MacBook 12-inch kleuren

Apple haalt verouderde 12-inch MacBook uit het assortiment

Apple is gestopt met de 12-inch MacBook. Dat betekent dat de MacBook Air het nieuwe instapmodel geworden is. De 12-inch MacBook is voor het laatst in 2017 vernieuwd, maar is nu uit Apple's assortiment. De MacBook Air zonder Retina-scherm is nu ook uit het assortiment verwijderd.

Apple heeft vandaag twee vernieuwde MacBooks aangekondigd, namelijk de MacBook Air 2019 en een nieuwe instapmodel MacBook Pro voor studenten. Om ruimte te maken in het assortiment, heeft Apple vandaag ook afscheid genomen van twee oude modellen. Zowel de 12-inch MacBook als de oude generatie MacBook Air zijn niet meer bij Apple beschikbaar.

Apple stopt met 12-inch MacBook

De 12-inch MacBook was Apple’s dunste en meest compacte laptop in het assortiment. In 2015 werd dit model aangekondigd, als een soort opvolger van de MacBook Air. In de jaren daarna zijn er nog updates geweest met nieuwe processors en een nieuwe kleur, maar nu lijkt het over en uit te zijn met dit model. De 12-inch MacBook is niet meer bij Apple te koop.

MacBook 12-inch kleuren

Dat Apple nu stopt met dit model, is niet heel vreemd. Qua prijs was deze duurder dan de nieuwste MacBook Air, terwijl deze qua specificaties op een aantal belangrijke punten achter liep. De 12-inch MacBook was daarom ook een vreemde eend in de bijt. Apple heeft dus besloten om (voorlopig) geen update uit te brengen, maar het model uit het assortiment te halen.

Oude MacBook Air verdwenen

Daarnaast is ook de MacBook Air zonder Retina-display nu niet meer bij Apple verkrijgbaar. Dat betekent dat je alleen nog kan kiezen uit de MacBook Air met Retina-display en Touch ID-sensor. Dit heeft ook als gevolg dat Apple’s volledige assortiment van MacBooks nu bestaat uit schermen met een hoge resolutie. Deze oudere MacBook Air werd net als de 12-inch in 2017 voor het laatste vernieuwd.

Wil je een nieuwe MacBook kopen? In ons artikel vind je de prijzen en modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2019, 15:07
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook air
Devices MacBook 12", MacBook Air

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.