iPad Air 2019 en iPad mini 2019

Alles over de 2019 iPads: dit is de line-up van dit jaar

Lees hier alles over de 2019 iPads: deze vijf uitvoeringen vind je in 2019 in het assortiment bij Apple. Voor elke prijsklasse is er een geschikte iPad te vinden! In dit overzicht lees je alles over de iPad 2019.

iPad 2019 assortiment

Van de goedkoopste 9,7-inch iPad tot het topmodel 12,9-inch iPad Pro: Apple heeft in 2019 voor elk budget een geschikte tablet. Er zijn maar liefst vijf iPad-modellen waar je in 2019 uit kunt kiezen. Let op: het gaat hier om actuele iPads in het assortiment van Apple. Het kan zijn dat andere aanbieders ook nog voorgaande modellen aanbieden.

Dit is het 2019 iPads aanbod:

We verwachten dat Apple in het najaar nieuwe Pro-modellen uitbrengt, waardoor de twee laatstgenoemde modellen zullen worden vervangen door hun opvolgers.

De 2019 iPads zijn ook verkrijgbaar bij:


9,7-inch iPad
De 9,7-inch iPad is het standaardmodel, geschikt voor vrijwel iedereen. Dit is bovendien de goedkoopste iPad in het assortiment van Apple. De nieuwste versie dateert uit 2018 en werkt met de Apple Pencil 1, zodat je er ook mee kunt tekenen en schetsen. Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar met 32GB en 128GB opslag. Wat ons betreft is de versie met 128GB opslag het meest handig, zeker als je met fotografie, film, muziek en andere creatieve toepassingen bezig zilt gaan. Voor mensen die de iPad alleen willen gebruiken voor passief consumeren is 32GB voldoende. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver, spacegrijs en goud.

Dit zijn de prijzen van de 9,7-inch iPad 2018

Voor de uitvoering met 4G betaal je iets extra’s. Daarnaast kun je voor 99 euro een Apple Pencil aanschaffen.

iPad 2019

7,9-inch iPad mini
Zoek je de kleinste iPad in het assortiment, dan moet je de iPad mini 2019 hebben. Deze is in 2019 compleet vernieuwd met een snelle A12 Bionic-processor en meer opslag. Ook is deze mini geschikt voor allerlei games en voor toepassingen zoals augmented reality. De mini 2019 zal de komende vijf jaar nog updates krijgen en is daarom een goede keuze als je een compacte tablet zoekt, die vaak zelfs in de achterzak van je spijkerbroek past. Hou er wel rekening mee dat dit niet de goedkoopste iPad is, want het standaardmodel dat we hierboven hebben besproken is goedkoper. Dat komt omdat de mini veel betere specs heeft, waaronder een beter scherm met True Tone en brede kleurweergave. Net als bij de meeste andere modellen kun je kiezen uit zilver, spacegrijs en goud. In onze vergelijking met de iPad mini 4 kun je zien wat de verschillen zijn met z’n voorganger.

Dit zijn de prijzen van de 7,9-inch iPad mini 2019

iPad mini 2019.

10,5-inch iPad Air
De iPad Air 2019 is bedoeld voor mensen die een tablet met goede performance zoeken, maar geen zin hebben om 900 euro of meer te betalen voor de iPad Pro. De Air biedt veel functies die je in de Pro vindt en heeft een schermformaat dat vrijwel gelijk is aan de kleinste Pro. Er ontbreken een paar zaken, zoals de ProMotion-schermtechnologie en ondersteuning voor de Apple Pencil 2. Je kunt er echter wel op tekenen met de eerste generatie Apple Pencil en er is ook een Smart Keyboard voor verkrijgbaar. Technisch gezien heeft deze tablet veel overeenkomsten met de 10,5-inch iPad Pro 2017 en in onze vergelijking kun je precies zien wat de verschillen zijn.

Dit zijn de prijzen van de 10,5-inch iPad Air 2019

iPad Air smart keyboard en apple pencil

11-inch iPad Pro
De iPad Pro 2018 is de meest recente professionele tablet van Apple. Deze biedt ondersteuning voor de Apple Pencil 2 en de Smart Keyboard Folio en is technisch net iets beter dan de Air. Zo biedt het scherm ondersteuning voor ProMotion, de techniek die ervoor zorgt dat het scherm sneller reageert op aanraking. Deze professionele tablets zijn alleen verkrijgbaar in zilver en spacegrijs, niet in goud. We hebben een vergelijking tussen de 10,5-inch en 11-inch iPad Pro uit respectievelijk 2017 en 2018, waarin we uitleggen wat er verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger.

Dit zijn de prijzen van de 10,5-inch iPad Pro 2018

iPad Pro grafisch en met toetsenbord

12,9-inch iPad Pro
De 12,9-inch iPad Pro 2018 is qua technologie volkomen gelijk aan de kleinere versie. Het enige verschil is dat het schermformaat anders is, wat consequenties heeft voor de schermresolutie en batterijduur. Deze grootste Pro is het topmodel en dat uit zich ook in de prijs. Je kunt er een Smart Keyboard Folio en Apple Pencil 2 bij aanschaffen. Deze tablet is vooral gericht op creatieve professionals die een groot schermoppervlak nodig hebben om onderweg te kunnen schetsen en 3D-ontwerpen te maken. Ook voor muziek- en videobewerking is deze grotere tablet erg geschikt.

Dit zijn de prijzen van de 12,9-inch iPad Pro 2018

Je kunt deze iPads kopen in de Apple Store en bij andere aanbieders zoals Coolblue, MediaMarkt en Bol.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!