MacBook 12-inch kleuren

Apple haalt verouderde 12-inch MacBook uit het assortiment

Apple is gestopt met de 12-inch MacBook. Dat betekent dat de MacBook Air het nieuwe instapmodel geworden is. De 12-inch MacBook is voor het laatst in 2017 vernieuwd, maar is nu uit Apple's assortiment. De MacBook Air zonder Retina-scherm is nu ook uit het assortiment verwijderd.

Apple heeft vandaag twee vernieuwde MacBooks aangekondigd, namelijk de MacBook Air 2019 en een nieuwe instapmodel MacBook Pro voor studenten. Om ruimte te maken in het assortiment, heeft Apple vandaag ook afscheid genomen van twee oude modellen. Zowel de 12-inch MacBook als de oude generatie MacBook Air zijn niet meer bij Apple beschikbaar.

Apple stopt met 12-inch MacBook

De 12-inch MacBook was Apple’s dunste en meest compacte laptop in het assortiment. In 2015 werd dit model aangekondigd, als een soort opvolger van de MacBook Air. In de jaren daarna zijn er nog updates geweest met nieuwe processors en een nieuwe kleur, maar nu lijkt het over en uit te zijn met dit model. De 12-inch MacBook is niet meer bij Apple te koop.

MacBook 12-inch kleuren

Dat Apple nu stopt met dit model, is niet heel vreemd. Qua prijs was deze duurder dan de nieuwste MacBook Air, terwijl deze qua specificaties op een aantal belangrijke punten achter liep. De 12-inch MacBook was daarom ook een vreemde eend in de bijt. Apple heeft dus besloten om (voorlopig) geen update uit te brengen, maar het model uit het assortiment te halen.

Bekijk ook

Apple vernieuwt MacBook Air met True Tone en lagere prijs

Apple heeft een update aangekondigd voor de MacBook Air. De MacBook Air krijgt voor het eerst True Tone en de 13-inch MacBook Pro krijgt een nieuwe achtste generatie chip.

Oude MacBook Air verdwenen

Daarnaast is ook de MacBook Air zonder Retina-display nu niet meer bij Apple verkrijgbaar. Dat betekent dat je alleen nog kan kiezen uit de MacBook Air met Retina-display en Touch ID-sensor. Dit heeft ook als gevolg dat Apple’s volledige assortiment van MacBooks nu bestaat uit schermen met een hoge resolutie. Deze oudere MacBook Air werd net als de 12-inch in 2017 voor het laatste vernieuwd.

Wil je een nieuwe MacBook kopen? In ons artikel vind je de prijzen en modellen.

Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design, dat tot 2022 afliep aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M2-chip (midden 2022), voorzien van een 13,6-inch scherm. Eerdere modellen hebben een 13,3-inch scherm. Het 2022 model met M2-chip heeft een nieuw design dat niet meer schuin afloopt maar recht is zoals bij de MacBook Pro 2021. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.