iPad mini 2019.

Nieuwe iPad mini 2019 officieel: dit is Apple’s nieuwste kleine iPad

De iPad mini 2019 is officieel! Apple heeft de kleinste tablet een update gegeven met vernieuwde specs aan de binnenkant. Welke nieuwe functies zitten erin? Je leest hier alles wat je wil weten over de iPad mini 2019.

De iPad mini 2019 is de opvolger van de iPad mini 4 uit 2015. Er waren al langer geruchten over dit nieuwe model. In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten van de nieuwe iPad mini 2019, ook wel de iPad mini 5 genoemd. Van design tot functies en prijs: je bent in één klap bijgepraat over de iPad mini 2019.

iPad mini 2019 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de gloednieuwe iPad mini 2019:

  • Aangekondigd in maart 2019 via een persbericht
  • 7,9-inch LCD scherm met True Tone
  • Met homeknop en aluminium behuizing
  • Snellere A12 Bionic-chip en verbeterde camera

Wil je meepraten over alle aankondigingen? In onze Praat mee over de Apple-aankondigingen kun je met andere lezers discussiëren over alle aankondigingen. Je kan daar ook stemmen op onze poll over de nieuwe producten.

iPad mini 2019 releasedatum

Apple heeft de iPad mini 2019 op 18 maart 2019 aangekondigd in een persbericht. Het nieuwe model is per direct verkrijgbaar in de Apple Store.

Wat kost de nieuwe iPad mini 5?

Apple heeft ook de prijs van de iPad mini bekendgemaakt. Dit gaat het nieuwe model kost:

Voor de modellen met 4G-functie betaal je meer.

Welke functies vind je op de iPad mini 2019?

De iPad mini 2019 (ook ‘iPad mini 5’) lijkt in veel opzichten op zijn voorganger en op de 9,7-inch iPad 2018, maar dan met een kleiner formaat scherm. Dat model is voor de meeste mensen meer dan voldoende en heeft een snelle chip met een prima scherm voor een betaalbare prijs. De iPad mini 5 biedt vergelijkbare specs, maar dan in een kleinere behuizing.

#1 Design en scherm

Het design van de iPad mini 2019 blijft gelijk aan het huidige model. De mini 2019 heeft een 7,9-inch LCD-scherm in een aluminium behuizing, met thuisknop en Touch ID, zodat de iPad goed beveiligd is. Het scherm krijgt een vingerafdrukbestendige coating en het scherm is gelamineerd. Apple gebruikt ook antireflectiecoating, zodat je hem ook buiten beter kan gebruiken. De kleuren zijn gelijk aan de 9,7-inch iPad, namelijk zilver, spacegrijs en goud.

iPad mini 2019 met iMovie.

#2 Camera’s

Met een camera aan de voor- en achterkant kun je FaceTime-gesprekken voeren en AR-games spelen. De resolutie van de camera’s blijft steken op 8 megapixel voor de buitenste camera en 7 megapixel voor de voorste camera. Dit zijn dezelfde resoluties als bij de meest recente 9,7-inch iPads en de vorige iPad mini. Een iPad gebruik je meestal niet om uitgebreid mee te fotograferen, waardoor deze resolutie voldoende is voor simpele camera-toepassingen. Er zit ook geen LED-flitser op dit model.

#3 Prestaties

Op het gebied van prestaties krijgt de iPad mini 2019 wel een flinke upgrade. Apple kiest voor een A12 Bionic-chip, om de nieuwe iPad mini zo gelijk te trekken met de andere iPad-modellen. Met de A12-chip kan een nieuwe iPad mini weer heel wat jaartjes vooruit en dat is bovendien meer dan genoeg voor de meeste toepassingen, waaronder AR, iPad-multitasking en het checken van je mail. De snellere chip zal ook nodig zijn voor mogelijke ondersteuning van de Apple Pencil.

Schrijven op de iPad mini 2019.

#4 Apple Pencil

Om de Apple Pencil meer onder de aandacht te brengen, maakte Apple de iPad 2018 geschikt voor de tekenpen. Dit is ideaal voor het onderwijs, omdat scholieren en studenten zo nauwkeuriger kunnen tekenen en schrijven op een iPad. Voor scholen die liever een kleiner model willen, is een iPad mini meer geschikt. Apple heeft gekozen voor ondersteuning van de eerste generatie Apple Pencil. Alle mogelijkheden die je op andere iPads met deze Pencil hebt, gelden ook voor de mini. Dat betekent dat je drukgevoelig kan tekenen. Opladen gaat via de Lightning-aansluiting op de iPad en de Apple Pencil.

iPad mini 2019 kopen

Je kunt de iPad mini 2019 per direct aanschaffen bij de Apple Store. Ook andere winkels die Apple-producten verkopen zullen de nieuwste mini binnenkort in hun assortiment opnemen. Je leest alles over je andere opties in ons artikel iPad kopen, met prijzen en verkooppunten van de huidige modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!