Vrouw met AirPods 2019

Dit regelt de H1-chip in de nieuwe AirPods

Extra functies dankzij nieuwe chip
De AirPods 2019 bevatten een nieuwe Apple H1-chip, ter vervanging van de eerder gebruikte W1-chip. Deze nieuwe chip verzorgt allerlei extra functies en zit zowel in de AirPods 2 met normale én draadloos oplaadbare case.

H1-chip in de nieuwe AirPods

De originele AirPods waren nog voorzien van Apple’s draadloze W1-chip, die ook in diverse Beats-koptelefoons en -oortjes terug te vinden is. Deze chip zorgt oor automatisch koppelen en andere functies. In de AirPods 2019 zit echter een nieuw type chip, de H1. Dit is een verbeterde versie van de W1, die grotendeels dezelfde functies heeft maar toch ook weer wat nieuws toevoegt.


Dit doet de W1-chip
De W1-chip regelde de volgende zaken:

 • Makkelijk koppelen op basis van iCloud-account.
 • Energiebeheer.
 • Audioweergave.
 • Beheren van verbindingen via Bluetooth 4.1 en 4.2.
 • Aansturen van de sensoren.
 • Regelen van de audio-synchronisatie tussen de twee oortjes en de audiobron.

Dit voegt de H1-chip eraan toe
De H1-chip in de vernieuwde AirPods biedt nog wat extra functies ten opzichte van het hierboven genoemde lijstje:

 • Hé Siri
 • Stabielere draadloze verbinding met apparaten.
 • Twee keer zo snel wisselen tussen actieve apparaten.
 • 1,5 keer snellere verbindingstijd bij telefoongesprekken.
 • Energiezuiniger, daardoor extra uur spreektijd bij bellen.
 • Draadloos opladen van het doosje.
 • Dertig procent lagere latency bij gamen.

Software-update vereist
Net als bij de eerdere chip heeft Apple het helemaal in eigen huis ontwikkeld. Je kunt de AirPods nog steeds als gewone Bluetooth-oortjes gebruiken, maar om gebruik te maken van de extra functies heb je wel de nieuwste firmware nodig. Voor de iPhone en iPad is dat iOS 12.2 en voor de Apple Watch moet je minimaal watchOS 5.2 hebben. Dit betekent dat de iPhone 5c, iPad 4 en Apple Watch Series 0 niet geschikt zijn voor de extra functies. Voor de Mac is macOS Mojave 10.14.4 vereist. Is je toestel te oud, dan kun je de nieuwe AirPods wel als gewone Bluetooth 4.x-oortjes gebruiken, maar je mist de extra functies.

De belangrijkste nieuwe functies die je in de AirPods 2 krijgt zijn handsfree Hé Siri gebruiken en 50% meer spreektijd. Maar het snelle wisselen tussen apparaten is natuurlijk ook mooi meegenomen als je de AirPods met meerdere toestellen gebruikt.

AirPods Hé Siri instellen

Meerdere W-chips van Apple

De W1-chip vind je in de originele AirPods en enkele Beats-producten zoals de PowerBeats3 Wireless, Solo3 Wireless en BeatsX. Het gaat om een Bluetooth Class 1 verbinding. Later bracht Apple de W2-chip uit voor de Apple Watch Series 3, die ervoor zorgt dat het horloge 85 procent snellere Wi-Fi-performance en 50 procent zuiniger op Bluetooth en Wi-Fi is, vergeleken met eerdere Apple Watch-modellen. Apple bracht vervolgens de W3-chip uit voor de Apple Watch Series 4, met ondersteuning voor Bluetooth 5.0. In ons overzicht Apple-chips lees je er meer over.

Wil je weten wat de verschillen tussen AirPods 1 en AirPods 2 zijn, bekijk dan onze vergelijking. De nieuwe AirPods zijn per direct te bestellen voor €229 en worden vanaf volgende week geleverd. De versie met standaard oplaadcase (dus zonder draadloos opladen) is ook vernieuwd en voorzien van de H1-chip. Deze liggen nu voor €179 in de winkel. Heb jij de nieuwe besteld? Laat in onze poll dan weten op welk model jouw keuze is gevallen.

Vrouw met AirPods 2019

Dit zijn de prijzen:

 • Nieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadcase: €229,00
 • Draadloze oplaadcase voor AirPods: €89,00
 • Nieuwe AirPods 2 met standaard oplaadcase (verbeterde versie met Hé Siri): €179,00

Meer informatie lees je in ons overzicht AirPods 2019 en voor prijzen kun je terecht in ons overzicht AirPods kopen:

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels drie generaties van de AirPods uitgebracht, met de AirPods 2021 als nieuwste model. Er zijn ook andere speciale modellen, zoals de AirPods Pro en AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, zit het met draagcomfort, hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips of ga AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.