPad 2019 voor het eerst een Smart Connector heeft, net als de iPad Pro’s. Dit maakt het mogelijk om het los verkrijgbare Smart Keyboard aan te schaffen. Er zijn ook polyurethaan Smart Covers verkrijgbaar in steenkoolgrijs, wit, zandroze en de nieuwe kleur Alaskan blue.

iPad 2019 Smart Keyboard

iPad 2019 prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt deze nieuwe iPad kopen vanaf 30 september 2019. Je kunt nu al een pre-order plaatsen, maar krijgt pas vanaf eind september geleverd.

Daarnaast kun je voor 99 euro een Apple Pencil aanschaffen.

iPad 2019 met 10,2-inch scherm

Ben je op zoek naar een goedkope iPad, dan is dit ook een goed moment want de iPad 2018 zal de komende tijd in prijs worden verlaagd en zal bij steeds meer winkeliers in de aanbieding gaan. Ook dit is nog een uitstekende keuze als je een betaalbare iPad wil, die nog een flinke tijd updates krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!